dimarts, 7 d’octubre del 2008

BALANÇ EN EL PRIMER ANY DE GOVERN MUNICIPAL TRIPARTIT

Les eleccions municipals del 27 de maig del 2007 van culminar el procés de fraccionament electoral de l’Esquerra Nacional, a Arbúcies, iniciat 4 anys abans. La conseqüència més immediata i visible – no pas l’ única ni la més important – fou la fi de les majories absolutes a la Casa de la Vila, si més no per uns quants anys. La matemàtica no enganya: 7 candidatures per 13 regidors! Així doncs, la voluntat popular ho certifica, des de 2003: cal fer pactes entre 2 o més candidatures per garantir la governabilitat a la nostra Vila. De fet, com en la major part dels ajuntaments del país. Cal tenir 7 regidors per governar amb majoria!
CUPA, deixant de banda lectures prepolítiques i/o personalistes del resultat electoral, va posar sobre la taula, des del primer moment, la seva experiència i el seu capital polític i humà per fer possible una majoria estable. I ho va fer sobre bases programàtiques clares i precises, resumides en 3 arguments:
.Garantir la governabilitat de la Vila
.Corregir dèficits de la legislatura anterior
.Defensar i aplicar el seu programa
Érem conscients de les dificultats de l’escomesa. Des del primer dia vam deixar clar que seria difícil treballar en equip; que costaria molt acostar de nou la gestió - i sobre tot els gestors! - als ciutadans; i que la primacia de la Llei no era fàcilment digerible per a tothom, malgrat ser la primera norma de la democràcia.
Ha passat ja el primer any de la legislatura i cal fer balanç. No serem pas nosaltres qui farem una lectura cofoista d’aquests 12 mesos. Ans el contrari, no n’estem contents!
Encara es governa massa des del despatx i amb un excés d’actituds burocràtiques… Encara fa por aplicar la Llei per igual a tothom…No hi ha prou agilitat ni eficiència en la gestió municipal…Hi ha massa treball sectorial en les conselleries i poc treball en equip... Manca debat intern per aplicar amb coherència i fidelitat el pactes de govern. I no només la lletra sinó sobre tot l’ esperit...
CUPA assumeix, no cal dir-ho, la part de responsabilitat que li pertoca en aquests dèficits. Però tanmateix, tothom sap de la dedicació i la proximitat dels nostres regidors i de la nova dinàmica que han aportat a les seves conselleries i de retruc a tot l’Ajuntament. En aquest Full Informatiu hi trobareu algunes pistes d’ aquesta tasca de govern de CUPA.
No estem contents d’ aquest primer any de govern tripartit però això no ens farà pas defallir en la lluita per anar avançant i encara menys posar en perill la governabilitat de la Vila.
En el Ple de presa de possessió del nou Ajuntament vam comprometre la nostra fidelitat al pacte tripartit. I avui, un any després, la reiterem ! És per això que ens exigim i exigirem a la resta de l’equip de govern, l’acompliment estricte dels pactes signats que són la garantia de la governabilitat i l’aprofundiment de la democràcia a la nostra Vila.
Arbucienques i arbuciencs, aviat farà 30 anys que CUPA va nèixer de la voluntat popular, amb l'únic objectiu de servir al poble d’Arbúcies. 24 anys des del govern amb majoria, 4 des de l’ oposició i 1 com a soci de govern, fan real i explícit aquest compromís. I, no ho dubteu, continuarem lluitant per avançar vers el nostre objectiu: fer d’Arbúcies una Vila solidària dins d’un país lliure! Acompanyeu-nos!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Felicitats a totes i tots els cuperos i altres arbucienques i arbuciencs.
i especials agraiments a qui ha fet materialmet i virtual aquest bloc.
Endavant CUPA

Anònim ha dit...

sou uns caradures, si es britat el que dieu en el vostre bolletí, tindriau que plegar. I si no es britat teniu que demana perdó publicament. Com podeu esta en un gobern que tan sols defensa els interesos de una minuria de ciutadans, i que tan sols sap apujar els impostos?
Desde quan CUPA es deixa portar per un burocrata i per un director de una empresa que tan sols sap fe malver el territori? (desduplament eix trasversal)
Mes baxos no podeu caura.
per desgracia de tots sou la riota d'Arbucíes.