dijous, 12 de febrer del 2009

PROCÉS DEL CARRER CAMPRODÓN

Dilluns dia 9 de febrer a la tarda, l'equip de govern va estar parlant sobre el procés participatiu i sobre les demandes dels veïns. Va ser una reunió intensa, de la qual en van sortir les següents decisions:
El procés continuarà com estava previst.
En tot cas una vegada s'acabi es valoraran els resultats.

Arribat aquest punt el grup municipal de CUPA manifesta a l'Associació de veïnes i veïns, i al poble en general:

Que CUPA no està d'acord amb aquestes decisions .

Creiem que ha faltat tenir i donar més informació prèvia sobre la necessitat de reforma del clavegueram, la xarxa d'aigua i d'electricitat, distribució i quantia de les contribucions especials que s'aplicaran, és a dir, tot un seguit d'elements que ens permetin justificar i valorar clarament la necessitat de fer aquesta reforma integral.

Després de recollir les enquestes (112), i les fitxes de les persones apuntades als tallers (41), i tenint en compte que 61 enquestes vénen de l'Associació i 31 de les persones apuntades als tallers també són de l'Associació, que han mostrat públicament amb signatures la seva posició contrària al procés, valorem al respecte:
Cal reconèixer que el procés com estava plantejat ha engrescat poc a la ciutadania.
Cal canviar la forma de com informem als veïns i la forma com els demanem l'opinió.
Cal asserenar els ànims i reconduir els procés, per tal d'aconseguir dur a bon terme la necessària reforma del carrer.
En definitiva, cal aturar el procés en aquest punt i reconduir-lo perquè sigui realment un procés profitós per al poble.

Davant aquesta postura de CUPA, l'alcalde va desautoritzar a aquest regidor i va decidir passar la responsabilitat política d'aquest procés participatiu al senyor Antoni Ronda, com a responsable de l'àrea d'urbanisme.

Jordi Auladell i Colomer
Regidor de CUPA a l'Ajuntament d'Arbúcies
Arbúcies, 10 de febrer de 2009

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara és elmoment de dir prou i mullar-se.
Prou mitges tintes.
Hem de fer valdre el pés de la raó.

Anònim ha dit...

Com a veí del carrer Camprodon donar les gràcies al senyor Auladell per mullar-se i dir publicament quines són les seves postures i les del partit que representa.
És un gest que s'agraeix, ara bé, aquest gest ha d'anar acompanyat de fets, sinó els veïns ens quedarem igual de desencantats que a la segona reunió amb el regidor de participació i amb la resta de reunions-propaganda que va preparar l'equip de govern.
Des de la posició del veí, s'enten que ara CUPA té la paella pel mànec, ja que els posicionaments de l'Associació compten amb el suport dels dos grups de l'oposició com així ens han fet saber.
Esperarem aconteixements per veure el resultat de la nostra oposició a com s'està fent tot.

Jordi Auladell ha dit...

Benvolgut veí,
CUPA està d'acord amb la reforma del carrer, estem d'acord amb les contribucions especials, que les defensem! També estem a favor del procés participatiu, tot i que tal i com esta en aquests moments creiem que cal reconduïr-lo.

M'agradaria deixar això clar per no portar equívocs a la gent.

Jordi Auladell

Jordi Auladell ha dit...

Al llarg dels anys, les reformes més importants fetes al poble han estat sempre envoltades de crítiques i polèmica. Amb els anys, però s'ha demostrat, segons el nostre criteri, que han estat un èxit i un encert. Per exemple:

El poliesportiu de Can Delfi i les piscines municipals. Vam ser dels primer poble a disposar de poliesportiu. Critiques que era petit. Les úniques línies de subvenció eren per una pista escolar petita. Les piscines municipals van ser criticades pel lloc. Quin poble no voldria tenir unes piscines municipals al centre del poble?

L'Avinguda dels Països Catalans, potser l'obra urbanistica més important que s'ha fet a Arbúcies. Calia eliminar el camp de futbol i obrir el poble amb un altre accés. Molta oposició i crítiques, també. Qui ho troba desencertat uns anys més tard?

La nova zona esportiva de can Pons, molt criticada en el seu moment. Imprescindible per poder disposar d'unes instal.lacions esportives de primer nivell. Creiem que va ser un gran encert!

Ara amb la reforma del carrer Camprodon passa el mateix. Quan és el moment per fer aquesta reforma? Doncs ara és un bon moment. L'antiga Fonda Ayats anirà a terra i podrem canviar l'entrada del carrer, aprofitarem per millorar la part final del carrerc Camprodon a la unió del carrer del Pont i Sorrall.

