dissabte, 29 de desembre del 2012


Comunicat de CUPA en respecte la desgraciada mort d’un jove treballador a Arbúcies.



Al despertar-nos aquest matí, coneixíem la impactant i trista notícia de la mort d’un jove al quedar atrapat quan intentava agafar roba del contenidor de l’avinguda dels Països Catalans. Una altra víctima de la crisi del capitalisme i ja en són unes quantes. Suïcidis per desnonaments, gent que depèn de tercers per poder menjar i ara aquest jove que l’únic que pretenia era sobreviure. Totes aquestes, persones lluitadores, assassinades per un sistema que cada vegada ofega més les vides de les més desprotegides.


I què fa la classe política?


A nivell nacional, els partits només es preocupen de les seves cadires, dels seus sous i ara d’un hipotètic referèndum d’autodeterminació, que l’estan utilitzant per tapar totes les retallades i privatitzacions que l’únic que aconsegueixen és allunyar els serveis bàsics, com la sanitat o l’educació, de les persones més necessitades. CUPA sempre hem defensat i defensarem el dret a l’autodeterminació dels pobles i la llibertat dels Països Catalans, però mai ens conformarem amb uns Països Catalans independents però escanyats per un sistema capitalista que mata a les persones. La independència i el socialisme han d’anar de la mà per tal de construir un nou país més just i sense unes desigualtats que provoquen aquestes desgracies.


I a nivell local, que fa l’equip de govern?


Doncs com sempre els fets i les paraules són ben diferents. Mentre en declaracions a la Cadena Ser l'alcalde s’omple la boca de bones paraules “els pocs diners que hi ha a les arques municipals, s’haurien de destinar a ajudar a qui més ho necessita”, la realitat és molt diferent. Entesa-PSC acaben d’aprovar un pressupost on una de les partides que més baixa és la de serveis socials i atenció a les persones, es fa desaparèixer l’Oficina de Solidaritat i en el seu lloc s’hi posa la de recaptació d’impostos feta pel Consell Comarcal, i disminueixen les subvencions a aquelles entitats que treballen en l’àmbit de l’ajut a les persones i la solidaritat.


Per acabar, des de CUPA lamentem aquest desgraciat fet i volem fer arribar el condol i una forta abraçada solidària a totes les persones properes al jove i a totes aquelles que cada dia lluiten per tenir una vida digne.


Arbúcies, 29 de desembre del 2012