dimecres, 27 de maig del 2009

DE MÉS VERDES EN MADUREN


Ens ha sorprès l'article d'opinió que ha escrit el grup municipal del PSC a l'últim número de la revista “L'Altaveu” que edita l'ajuntament d'Arbúcies i que reproduïm parcialment per si algú no l'ha llegit.

“A Catalunya, Esquerra i Entesa (IC) governen junts a les diputacions, als consells comarcals i als ajuntaments. Per què això no és possible a Arbúcies? Sense dubte alguna cosa tenen a veure en Pere Garriga i en Roger Zamorano. Pere Garriga no ha aconseguit des d'Entesa convèncer cap força política per formar govern. En múltiples declaracions demana la unitat però ha estat incapaç de fer propostes mes enllà de posar-se al costat dels veïns amb formes populistes com les antenes o el carrer Francesc Camprodon, sense aportar cap solució davant d'aquests problemes. La seva capacitat de gestió de la victòria ajustada de les eleccions està més que qüestionada, culpa als altres que no el fem alcalde com si ell mateix no tingués cap responsabilitat al respecte. Roger Zamorano defensa un govern feble sense tenir en compte que la situació és prou complicada i considera que la crispació ciutadana generada per l'oposició pot bloquejar els projectes en marxa quan hagin de ser aprovats al Ple Municipal. Tossuderia que qüestiona el seu lideratge com alcalde, i més quan diu que no es presentarà a les properes eleccions. Seria bo que Esquerra i Entesa es posessin d'acord més enllà dels caps de llista si ells no tenen capacitat per negociar un pacte que prioritzi Arbúcies per sobre de les seves voluntats personals, deixant pas a altres persones dels seus grups.”

No sabem ben bé com enteneu aquest escrit però sembla que el PSC vulgui seguir els passos de CUPA i desmarcar-se de l'equip de govern, almenys així ens sembla que es podrien entendre per un costat el qüestionament que es fa del lideratge d'en Roger Zamorano, i per l'altre la crítica a la incapacitat de gestió d'en Pere Garriga.
Recordem que pel que fa referència a ERC, aquesta manera de fer va ser un dels motius pels quals nosaltres vam sortir del govern.
No entenem però com poden fer aquesta valoració tant crítica i continuar estant al govern, però ells sabran el que fan.
Respecte a la solució apuntada creiem que com a mínim té un defecte ... si el problema és que tots dos volen manar - l'actual alcalde no vol deixar-ho de ser i l'altre vol ser ell qui mani per sobre de tot i tothom – sembla encara més difícil que tots dos renunciïn al seu protagonisme personalista per deixar pas a una tercera persona ... però bé ... de més verdes en maduren i més encara si pel mig hi ha interessos de partits supramunicipals, llegeixis PSC-ERC-ICV, les direccions dels quals poden maneflejar entre elles per afavorir els seus interessos.

10 comentaris:

CUPARBUCIES ha dit...

2845

ProCUPA preoCUPAda ha dit...

Jo vull afegir-hi que l'escrit comença amb una afirmació que és MENTIDA i que cal aclarir-ho, una vegada més, tot i que qui no vol entendre segueix amb el seu discurs:

Grup municipal del PSC diu: "CUPA va deixar el govern prioritzant el seu programa per sobre de l'acord programàtic" MENTIDA

CUPA VA DEIXAR EL GOVERN PER INCOMPLIMENT DE L'ACORD PROGRAMÀTIC, i és clar de l'acord programàtic els punts més incomplerts eren els que havia plantejat CUPA.
CUPA va entrar al govern per avançar en el seu programa, però els avenços van ser tan mínims que per això va considerar que era més coherent plegar que no apoltronar-se i ver-se fotos. Molts discreparant, però estem convençuts que amb més aplicació del nostre programa -tal com havien acceptat d'entrada els altres dos grups- i , malgrat la crisi, moltes coses (no diem pas tot) anirien més bé.
Si alguna cosa ha millorat aquestes darreres setmanes (obres que fèien molta falta) és gràcies a disposar dels diners del govern de Madrid, ves per on... i que tots els grups aprovar.

RECORDEU: CUPA VA PLEGAR PER INCOMPLIMENT DE L'ACORD PROGRAMÀTIC ACORDAT CONJUNTAMENT.

Queda clar srs. del PSOE d'Arbúcies?

Anònim ha dit...