Ara bé, abans de continuar, creiem que hem d'informar del que farem al subsòl, amb els informes corresponents. Cal millorar els mecanismes previstos pel que fa a la informació prèvia, a la captació de les opinions de la ciutadania i dels mecanismes de decisió. En aquest punt del procés, cal reflexionar.

Pel que fa a les contribucions especials, CUPA creu que cal aplicar-les com s'ha fet sempre a les remoledacions importants. Entenem les dificultats econòmiques del moment i l'actual equip de govern és sensible a aquestes dificultats i esta obert a estudiar mecanismes flexibles de pagament.

Anònim ha dit...

Està clar,la gent no s'equivoca,creieu que podeu sortir amb fulls davant el poble, denunciant als vostres socis de govern de que no us escolten i que us menystenen, que us decantat del procés participatiu per que no hi esteu d'acord, i després tenir la barra de dir que si, que hi sou favorables i que defenseu les constribucions especials etc... L'unic que no teniu es vergonya!!!

No sabeu com sortir ben parats politicament, i confoneu a la gent amb declaracions a favor i a la vegada en contra. Però crec que els veïns/es del poble ja us tenen apamats i ja no enredeu a ningú!!

Jordi Auladell ha dit...

Benvolgut anòmin,

hem dit que tal i com estava previst el procés participatiu i arribat al punt de recollida d'enquestes i veient la poca participació de la ciutadania, calia parar i reconduïr el procés, millorant els aspectes que han fallat segons el nostre criteri.

MAI hem dit que no estem d'acord amb les contribucions especials.

MAI hem dit que estem en contra d'un procés participatiu. Creiem que l'actual procés no pot seguir com estava previst.

Defensem i expliquem el que considerem correcte. Si esperes el populisme d'altres, no el tindras.

Anònim ha dit...

"Pamtomima", si realment el que creieu es que hi ha una necessitat de gastar-se 2.000.000€ d'euros en una reforma integral del carrer camprodon doncs endavant, però no ho disfrasseu amb procesos participatius, que a més, han costat 19.000€ per una enquesta i dos tallers. S'ha començat la casa pel teulat, i no sabeu gestionar gens ni mica ni els calers, ni cap tipus de projecte. Us han fet enfadar i com a nens petits us queixeu, però us donen la joguina i ja torneu a estar contents. Si no esteu d'acord tal i com s'ha portat el procés, per que us el deixeu prendre? no creieu que si gestionessiu el procés vosaltres no seria més fàcil reconduïr-ho?. Teniu por de sortir més mal parats?
Això no se'n diu populisme si nó defensar el que prediques.

Anònim ha dit...

Davant la contovèrsia del procés del carrer de Camprodon tinc la sensació que per un moment algú pot pensar que això de la participació ciutadana és una feina que ens haguéssim pogut estalviar.
La gent passa de dir la seva
Es tergiversen declaracions
La gent només vol sentir allò que li convé.
Però malgrat tot continuo pensant que el procés participatiu és bo i que tenim sort de ser consultats. Llàstima que únicament una minoria i vulgui participar.
Les taules de barri, tenir informació a l'abast, respondre enquestes sobre els mitjans de comunicació, etc. són elements que la població no hem sabut valorar prou.Mireu si no a Barcelona, ara preguntaran sobre l'Av. Diagonal i els mitjans de comunicació n'omplen els telenotícies. En canvi nosaltes fa molts anys que hem tingut fulls informatius, referèndums,hem pogut tenir la paraula com a públic en els plens, etc.
Una altra cosa és que aquest procés del carrer de Camprodon es va iniciar sense tots els elements sobre la taula i això, únicament això, el fet de no planificar-ho bé és el que CUPA critica i pensa que s'hauria pogut reconduir.

Anònim ha dit...

dons molt bé torneu a començar.
!HA JO NO ! Jo estic al marga del procés.
Que facil es Sr.Auladell

Axi qualsavol serveix, no es tipic de vosté amagar al cap sota l'ala, o si?
Que fara ara, continuara com si no hages pasat res?
Plagara, com molts Arbuciencs li damanen?
La unica cosa certa en aquet moment es que el Sr. Ronda fara la seva feina i vostes es quedaran al marge. Un sol regidor a'consaguit tenir mes poder que el mateix Alcalde, que digem-mo tot a ell hi ha li ba ber.

Anònim ha dit...

