dissabte, 31 de gener del 2009

EL MOMENT DE DIR PROU

Aquest matí, amb la presència del nombrós públic que ha omplert la sala, s'ha presentat el llibre a Arbúcies a càrrec del seu autor Toni Strubel i Trueta i Jaume Soler.
Després de denunciar els elements heretats del franquisme i del joc que segueixen les actuals forces parlamentàries majoritàries (unes amb contundència descarada i altres amb "talante", allò del poli dolent i el poli bo), l'autor, en el llibre, acaba amb un recull d'idees pràctiques pel futur del catalanisme. En el diàleg que hi ha hagut s'ha plantejat la necessitat d'articular una via amb lideratges clars, valents, honestos, dignes, coherents...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Toni Strubell i Trueta (Oxford, Anglaterra, 1952) és un filòleg català, fill de Michael B. Strubell i Amèlia Trueta, filla de Josep Trueta i Raspall, i germà de Miquel Strubell i Trueta. Estudià llengües modernes a la Universitat d'Oxford i en 1978 s'establí a Olot (la Garrotxa), on va col·laborar amb Ràdio Olot en el programa Notícies dels Països Catalans, que tingué gran audiència tant a la Garrotxa com a Osona. En 1981 marxà a Euskadi i féu classes de filologia anglesa a la Universitat de Deusto fins a 2001.

Ha fet i organitzat cursos a la Universitat Catalana d'Estiu i sobre traducció a l'Escola Oficial d'Idiomes. Ha col·laborat als periòdics El Punt, Avui, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya, S'Arenal, El Temps, Egin, Presència i també amb la BBC. Ha participat en l'Escola d'Hivern de CDC en 1997, participà en els debats del Congrès d'ERC a Manresa i ha traduït nombrosos llibres.

Actualment és coordinador de la Comissió de la Dignitat, iniciativa per recuperar els documents catalans espoliats per Franco i dipositats a l'arxiu de Salamanca. És també coordinador de l'Associació Lluís Companys Batzordea que organitzà les Topaketak - Trobades catalano-basques de Donostia (gener/maig del 2003). En 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.


Obres:
Sunyol, l'altre President afusellat (1996) amb Carles Llorens i Josep Maria Solé i Sabaté
El cansament del catalanisme (1997)
Josep Roca i Ferreras i l'origen del catalanisme d'esquerres (2000) amb Fèlix Cucurull i Tey
Un català entre bascos (2005)
I ara: EL MOMENT DE DIR PROU.

Anònim ha dit...

La presentació del llibre em va semblar molt interessant.
Vull donar les gràcies públicament a les persones que han volgut compartir aquesta i d'altres xerrades sobre temes tan interessants i de rabiosa actualitat.
En aquest cas agraeixo a CUPA aquesta nova oportunitat. Des del mateix poble, sense desplaçaments hem pogut escoltar gent de grans coneixements i vàlua: Martí Boada, Isabel Clara-Simó,Eudald Carbonell,Julià Guillamon, Julià de Jódar... i ara Toni Strubell.
Gràcies.