diumenge, 21 de març del 2010

MOCIÓ DEL 15 DE MARÇ DE 2010


Atès que en diferents moments d'aquesta legislatura CUPA ha presentat a l'equip de govern format per ERC i PSC, les demandes que es detallen en aquest document.
Atès que formen part del nostre programa.
Atès que l'obligació del nostre grup municipal és intentar que aquest es porti a la pràctica.
Atès que tot i que hi ha hagut avenços en el decurs de les negociacions, la majoria d'aquests punts continuen pendents de realització a hores d'ara.

CUPA amb l'objectiu de:
* Fer públiques aquestes demandes.
* Aconseguir el compromís personal de l'equip de govern de dur-les a terme.
* Deixar clar el nostre posicionament en els diferents projectes que es presenten en aquest ple.

Presentem a l'aprovació del Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies la següent moció:

L'Ajuntament d'Arbúcies es compromet a
1. Denunciar abans del mes de setembre el conveni del servei de recaptació que te amb el Consell Comarcal, amb la intenció de recuperar la recaptació en voluntària per l'exercici 2011.
2. Acuitar a la Generalitat per tal que abans del mes de juny de 2010 faci l'auditoria externa que va aprovar aquest Ple. Si el mes de juliol no s'ha començat s'haurà de contractar una auditoria privada. Mentrestant caldrà facilitar a tots els grups municipals l'estat de comptes actualitzat trimestralment, com a mínim.
3. Decidir abans del juny de 2010 la ubicació definitiva de les antenes de telefonia mòbil el més lluny possible d'espais habitats, però garantint la cobertura adequada.
4. Solucionar definitivament el tema de la plaça de Mompou, abans del juny de 2010.
5. Cobrir la plaça d'arquitecte municipal, abans del setembre de 2010.
6. Recuperar la municipalització total de l'esplai per l'estiu 2010.
7. Planificar l'adequació de Can Petit Rutllat ...
8. Exigir a la Generalitat les dotacions necessàries de Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat dels arbuciencs i arbucienques, fent les accions que calgui per aconseguir-ho: coordinació amb altres municipis, denúncies a la premsa, ...
9. Planificar i facilitar obres bàsiques com l' Ampliació de l'IES Montsoriu i el C.P. Dr. Carulla...
10. Presentar un Pla d'actuacions, amb dates i terminis, que prevegi arreglar i deixar en condicions dignes els espais del Poliesportiu de Can Delfí, el Parc de la Dona d'Aigua, la Plaça de la Solidaritat, les plaques de senyalització de l'avinguda dels Països Catalans.
11. Publicar les actes textuals dels plens en el format que sigui.

12 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

8395

Anònim ha dit...

no val la pena perdre el temps contestan. Pro si que hi posere alguns adjetius a la moció: penosa, vergonyosa, poc etica, cobarda, inutil, ridicula i la escusa perfecte per tornar a formar part d'aquests desgobern.

Reflexió oberta ha dit...

Era d'esperar un comentari d'aquest estil de l'anònim impresentable habitual(jo encara perderé menys temps).

Anònim ha dit...

perfecte reflexio oberta, estas mes maco callat.
una cosa, aquesta es la primera vagada i la ultima que entro en aquests bloc. espero que a les properes eleccions tingeu el que us maraixeu.

REflexió oberta ha dit...

No em crec que sigui la primera vegada. I si ho fos, hauries començat demostrant odi i de manera molt, agresiva i desqualificadora.

I l'adjectiu impresentable s'escau a qui ni es presenta.

I espero que a les properes eleccions sigui més mereixedora que els que tu donis suport.

I ja callo per estar "maco" :-)

PreoCUPAda ha dit...

Us convido a llegir el BLoc del simpatitzant d'ENTESA @rbúciesfutur "El dia que la CUPA va tornar al tripartit" (UN BON TITULAR QUE ÉS MENTIDA, com és ben sabut)i desrés les reflexions del primer comentari que són aquestes:
---------------------------------

CUPA NO ESTÀ COLLADA PER NINGÚ. NOMÉS PER LA VOLUNTAT POPULAR D'ADJUDICAR-LI NOMËS 2 REGIDORS.

Legítims els teus dubtes, vols DESGASTAR CUPA, però ja he dit en altres ocasions que:

CUPA, amb dos regidors no pot aplicar íntegrament el seu programa.

CUPA, vol apropar-se al màxim als seus objectius. Per això pacta. No és vendre's ni renunciar a punts bàsics.

