diumenge, 12 de setembre del 2010

DISCURS DE CUPA. DIADA 2010

MOCIÓ PER DECLARAR MORALMENT EXCLÒS DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA EL MUNICIPI D’ARBÚCIES - 11 DE SETEMBRE DEL 2010 -
POSICIONAMENT DE CUPA

Companyes i companys,

Avui és sens dubte un dia de plenitud nacional!

Durant 30 anys seguits la commemoració de la Diada i molt especialment l’ acte institucional celebrat a la Casa de la Vila, ha estat el moment més rellevant de l’ expressió de voluntat de resistència del nostre poble davant de les imposicions i negacions nacionals i socials de la democràcia tutelada que hem patit, fruit de la transició postfranquista. I evidentment la negació més flagrant ha estat i és la d’un dret democràtic fonamental: el dret a l’autodeterminació.

Aquesta etapa resistencialista s’ha acabat.! Avui i aquí la major part dels grups municipals de l’Ajuntament en representació de la majoria de la ciutadania, prendrem un acord transcendent: farem pública i notòria la nostra voluntat i el nostre compromís d’iniciar la desconnexió d’Espanya, tot declarant-nos moralment exclosos de la Constitución Española.
I serà, un acord en clau positiva, deixant enrera l’etapa de resistència. Farem aquesta declaració, no pas com un acte voluntarista, sinó que el farem empesos per la normalitat d’un gran sector d’arbuciencs i arbucienques expressada inequívocament en el referèndum del 13 de desembre de l’any passat.

CUPA ha tingut la responsabilitat i l’honor de portar el pes, durant 24 anys - o potser hauríem de dir durant aquests 30 anys sencers? – de dinamitzar i encarnar la lluita resistencialista en defensa de la nació i de creació de consciència nacional catalana.
Assumim amb orgull i satisfacció la responsabilitat d’aquesta tasca, que entre altres factors fa possible que avui donem un pas més.

Però si avui per nosaltres és un dia de plenitud nacional, ho és precisament perquè ja no és només CUPA qui aixeca la bandera de la dignitat i de la coherència nacional, sinó la majoria dels grups municipals.....Perquè ja no és només Arbúcies i quatre municipis més de tot el país, el focus institucional de l’independentisme.

Avui, 517 municipis catalans han celebrat ja el referèndum per la Independència
Avui, molts Ajuntaments s’han declarat fora de la Constitución española.

Si CUPA fos un projecte oportunista i per tant sense responsabilitat històrica ens lamentaríem d’haver perdut l’exclusivitat en la lluita. Per contra, proclamem solemnement que avui és un dia de plenitud nacional perquè en som molts !! En som molts més dels que volen i diuen !! I això és la nostra joia i la nostra victòria !!!.

Quan haguem votat la moció presentada per CUPA haurem certificat oficialment allò que el poble ha decretat directament: l’autonomisme és mort!!!
Aquella via que durant tres dècades ha menat el nostre país cap enlloc, ha arribat inevitablement al seu topall. Ara iniciem el nou camí que faci de la nació catalana un país normalitzat i per tant, independent, democràtic, social i integrat a la Unió Europea.

I nosaltres som aquí – i estem convençuts que també la majoria dels grups municipals- no pas per l’atzar ni per la impostura sinó empesos per aquest convenciment i amb un sol compromís: aconseguir-ho.

Companyes i companys, venen dies transcendents... Els reptes són de gruix i la nostra responsabilitat com a ciutadans , però sobre tot com a regidors, és més gran que mai. Cal que estiguem a l’ altura!
Espem que mai ningú pugui dir de nosaltres el que el 12 d’ agost deia Miquel de Palol , en l’ AVUI, dels menaires autonomistes: la realitat us ha depassat, sou presoners culturals i morals d’uns principis i una retòrica que ja no corresponen als fets, als problemes, als reptes i als objectius i no us queda més remei per decència però també des d’ un estricte sentit pràctic, que retirar-vos per deixar passar quin estigui en condicions d’ entendre i gestionar una situació davant la qual és clamorós, i així ho ha evidenciat la ciutadania, que no esteu a l’ altura

Així doncs,d’ara en endavant, un cop aprovada la moció, ja no n’hi haurà prou només amb les paraules, per fermes o per brillants que siguin. Caldrà que tots els grups municipals, que tots i cadascún dels regidors i regidores que hi votem a favor, assumim amb fets la lluita quotidiana i directa, amb compromisos clars i d’aplicació pràctica i immediata que és el que ja ara ens reclama la realitat. I que empesos per la voluntat i l’acció popular fem nostre el clam: PROU !!!!! ARA INDEPENDÈNCIA !!!
ENLLAÇ A NOTÍCIA WEB AJUNTAMENT

ACTE HOMENATGE A MANUEL DE PEDROLO


Participaren la filla de l'escriptor, Adelais de Pedrolo, que donà una visió general, rigurosa i emotiva del llegat del seu pare; Assumpció Cantalozella, que aprofundí la censura que va patir; Carles CAstellanos que enfocà el seu compromís polític i Josep Poveda parlant de la fundació. coma a introducció, van oferir un visionat d'un DVD.