dilluns, 23 d’abril del 2012

La cançó de l'enfadós

 
Fa deu mesos que EPA governa l'Ajuntament d'Arbúcies amb majoria absoluta i amb el suport del PSOE. Durant tot aquest temps el que més hem escoltat els arbuciencs ha estat la coneguda cançó de l'enfadós amb diferents variacions: que si “no podem fer res..” que si “ nosaltres ja voldríem fer però..” que si “no tenim ni un euro...”, etc. Ara EPA-PSOE ens volen fer pagar a tots els arbuciencs i arbucienques la mala gestió d'ERC-PSOE dels vuit anys anteriors i el preu de les seves exagerades promeses electoralistes.

Doncs el que nosaltres pensem és que no hi ha cap persona amb dos dits de seny que cregui que tenint com tenen vuit (8) regidors a l'equip de govern, Arbúcies necessiti que dos d'aquests regidors (l'alcalde i el primer tinent d'alcalde) tinguin dedicació exclusiva a l'ajuntament. I menys en aquest temps de crisi i cobrant un sou prou substanciós (2100 i 1900 € mensuals, respectivament) que paguem entre tots els arbuciencs. I encara més, hi ha algú que cregui que l'ajuntament d'Arbúcies necessita quatre delegats d'alcaldia? No recordem que mai en democràcia hi hagi hagut tants polítics a sou de l'ajuntament, tot i no tenir tants regidors governant ni tants tècnics contractats. I mentrestant, el poble d'Arbúcies continuarem pagant el sou d'aquests dos polítics? Un sou que generosament es van posar ells mateixos? Havien de crear 200 llocs de treball i de moment quants n'han creat de fixos? L'Actualitat del Baix Montseny diu que el mes de març de 2012 hi havia 527 aturats a Arbúcies, 40 més que el juliol passat, la xifra més alta des que va començar aquesta tragèdia.

La segona cançoneta que més els hem sentit és “oh, és que la situació és molt difícil, la crisi, el deute, els crèdits, la Generalitat, el Gobierno de España..”. I sí, no neguem pas la realitat d'aquesta situació, entre altres coses perquè va ser precisament CUPA qui en la campanya electoral va avisar que no estava la cosa per tirar coets i que no es podien anar fent promeses alegrement, tal com estava fent EPA. Però és que a més a més cal denunciar que EPA ja ho sabia tot això feia un any, quan no tenien cap vergonya de prometre-ho tot i més, per tal d'aconseguir el vot de qui fos al preu que fos. Per què vostès ja hi eren a l'ajuntament, encara que fos a l'oposició, i sabien el pa que s'hi dóna, doncs a que treia cap tanta demagògia? (Per cert, això em fa recordar un pensament de S. Rusiñol que estava posat en un panell del passeig de la riera - que curiosament ha desaparegut, com algunes altres cosetes que dissimuladament han anat eliminant del nostre paisatge, pensament que m'atreveixo a parafrasejar com “el qui busca el poder a qualsevol preu, hauria de tenir la desgràcia de trobar-lo”).

Perquè és fàcil fer totes les promeses que calgui, i més, de manera irresponsable i demagògica quan s'està a l'oposició però és en la dificultat on és veu qui val i qui no... I fer victimisme i donar la culpa als altres de tot el que no fem o del que fem malament només demostra la nostra incapacitat o ineptitud. La llàstima és que tots els arbuciencs, tant si els van votar com si no, hem de pagar aquest peatge durant els tres anys que els queden de mandat... O potser pensen dimitir ara que veuen que la mamella no els rajarà i que no podran guanyar gaire prestigi amb totes les obres que no faran?