diumenge, 26 d’octubre del 2008

UN TITULAR MANIPULAT

El setmanri L'Actualitat del Baix Montseny va publicar en portada en el número 121 (24/10/ 08) el següent titular: "L'Entesa d'Arbúcies porta a Governació les afirmacions del butlletí de la CUPA... La denúncia es tramitarà la setmana vinent al Departament de la Generalitat i davant la Sindicatura de greuges". Format electrònic: http://elbaixmontseny.bloc.cat/post/12649/238850

El cap de llista, el senyor Pere Garriga, experiodista, ha sabut una vegada més crear un titular fora de context amb afirmacions on hi hi ha una manipulació clara de la informació. Altres vegades ho fa impulsant el "safareig" del boca a orella.

1r. Qualsevol que vulgui (fins i tot un jutge si cal) pot llegir el contingut del butlletí en el nostre blog. Estem tranquils. I esperem que els socis de govern també ho estiguin.
Tenir por de fer complir la llei a tothom per igual no és el mateix que no fer-la complir. Per exemple: CUPA, la passada legislatura a l'oposició va denunciar les il·legalitats del Camping La Sureda i va fer que es complís la llei a nivell municipal. Part s'ha complert, però part no i el campig encara no està totalment regularitzat, i aquesta responsabilitat la té la Generalitat (Medi ambient i Governació, en mans del grup que empara Entesa pel Progés d'Arbúcies i a la qual se sumen els vots). En canvi en aquesta legislatura, des de l'Equip de govern s'ha aturat l'obertura del Pitch&Putt una vegada entitats socials han fet saber que s'obria sense tenir els permisos adients. Sí, molts governs tenen por, tenir por no és de covards, sempre que se sàpiga superar i actuar en conseqüència. Molts governs estan sota pressió per que facin requalificacions davant l'especulació (en bé d'un bénefici públic que no ho és tant), fan la vista grossa o accepten fets consumats. Prendre les decisions coherents amb el projecte amb el qual un dia ens vam comprometre és el que fem.

2n. Posats a destacar una part del nostre butlltí nosaltres subratllem:

L’oposició, si diu el que ha de dir, ens esperona a fer-ho millor. Però no acceptem en cap moment que falti a la veritat i sembri una confusió que entorpeixi l’eficàcia del nostre treball. Per altra banda hem de desenmascarar els que ara fa un any podien haver fet una majoria de govern i ho van desestimar, rebutjant-nos a nosaltres i no pactant acords programàtics amb altres.

3r. El Sr. Garriga té mitjans democràtics, si és que realment l'interessa, per posar una moció de censura. CUPA vol desenmascarar-lo: si volgués ser alcalde, podia haver-ho estat. No va ser prou valent (o era estratègia?) d'assumir que era el candidat amb més vots amb un grup de persones que havien d'iniciar un aprenentatge. No volia pactar amb els antics companys de viatge de la CUPA perquè no l'havien "promocionat" a cap de llista i se n'havia de desmarcar. Desgastar el govern i sembrar desconfiança interna és el que pretén. Falten més de dos anys per les properes eleccions. No valdria més que es posés a treballar més pel poble, i amb certa humilitat, encara que no hi hagi fotos ni titulars?

4t. CUPA va voler fer un butlletí d'autocrítica i reconeixement de feina feta, sense desqualificacions, sense atacs personals. Que hagin plegat alguns membres, ha obert via a un nou enfoc.

Nota: Volem deixar clar que no posem en cap moment en dubte la professionalitat de l'AdBM que ha demostrat fer un periodisme seriós que s'ajusta a les realitas locals i contrasta les informacions que li arriben.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

I amb el tema de la POLICIA MUNICIPAL, interpreto que canvien les paraules. L'escrit reflecteix que CUPA esta d'acord amb una policia municipal amb les funcions de vigilància i altres serveis que fa ara. Per altres temes ja hi ha els Mossos d'esquadra. Fer un COS DE POLICIA amb funcions semblants als Mossos és duplicar despeses, delimitar les funcions dels agents d'una altra manera i encarir despeses.

Unknown ha dit...

No sé de qui és esponsabilitat aquest titular, però si puc dir que el Sr. Garriga parla més que fa, i repto qui ho dubti a que en faci la prova, feu el seguiment d'aquesta qüestió i veure-ho quan (mai!) i com (res!)acaben tots aquests escarafalls.

CUPA Arbúcies ha dit...

Sembra el dubte que alguna cosa queda...

CUPA Arbúcies ha dit...

HO HEM TROBAT A:

http://sa-palomera.blogspot.com/2007/08/pere-garriga-un-vividor-de-la-poltica.html


Pere Garriga, un vividor de la política
Aquest regidor de l’entesa de progrés d’Arbúcies (marca blanca d’IC) és tot un cas, home de confiança i regidor durant molts anys de l’ex alcalde de Arbúcies per la CUPA i militant d’Esquerra Jaume Soler, a qui va portar a perdre les eleccions municipals a la passada legislatura.

La victòria d’Esquerra en les anteriors eleccions municipals va ser insuportable per Pere Garriga qui ja no va poder amagar més la seva vinculació a IC. Va ser nomenat càrrec de confiança per aquest partit a la Diputació de Girona, fins es va poder col·locar a la direcció d’una empresa pública depenent de la Conselleria de Medi Ambient que presideix el seu partit. No va tenir cap escrúpol per deixar tirats als seus companys de la CUPA.

En aquesta legislatura ha estat nomenat Conseller delegat i director general de l’empresa pública Forestal Catalana, SA, depenent de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge.

I des d’aquesta situació de privilegi i no havent paït la derrota electoral del seu partit a Arbúcies, ha començat un altre cop a maquinar per dificultat l’alcaldia de l’alcalde republicà d’Arbúcies Roger Zamorano.

Segons pública avui el Diari de Girona, Pere Garriga ha demanat a l’alcalde d’Arbúcies que cedeixi dues àrees, ja que considera que no ho podrà compaginar amb la seva elecció com a Diputat a la Diputació de Girona.

El que no diu “el crak” de la política del Montseny, és que ell pensava compaginar la suculenta direcció de l’empresa pública amb l’alcaldia que per sort va perdre.