divendres, 3 d’agost del 2012


EL PLE QUE NO TOCAVA:
EL PLE QUE TOTS I TOTES ESPEREM ÉS EL DE L’ERO
 

Ple extraordinari 3 d’agost del 2012
 
La setmana passada s’acabava la “negociació”, per dir-ho d’alguna manera, amb el comitè d’empresa per arribar a un acord respecte l’Expedient de Regulació. O al menys això és el que s’hauria d’haver fet, perquè com s’ha vist, de voluntat per arribar a un acord, només n’han tingut els treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Ens els últims plens, tan CiU com ERC com CUPA demanem repetidament informació sobre l’expedient de regulació. Informació que en cap cas se’ns ha facilitat per part de l’Ajuntament. Donar les gràcies als treballadors i treballadores per, sense tenir-ne cap obligació, fer-nos coneixement de la situació que estaven vivint.

I ara més d’una setmana després de què es rebi la credencial de regidora de la senyora Mª Àngels Soler, se’ns convoca amb menys de 24 hores d’antelació a un ple extraordinari d’urgència on només es parlarà de la seva presa de possessió.

Considerem un menyspreu i una falta de respecta gravíssima al poble d’Arbúcies i en particular als treballadors i treballadores de l’Ajuntament que després dels fets de tots aquest llargs mesos respecte l’acomiadament dels companys i companyes de l’Ajuntament, es convoqui ara aquest ple en comptes del ple que tots i totes estem esperant. El ple on s’ha de poder debatre i informar al poble d’Arbúcies de la decisió presa per l’equip de govern d’acomiadar 11 persones. De fet, no ens quadren ni les paraules del senyor alcalde a l’últim ple, on deia que no tenien la sensació que els treballadors i treballadores estiguessin preocupats, insegurs i nerviosos després de llegir el document enviat casa per casa signat per l’assemblea de treballadors i treballadores municipals. És molt preocupant que l’equip de govern encapçalat per el senyor Pere Garriga i en Jaume Salmeron no sàpiguen copsar l’estat anímic de la gent que treballa al seu costat.

O és que potser no tenen cap intenció de donar explicacions? Que trist que hagi de ser l’oposició que sol·liciti aquest ple, en lloc de convocar-lo l’equip de govern. Esperem que després de la instància que hem entrat tots els regidors de l’oposició tinguem la convocatòria el proper dia 14 d’agost. Per tant, de tot aquest tema esperem poder-ho discutir com toca en aquest ple.

Volem aprofitar des de CUPA per mostrar tota la nostra solidaritat per aquestes persones que injustament han estat acomiadades, per raons polítiques, personals i sindicals. Moltes gràcies per la vostra sincera voluntat de servir al poble d’Arbúcies durant aquests anys. Això sí que és un exemple d’estar al servei del poble i no l’exemple que l’equip de govern està donant. L’exemple de servir-se un mateix.

Així com mostrar tota la solidaritat pels treballadors i les treballadores que es queden, que a banda de veure com els hi baixen el sou i perden drets,  veuran també com se’ls hi multiplica la feina i hauran de seguir treballant al costat d’un equip de govern que utilitza la mentida i el desprestigi de forma indiscriminada. Molta sort en el vostre futur.

Per altra banda, no creiem que just abans de la Festa Major, sigui el millor moment perquè l’Ajuntament d’Arbúcies es quedi sense la seva regidora de festes, i no veiem la necessitat que aquesta convocatòria passi per davant de les coses importants que acabem d’explicar. O coses estranyes com les places de reforç forestal escollides a dit a dos persones de l’entorn d’Entesa. Que heu d’explicar d’això? On han sortit les convocatòries d’aquestes places? Això sí que són temes que mereixen plens extraordinaris convocats en només 24h.