Amb tots els respectes: bons projectes????que us penseu que som totntos????L'antic Poliesportiu a més de ser una "cagada", amb perdó, arquitectònica, està feta com fèieu totes les coses: malament. Entre d'altres coses, la pista va haver de ser soterrada un metre per què no complia amb la normativa!!!!!!!!!
L'Avinguda dels Països Catalans???? Una altra vergonya. Arquitectònicament et pot agradar o no, però el que va costar no té perdó de Déu (el pressupost es va multiplicar no sé quantes vegades) i del fet d'haver de "reconstruir" 3 vegades la rotonda (perdó girola) d'entrada al Camprodón, millor no en parlem.
DEl nou camp de futbol també hi ha coses per exlicar. Entre d'altres la ubicació: el camp es gelava pq estava en una zona obaga. De totes maneres, al final encara ha quedat prou bé (tot i que els vestuaris: petits i mal fets) encara són vergonyosos.
Tot això vàreu fer vosaltres...i encara preteneu que us donem les gràcies.
I ara aquesta baixada/no baixada de pantalons amb el carrer camprodon. Mai no heu sabut gestionar el poder, abans per autoritaris i ara per aferrar-vos a la poltrona i només tenint rebequeries de nens petits.
PROCÉS PARTICIPATIU DE VERITAT JA!!!!

Anònim ha dit...

Perdoneu però amb els ànims encara m'he deixat una cosa, el carrer camprodon està com està per culpa vostra: pregunteu pq la vorera de davant del Bonpreu està feta malbé des de fa anys i panys???
Tingueu dignitat política i, si cal, enfronteu-vos amb aquest tripartit agafat amb pinces que heu format. Nosaltres estem tips, i no solsament va per CUPA, que ens tracteu com si no existissim i com si no tinguéssim veu però si vot cada quatre anys!!!!!!

Anònim ha dit...

AH!!! I la biblioteca: petita, sense llum i situada en una antiga bodega (la humitat és el millor per a la conservació dels llibres...). I la cirereta del pastís: L'ESCOLA DE MÚSICA, sense llum (només al passadís) i el millor sense insonoritzar!!!!!!!!!!!!
Sr. Auladell, què hi respon a tot això??? No manipuleu tan i expliqueu les coses, que vosaltres de l'equivocació n'heu fet art!

Anònim ha dit...

Defenseu les Contribucions Especials, Clar que si! Sobretot quan no us toca pagar, com és el cas de la reforma del Pont de l'any1987, quines contribucions hi va haver?
Jo estic radicalment en contra de les Contribucions Especials però a favor que si es cobren es faci bé, i m'explico:
1.- No es poden imposar reformes i després cobrar-hi contribucions especials si la reforma no ha estat impulsada pels veïns sinó a iniciativa de l'Ajuntament.
2.- Si es fan s'ha d'aplicar d'una forma justa, no pot ser que s'apliquin a tot el projete, si a altres carrers se'ls arregla la vorera i el clavegueram sense contribucions especials, és un greuge comparatiu immens (carrer Sorrall, que a més tenen la barrar de dir que és 1a fase, o sigui que n'hi haurà una 2a, 3a, etc. també sense C.E.).
3.- Si es fan, no es pot cobrar Contribucions Especials per una millora del clavegueram que no és tal. L'ajuntament preten fer passar els tubs de la riera (clavegueram de tot el poble) pel c. Camprodon i fer-ho pagar només als veïns del carrer, això és tenir CARA DURA!!!! I a més, ho oculten i no ho expliquen.
4.- S'ha d'explicar bé, qui paga i qui no, o sigui, els veïns del final del c. Castell haurien de pagar, els veïns del Pont haurien de pagar, perquè també se'n beneficien i està demostrat.
5.- No es poden fer les fòrmules de pagament ADHOC, com ens han dit, aquest perquè paga IAE pagarà menys, l'altre perquè... bla bla bla. S'ha d'aplicar una fòrmula per a tothom igual, perquè si no es fa així, s'impugnarà al Contensiós, que ho tinguin clar. I la fòrmula es pot discutir, és clar, però per tothom igual, tingueu claríssim!