CUPA segueix essent d'esquerres però el context que hi ha no li permet avançar més.

CUPA NO ha ha fet CAP pacte de govern de final de legislatura, només ha votat uns punts a favor, i quan convé -segons CUPA- ho fa en contra. CUPA dóna explicació de cada postura al poble d'ARbúcies i especialment els seus votants. ¿Perquè els comentaris més descualificadors són dels ADVERSARIS?

Arbúcies ha de tirar endavant.
INSISTEIXO: Si ENTESA, el grup amb més vots no ha estat capaç de negociar l'alcaldia, no se'n pot responsabilitzar CUPA (curiós, malauradament, Entesa no ha fet cap esforç per a que hi hagués entesa). ¿Serà perquè no volen governar perquè no estan disposats a dialogar en base el seu programa (o es fa el que volen o no hi ha tracte),... què volen aleshores? ... més enrenou per pescar més vots a canvi de demagògia?
¿Mantenir els càrrecs dels acòlits mentre ICV estigui al govern i després, quan no hi estigui (malauradament, per mèrits propis) intentar ocupar el màxim de cadires de l'Ajuntament (i potser de diputacions, consells,...)?

Srs. d'ENTESA. ¿Us sap greu que CUPA pugui influir en la vida municipal més que vosaltres?

¿Voleu més Policia pagada per l'ajuntament (no confondre amb els vigilants municipals) per esalviar-vos problemes amb el Sr Saura que ens hauria de fer venir més Mossos d'Escuadra?

¿Voleu que el Consell Comarcal continui recaptant impostos a través d'una empresa privada amb el conseqüent hemorràgia que es pateix pel camí d'anada i tornada?

etc..

Sobre la façana del Montsoriu, coincidim. Crec que s'ha de salvar. Té el valor que hi donem els arbuciencs i que sapiguem donar-hi de cares als visitants.

Finalment.
Com que no hi ha majoria, s'han d'acceptar a contracor algunes decisions ... Això no es canviar cromos ni vendre's. No hi haurà ni benefici personal ni benefici en vots... Els vots del futur han de venir per el programa del futur... i per la responsabilitat demostrada en el passat.

CUPA, ho ha demostat. NO ESTÀ COLLADA PER CAP PARTIT, ni ineternament, NI PER CAP INTERÉS EXTERN.
ENTESA ESTÀ COLLADA PELS CÀRRECS I LLOCS DE TREBALLS QUE COMPROMETEN ELS SEGUIDORS (no votants) d'ENTESA QUE ELS HAN ACONSEGUIT

QUI HA MARXAT DE CUPA?
QUI HA BUSCAT CÀRRECS EXTERNS!!!!!!
AIXÍ DE CLAR!!!!!!!!

Qui dies passa, anys empeny, dius.
Sí. ENTESA haurà passat 4 anys a l'oposició. Amb poca responsabilitat real. Amb fotos al diari. Amb contradiccions que s'amaguen. 4 ANYS COBRANT AMB GENT ALS ORGANISMES DE LA GENERALITAT.

Legítim. PERÔ NO TENIU RAÓ QUAN CRITIQUEU A CUPA per la seva actitud resposable davant dels seus electors. Són aquests qui l'ha de jutjar. I els NO ELECTORS, tan de bo molts s'ha afegeixin en properes eleccions.

Persona, molt, però que molt PreOCUPAda.

dissabte, març 27, 2010

arbúcies futur ha dit...

Molt bones,

Entenc que comentis que el titular del blog que vaig escriure aquest cap de setmana al "Arbúcies futur" era una mentida.

Encara que ho podriem deixar com un sarcasme, enlloc d'una mentida.

Salutacions.

Jordi@

Dels comentaris del bloc @rbuciesfutur ha dit...

ARBUCIENC COMPROMÈS ha dit...

Gràcies per donar la teva visió de la jugada, però en primer lloc dir-te que curiosament esgrimiu per donar el VOT als grans projectes de'n Zamorano, el fet d'unes promeses que una rera l'altre, son els mateixos fets que us varen fer deixar el tripartit.

Parles de que Entesa vol policia local, i així ho va votar a favor en un passat ple municipal, i com va votar CUPA?

Dius que Entesa no vol retornar a l'ajuntament la recaptació municipal i perque en va presentar una moció al ajuntament? Els que no ho volen son els vostres socis d'ERC i principalment el PSC.

Els punts que heu posat sobre la taula per donar-li un vot tant important per en Zamorano i que hipoteca a Arbúcies per moltíssims anys amb 7 milions d'euros es curiosament el mateix que no us varen respactar al llarg del temps de govern.

