dimarts, 11 de setembre del 2012

11 DE SETEMBRE DEL 2012

L'Onze de Setembre recordem la pèrdua de la sobirania del poble català, una data que adquireix encara més importància en el context actual, en què com deien les nostres àvies “negres tempestes agiten els aires”.
En efecte, amb una crisi creixent, el capitalisme europeu fa una sortida endavant i aprofundeix en l'ofensiva neoliberal contra els drets socials i laborals de la classe treballadora. L'anomenada crisi del deute, originada per l'especulació financera, és aprofitada pels poders econòmics per tal d'esclafar les conquestes socials que el nostre poble havia obtingut a través de segles de lluita. La privatització i precarització de les nostres condicions de vida generen el caldo de cultiu d'un drama social d'enormes dimensions i aviven, cada vegada amb més força, les flames de la confrontació.
 Als territoris catalans sota domini espanyol la situació és encara més greu. La crisi del deute, generada per la deriva especulativa dels bancs -pal·liada amb diners públics- i les institucions polítiques, ha fet que l'Estat espanyol hagi hagut de recórrer a l'anomenat “rescat” europeu. Així, des de la seva lògica neoliberal, la Unió Europea ha aprofitat els préstecs per tal d'imposar el seu programa de retallades socials. Una acció que no seria possible sense la col·laboració més o menys entusiasta de la burgesia catalana i dels seus partits a les institucions autonòmiques: Convergència i Unió i el Partit Popular.
 La intervenció forana sobre l'economia i la política dels Països Catalans no és nova. Esquarterats entre dos estats, les catalanes fa segles que no gaudim de la capacitat de decidir sobre el nostre futur. I és en aquesta manca d'independència que trobem la clau de volta de la nostra condemna com a poble i com a classe.
 CUPA entenem el concepte de sobirania en tota la seva amplitud. No només en la seva dimensió política, sinó també, i sobretot, en l'econòmica. El Memoràndum de la Unió Europea contra Grècia, Irlanda, Portugal i Espanya ens demostra que en el marc capitalista, ni tan sols dotant-nos d'un Estat propi tenim garantida la llibertat. Entenem, doncs, que la construcció dels Països Catalans no pot completar-se dins el marc de l'Europa del Capital i que, per tant, en el procés d'alliberament social i nacional caldrà trencar amb la Unió Europea.
 En conseqüència, volem remarcar que l'aposta de CUPA per la sobirania econòmica s’oposa totalment a l’aposta institucional que des de fa dos anys representa el govern autonòmic del Principat, com per exemple a la proposta de “pacte fiscal”, propugnada per CiU i altres forces polítiques del Principat. Volem deixar clar l'existència d’un colonialisme econòmic que Espanya (en especial) imposa sobre els seus dominis catalans i denunciem, per tant, l'espoli fiscal que patim. L'única solució viable per aturar aquesta sagnia econòmica és la plena independència i el dret a decidir del nostre poble sobre totes les qüestions que l'afecten.
 En el marc de la Diada de l'Onze de Setembre, des de CUPA també volem mostrar el nostre suport a totes les accions i manifestacions pels drets socials i en favor dels serveis públics que setmana rere setmana omplen les places i carrers dels Països Catalans.
Des de CUPA us animem a participar de les manifestacions que es celebraran aquesta tarda a Barcelona, i que tots junts fem d’elles un clam a favor de la independència i el socialisme dels Països Catalans perquè només avançant des de l'oposició frontal a l'ofensiva neoliberal i en favor d'un nou model polític, social i econòmic pel nostre poble aconseguirem el nostre objectiu. Viure en un poble lliure, de Fraga a Maó i de Salses a Guardamar, amb una educació pública de qualitat, amb una sanitat gratuïta universal, en un poble on el dret de l’habitatge i el treball siguin drets reals i on tots i totes ens sentim partícips del nostre poble, sense exclusions per raó de sexe ni gènere, sense racisme i on no hi hagi lloc pels explotadors.
 Visca els Països Catalans lliures i Socialistes
Visca la Terra

CANDIDATURA UNITÀRIA I POPULAR D’ARBÚCIES