Sr. Auladell per dignitat democràtica li demano la dimissió, ja que s'ha vist la seva poca competència alhora de gestionar el procès participatiu, que fins i tot amb el moviment dels veïns que ha tingut ha fracassat. S'han DESPILFARRAT molts diners en paper i enquestes i d'això algú n'ha de ser el responsable i li demano a vosté com a regidor de participació. També vaig llegir al diari, una cita textual que reprodueixo: ""Si poden demostrar que hi havia bústies de participació el dia 3 de febrer jo quedaré com un mentider i dimitiré" sentencia Auladell" extret del Diari de Girona del 10 de feber de 2009.
Li faré tres preguntes:
-vosté va justificar a la reunió del dia 2/2/09 al vespre que "les urnes no s'han tret perquè així més gent podrà participar si es deixen uns dies més" diu que és mentida aquesta reproducció?
-Ha parlat amb el tècnic de participació, per saber quin dia va retirar les enquestes?
-Ha parlat amb les noies de la gabella-oficina de turisme per saber si alguna persona va deixar enquestes el dia 3 de febrer de 2009?
Espero que em respongui i assumeixi les seves paraules al diari, res més.

Me n'oblidava, felicitats a CUPA per obrir el seu bloc a la crítica, és una cosa que no esperava i és una novetat que per la meva part crec que l'enriqueix i alhora pot utilitzar per copsar les opinions de gent que moltes vegades calla.

Anònim ha dit...

ANSIES DE PODER, ANSIES DE PODER!!! Només així s'enten aquesta relació (ERC-CUPA-PSC). CUPA podria fer moltes coses des de l'oposició, moltes, tindria el poder de decidir sobre qualsevol qüestió que es debatís, ara bé, potser perdria protagonisme públic, llavors un es pregunta què li interessa a CUPA, el bé del poble o el poder i el protagonisme públic?

Anònim ha dit...

A mi tot això em sembla penós...penós perquè, com sempre, es mira pel bé personal i no general.
I penós perquè amb aquest fet en sortirà beneficiat aquell que encén els ànims a tothom i el deixeble que tothom segueix: Entesa.
Que tothom tingui ben clar que tot aquest merder l'ha organitzat un grapat de gent per sortir-ne beneficiats a les pròximes eleccions. Un grapat de gent que segueixen al Sr. Pere Garriga! I punt i final.
I si fan memòria sabran veure que totes les cagades que hi ha al poble d'Arbúcies ( POliesportiu, camp de futbol....) totes estan fetes quan al Sr. Garriga estava al govern amb CUPA.
Què, que la gent no té memòria!
Tinc ganes que a les pròximes eleccions el Sr. Garriga surti alcalde. Perquè es podrà demostrar d'una vegada per totes la mena de personatge que és.

Anònim ha dit...

No ser que diria el Sr. Soms, o el Sr Casals, o el Sr.Diaz o fins i tot el Sr.Renegat per nombrar-ne alguns, que viuen al carrer Camprodon i que no estan d'acord amb el projecte de reforma integral del seu carrer i de pagar contribucions especials. Quan l'anonim de dalt els posa com a deixebles de l'Entesa o del Sr. Garriga, Si us plau, que més hem de sentir? Heu de ser més creatius, ja no teniu arguments.

Anònim ha dit...

Lamento que hi hagi tants comentaris anònims, o sense identificació ni que sigui un "alies". Les opinions perden molta força i credibilitat. Quan es dóna el nom, almenys saps que parles amb algú que tampoc no és perfece i ho accepta. I es clar, també accepta ser criticat. No es pot titllar algú d'antidemocràtic des de L'ANONIMAT ATACANT A ALTRES PERSONES. I si no es posa el nom, almenys una filiació: veí del carrer, propietari d'una torre, algu que viu enuna barraca, botiguer, empresari, del gup polític X, arbucienc emprenyat, progre, conservador,... almenys sabem que manté un determinat discurs o veurem qui es pot contradir en diferents anònims.
Àlies: alterglocal

Anònim ha dit...

Veig que hi ha nolts comentaris i aixo esta molt be. La mento però que la majoria siguin només de queixa i alguns d'insut .. sembla que hi ha alguna gnet molt resentida amb cupa es curiós però la aixi es la vida.
els que critiquen el regidor de articipació deuen almenys valorar que ningú els ofereix unespai coma aquest per fer-ho .. i axo e partifdipació no?

Anònim ha dit...

clar al sr garriga.. l'enlleçem sempre amb tots als governs que hi han hagut a arbúcies. Deixem de fer demàgogia sisusplau. els d'erc emprenyats desemprenyeu-vos d'una punyatera vegada i no foteu més merda de la que ja teniu.

Anònim ha dit...

