divendres, 14 de desembre del 2012


PER LA CULTURA DE LA PAU,
 
FORA LES ARMES D’ARBÚCIES!
 
 
 
 
 


Pancarta de CUPA a Can Reus
Aquest dissabte hi haurà a Arbúcies una mostra d’armes utilitzades a la II Guerra Mundial i la recreació d’una batalla, a petició de l’alcalde segons l’empresa organitzadora. Tindrem soldats ianquis, britànics o nazis passejant per Arbúcies. Tots ben armats. Des de CUPA volem denunciar que l’Ajuntament permeti aquesta patètica exhibició i promoció de la indústria armamentística. Una indústria que es localitza en els països rics. De fet l’Estat Espanyol és un dels principals països fabricants d’armes; armes que s’utilitzen per assassinar els pobres i aniquilar pobles sencers arreu del món.
 
Actualment hi ha 22 guerres arreu del món, i en elles han mort més de 2 milions de nens en l’última dècada i més de sis milions van resultar ferits greus o afectats per discapacitats permanents, segons el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef). A més, es calcula que les mines terrestres causen la mort o amputacions a entre 8.000 i 10.000 nens en el món cada any. Es calcula que uns 300.000 nens soldat lluiten en els conflictes bèl·lics del món.
 
La guerra suposa un negoci per a tots aquests països rics que produeixen armes, i per això, els països poderosos no tenen cap intenció d’eradicar les guerres. CUPA volem denunciar el negoci de la guerra i demanem a l’equip de govern d’Entesa-PSC que prohibeixi aquesta vergonyosa promoció de les armes i les guerres al nostre poble. Arbúcies sempre ha estat un exemple en la lluita per la Pau i la igualtat al món. Del contrari Entesa i el PSC seran còmplices d’aquest negoci de la guerra que destrueix milions de vides innocents.
 
La CUPA creiem que el moment en què estem és per promoure actes culturals on reivindicar uns valors que res tenen a veure amb actes bèl·lics. De guerres ja en tenim sense buscar-les, i per tant volem denunciar que l’equip de govern d’Entesa-PSC contracti una empresa privada que es dedica a vendre armes i símbols feixistes com per exemple les caçadores de les SS nazis que s’exposen al seu web.

 
 
Les armes ni Arbúcies ni enlloc!

Per la CULTURA DE LA PAU!

No a l'exhibició d'armes als carrers d'Arbúcies!







3 comentaris:

Anònim ha dit...

Carai! hi ho dieu vosaltres això de la cultura de la Pau!!?? quan heu defensat a mort el Frente Sandinista de Liberación Nacional i heu portat un Comandante a arbúcies vestit de uniforme militar? o es que els sandinistas no mataven a ningú? o es que les arme que tenien no les compraven als febricants espanyols? o sovietics? va home va! que per tal d'anar en contra de qualsevol cosa només la cagueu!!

Anònim ha dit...

Primer cal veure que faran demà aquesta gent i saber exactament qui són, i després podrem valorar-ho i denúnciar-ho o no?

Anònim ha dit...

Sóc català i independent. I haig de considerar que el transfons que li heu donat a tot aquest caire és d'una demagogia aplastant! fins hi tot el fet de nombrar dades com els nens... El fet d'una recreació de la segona guerra mundial no em sona pas a un comerç d'armes, com esteu donant aqui, si no a un comerç de reliquies de temps ja passats. Reviure l'historia i recordar-la és no tornar a caure en ella. Si de veritat aquestes són les vostres 'armes', les de la demagogia, la crítica i l'atac a un event socio-cultural, amb mi ja heu perdut el vot. Per l'amor de deu hi han més coses per les que lluitar avui dia que no pas per les quatre coses que es mou el poble per donar-nos. Proposeu algo en contes de criticar tant, sembleu els mateixos feixistes dels que tant se us emplena la boca de criticar.