I molts punts programàtics dels altres grups també s'han incomplert. Què volíeu que passés amb tants de canvis a les regidories i tanta manca de lideratge? Liderar no és el mateix que manegar.

CUPA Arbúcies ha dit...

AL POBLE CATALÀ del Grup ACTE DE SOBIRANIA ens demanen que en fem difusió.

Visca el Barça i visca Catalunya, lliure!

Els barcelonistes no hi caben de contents i d’il·lusionats. És com si es sentissin transportats en un núvol de cotó fluix, fins tocar el cel mentre els acompanya el só de la marxa triomfal. Fins els qui no som fanàtics cules ens hem emocionat amb el joc d’aquest Barça que et deixa bocabadat per la seva qualitat, bellesa i precisió, aconseguint proeses que semblaven impossibles. En poques setmanes ens han fet vibrar de valent: el 2-6 del Madrid, el passi a final de la Champions i la Lliga.

Però, no ha estat un camí de roses, s’ho han guanyat dia a dia amb el treball ben fet, sobretot els jugadors Algú recorda els plors i les lamentacions de fa un any, quan la seva actuació els havia humiliat fins a extrems ridículs? Valdria la pena analitzar el perquè d’aquest canvi.

El Barça ha aconseguit arribar on és per què hi ha posat il·lusió i esforç, lluitant sense donar res per perdut fins al darrer moment. Els jugadors creien en el que feien i en les seves possibilitats. I perquè hi ha hagut el lideratge d’un entrenador que els ha sabut unir a l’entorn d’un projecte, primant el treball col·lectiu per assolir els objectius entre tots.

Els catalans hauríem d’aprendre d’aquest Barça i, sobretot, els qui n’haurien d’aprendre d’aquesta manera de fer són els polítics dels partits catalans. Si tinguessin clar l’objectiu (Catalunya), prou convicció (creure en les seves-nostres possibilitats), defensessin els nostres drets sense complexos i amb el cap ben alt, i breguessin amb el mateix esperit que el Barça, d’altra manera ens aniria.

Catalunya s’hi juga molt en els temps propers, que seran difícils tant en l’aspecte socio-polític, en relació amb Espanya i l’espanyolisme (caldrà fer front a aliances que volen aigualir la seva personalitat ja prou malmesa. No es respecten els drets dels pobles. El nacionalisme centralista espanyol escomet contra els “nacionalismes perifèrics” i seria ingenu pensar que no intentaran fer a Catalunya el mateix que a Euskadi), com en l’econòmic, per la greu crisi provocada per l’especulació financera i immobiliària, a banda del finançament.

També seran temps crucials pel futur del país, doncs cal encetar una nova etapa cap a la plena sobirania. I els nostres polítics segueixen no veient-hi més enllà de la “ratera”, que és com Salvador Cardús definia l’atzucac en el que es troben atrapats els partits polítics catalans. Per això els hi hem d’exigir que siguin capaços de pensar en clau nacional i de liderar el nostre camí cap a la independència.

Si no ho fan caldrà plantejar-nos buscar recanvis i substituir-los per uns que tinguin clar que estem a les portes de viure un moment històric i transcendental: el del nostre alliberament nacional. Ajornar l’inevitable no té cap sentit. És inevitable per què no hi ha alternativa, i és possible si ho creiem i actuem en conseqüència. Potser per alguns la independència ara encara és un somni, però si estem convençuts que pot ser realitat, podem aconseguir l’objectiu. Com el Barça. O no?
Joan Contijoch

Reflexió
I perquè no impulsar estratègicament des dels Ajuntaments? D'aquí a dos anys hi ha eleccions municipals.

Anònim ha dit...

aquí, políticament parlant, (a Arbúcies i al país) el que falta és un Guardiola amb un equip tècnic que ens retorni retorni a l'estatus de 300 anys enrere en el marc de l'Europa del SXXI.

Llegiu el Gràcies Pep de Vicenç Partal
http://www.vilaweb.cat/www/mailobert?id=3589267

Copia retalla i enganxa ha dit...