Avui us han deixat com uns mentiders, el Sr. Zamorano en el taller participatiu del Camprodon, ha negat que hagi apartat a en J.Auladell d'aquest procés, per tant algú menteix!!. Per la vostra informació aquest taller a sigut un exit, de les 40 persones que hi hem assistit, només 8 s'han quedat al taller, 3 comerciants,2 veïns del camprodon, 1 o 2 veïns del poble i fins i tot hi havia algú que ni tan sols viu a Arbucies, la resta hem marxat sense voler-hi participar, al·legan el que ja fa setmanes demanem, més informació abans de fer cap procés.

Anònim ha dit...

16 de febrer 2009 a les 19:30 hores, IES d'Arbúcies, IES d'Arbúcies:
Entre 45-50 persones assisteixen al primer taller parcicipatiu, després d'unes prèvies crispades, 8 persones realitzen els tallers participatius.
D'aquestes 8 persones, 1 és no resident ni al carrer ni a Arbúcies i cunyat de l'alcalde, 2 un matrimoni veïns del carrer que van ser els únics veïns convidats a les reunions prèvies amb l'Ajuntament, 3 botiguers (tots 3 pertanyets a l'Associaciació de botiguers), 1 veí del poble que va sortir molt desenganyat dels tallers,...
Vostès mateixos....
Volem FETS NO PARAULES, FETS!!!!

Ah me n'oblidava, el que parla és veí, pertanyent a l'Associació de veïns i exvotant d'ERC a les penúltimes eleccions i vot en blanc a les últimes i emprenyat, molt emprenyat!

Anònim ha dit...

Sr. Auladell, Jordi, ahir vaig asssitir a la jonada de participació sobre el carrer Camprodon i l'alcalde, davnt una pregunta d'una persona que li va remarcar el perquè no hi eres, essent com ets regidor de particiapció diutadana, va dir públicament que no hi eres perquè no calia que fossis a tots els processos però que , davant la insistència dels veïns, que no t'havia ni desautoritzat ni tret cap responsabilitat, com dius al bloc, textualment: "l'alcalde va desautoritzar a aquest regidor i va decidir passar la responsabilitat política d'aquest procés participatiu al senyor Antoni Ronda, com a responsable de l'àrea d'urbanisme".
. On és la veritat, éstas o no desautoritzat per l'alcalde? Portes o no el control sobre aquest procès participatiu? Són preguntes que Arbúcies és fa, i més desprès del desastre de la jornada, a on van participar en els tallers...8 persones! i 33 s'en van anar a casa seva. Crec que respondre això és clau per saber què passa i cap on va el govern d'aquest poble.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

CREC QUE TOTS PLEGATS FOTEU PENA

Anònim ha dit...

Tristament, ha mort la "llibertat d'expresió": cap comentari acceptat des del 14 de febrer. I ha plogut des de les hores!
Preguem que torni anar com anava. O ja no serà així?

David Merino i Parcet

CUPA Arbúcies ha dit...

Sr. Merino no tohom és blocaire tan asidu com vostè. Suposo que deu entendre que interiorment, dins CUPA, volem consensuar les decisions que veurà que fem públiqus a aprtir d'avui. Ja veiem que això dels principis no es porta gaire, però per bé o per mal, nosaltres encara intentem funcionar de manera participativa internament. Si no com ho podríem fer amb els altres?
El món, i evidentment el nostre municipi, patirà canvis importants a partir d'aquesta crisi. Està clar que molts enganys i injustícies que hem denunciat (ara i abans, fa 30 anys), fet mocions, etc... malauradament ens han donat la raó.
No només creiem que els plantejaments i la manera de funcionar de CUPA no estan passats, sinó que la seva evolució coherent ens poden portar a un futur millor. Tot està en el suport que el poble hi dongui.

Jordi Auladell ha dit...

David,

fins avui no he vist la teva pregunta al blog... i escolta una cosa, ja esta bé d'insinuar censura!!

Pel que fa a la teva pregunta, només et puc remetre al nostre escrit al respecte. Tampoc estic massa convençut que t'interessi massa la resposta.

Anònim ha dit...

perdona Jordi, no t'ho agafis malament, no insinuo censura, és que durant 13 dies no hi va haver-hi resposta. Només això. Un bloc o és obert o no és, pensem, però no passa res. Ara celebro que ho torni a ser, i penso seguir dialogant amb qui vulgui contestar, encara que la resposta trigui per què s'ha de reflexionar, cosa que em sembla molt be. I reitero el de dialogar per què ara serà més necessari que mai, amb una oposició majoritària, on caldrà posar a consideració cada punt que el Ple aprovi. Com sempre, ens hi trobareu disposats a escoltar i a treballar propostes conjuntes.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

1495