A la plana d'arbucies futur hi hem trobat aquests comentaris. Penso que els podem compartir en aquest bloc com a reflexió:

Anònim ha dit...
No ser enacara el que es proposen els del PSOE Arbúcies amb escrits com el que han publicat a L'ALTAVEU, a hores d'ara, ja haurien de saber que si IA no els vota els pressupostos a favor, qui els queda?, CUPA? formació politica que ha sortit del govern no fa gaire per desavinences amb ERC i PSC? formació que NO vol que a Arbúcies s'augmenti el nombre de places de Policies Municipals, i que preferiex seguir lluitant per països corruptes com Nicaragua, on en Daniel Ortega de FSLN s'ha deixat comprar pel capitalisme dels EEUU?, crec que aquesta no es una bona opció. L'altre opció, es EPA, a hores d'ara no ser si l'equip de desgovern, ha cridat a EPA per que col·laborin en el d'esenvolupament del pressupost 2009?, peró si no ho han fet, no crec que busquin la complicitat d'aquest grup per que els voti a favor en el ple.

Srs de l'equip de desgovern (ERC i PSC), estem a juny i el pressupost encara per aprovar, el camprodon per resoldre, les antenes per treure, la majoria del pla ZP per començar, fins quan haurem d'aguntar tot aquest desastre?

divendres, maig 29, 2009


ProCUPA preoCUPAda ha dit...
A l'anònim del 29 de maig.

CUPA Lluita per molts països i per moltes persones, d'Arbúcies i de fora d'Arbúcies. CUPA defensa el poble i els pobles. Sobre el tema de Nicaragua, el que defensa gent de CUPA és el FSLN que els USA no va deixar properar pacícament i democràtica. Evidentment CUPA no defensa la corrupció ni allà ni aquí, tot i que n'hi ha d'encoberta, el famós 3% que Maragall es va haver d'empassar per no desestabilitzar el país, càrrecs públics amb bon sous a canvi de favors (ho vivim a nivell local), promeses de càrrecs a l'empresa privada quan es deixa l'empresa pública, etc... CUPA sempre ha treballat en el municipi i pel municipi, de manera solidària amb el poble necessitat.
Que al 3r món visquéssin millor i no necessin marxar seria la millor opció.
Qui se n'aprofita de la situació actual? El poble no. I els de CUPA som el poble, per al poble i amb el poble. Quan ens deixen. La política ha de ser servei.

divendres, maig 29, 2009

Anònim ha dit...

+
Amb CUPA el poder econòmic no tenia el poder polític i això dolia a alguns.

CUPA seria una bona opció governant amb majoria com abans: feina, servei, transparència, legalitat, ...

Anònim ha dit...

2900

Sacuanjoche ha dit...

Aquest copia retalla i enganxa, s'hauria d'informar millor sobre el que està passant a Nicaragua Sobre els programes: hambre cero, usura cero, calles para el pueblo etc..
Que el secretari General delFSLN i president de Nicaragua Daniel Ortega, el primer que va fer va ser baixar el sou del president primer, i de tots els alts càrres .
Per la teva informació et diré que el president de Nicaragua cobra 3.000 dolars al més i que tots els altres càrrecs cobren per sota d'ell ... unos 2.700 dolars al més , just la meitat que els directors generals del nostre govern de Catalunya.
hauria de saber que ara l'educació i la sanitat és totalment gratuita i no, com durant els 16 anys que va governar el neoliberalisme, amic dels EEUU
I així podriem continuar esmentant les millores que el FSLN ha implat en Nicaragua desde que torna a governar.
Retalla, copia i enganxa, abans d'obrir la boca o el teu ordinador informat una mica.

CUPA Arbúcies ha dit...

A Sacuanjoche
Veig que no has entès el procés:

Copia retalla i enganxa troba un debat en un altre bloc i el trasllada, per exemple aquest. Perquè?

1r hi ha un escrit anònim que parla contra CUPA.
2n hi ha una resposta que posa les coses al seu lloc rebatent les critiques.

Per tant copia, retalla i enganxa només fa de transmisor, no ha afegit ni tret cap informació, només inclou el debat al bloc de Cupa. És interessant veure com s'ataca a Cupa i com la defensen.

Entenc doncs, que la part argumentada amb exemples en el teu escrit és una resposta a "l'anònim" i no al missatger que l'unic que fa és compartir l'atac-defensa al bloc de CUPA per a que estiguem informats.

A Cupa hem d'estar serens i llegir bé el què hi ha escrit. Cupa creixerà novament en tan que sàpiga retrobar el seu lloc. Actuar amb contundència, coherència i serenor. No ens baralléssim entre nosaltres.
Argumentem bé. Evitem prejutjar sense fonament i caure en els vicis dels nostres adversaris.

Salut!