Percert i perque no hem respons res de la placeta Montpou o de les antenes o de les obres al "poli" de can Delfí?

No ho deixis a mitges que la teva resposta la trovo interessant, però si vols no cal que ho focalitzis sobre Entesa, que en cap dia ha tingut govern. Entre d'altres perque ERC, no ha volgut negociar i CUPA i el PSC, no ha volgut fer-li una moció de censura.

Jordi@

diumenge, març 28, 2010
Anònim Persona preoCUPAda ha dit...

1. No hem de confondre policia local armada i una formació específica que ja tenen els Mossos d'esquadra amb la policia loca, vigilants, que tenen unes funcions més properes al ciutadà.
La policia -vigilants- local, no ha de suplir la feina que pertoca als Mossos que ja paguem per altres vies. La policia local d'ENTESA surt més cara que la dels vigilants municipals que reclama CUPA + els serveis mñes intens que haurien de fer els Mossos.

2. Sobre la moció de cesura.
CUPA podia estar d'acord amb una moció de censura si ENTESA li hagués presentat una alternativa clara per negociar i s'hagués arribat a punts suficients per pactar. Tinc entés que això no es va fer bé ni en temps, ni en contingut, ni en ganes. Van ser més importants els titulars dels diaris que les converses discretes i internes que s'havien d'haver donat. Si el cap de llista és bo per fer-se fotos presentant instàncies amb foto pels diaris, també ho ha de ser per donar la cara a l'hora de negociar.

3. Per cert, jo també desconfio d'això que anomenes "els grans projectes d'en Zamorano". Però entenc que hi ha uns diners i uns projectes, no s'han de deixar perdre. Per altra banda qui no diu que els grans projectes no quedin "engongits" com va passar amb el poli nou.

Curiós això de la crisi, ara ragen diners... què passarà després?

4. Sincerament en RZ ha demostrat més ganes de tenir l'alcaldia que en PG. I ho entenc, un per conservar la poltrona que ja tenia (RZ). L'altre (PG) per consolidar una candidatura que va formar a còrrer cuita i s'hauria trobat amb responsabilitats de govern sense esperar-ho d'entrada... sembla haver pensat.. "ara que tinc una feineta a la generalitat, més val esperar i assegurar la feina municipal per molts anys"... i "a més si els aconsegueixo càrrecs els tindré fidels".

Bé com pots comprovar tinc molta imaginació. Si dius que sembla un guió d'un culebrot ho acceptaré... Però a vegades els culebrots es queden curts davant la realitat.

dilluns, març 29, 2010

PreoCUPAda continua... ha dit...

1. No hem de confondre policia local armada i una formació específica que ja tenen els Mossos d'esquadra amb la policia loca, vigilants, que tenen unes funcions més properes al ciutadà.
La policia -vigilants- local, no ha de suplir la feina que pertoca als Mossos que ja paguem per altres vies. La policia local d'ENTESA surt més cara que la dels vigilants municipals que reclama CUPA + els serveis mñes intens que haurien de fer els Mossos.

2. Sobre la moció de cesura.
CUPA podia estar d'acord amb una moció de censura si ENTESA li hagués presentat una alternativa clara per negociar i s'hagués arribat a punts suficients per pactar. Tinc entés que això no es va fer bé ni en temps, ni en contingut, ni en ganes. Van ser més importants els titulars dels diaris que les converses discretes i internes que s'havien d'haver donat. Si el cap de llista és bo per fer-se fotos presentant instàncies amb foto pels diaris, també ho ha de ser per donar la cara a l'hora de negociar.

3. Per cert, jo també desconfio d'això que anomenes "els grans projectes d'en Zamorano". Però entenc que hi ha uns diners i uns projectes, no s'han de deixar perdre. Per altra banda qui no diu que els grans projectes no quedin "engongits" com va passar amb el poli nou.

Curiós això de la crisi, ara ragen diners... què passarà després?

4. Sincerament en RZ ha demostrat més ganes de tenir l'alcaldia que en PG. I ho entenc, un per conservar la poltrona que ja tenia (RZ). L'altre (PG) per consolidar una candidatura que va formar a còrrer cuita i s'hauria trobat amb responsabilitats de govern sense esperar-ho d'entrada... sembla haver pensat.. "ara que tinc una feineta a la generalitat, més val esperar i assegurar la feina municipal per molts anys"... i "a més si els aconsegueixo càrrecs els tindré fidels".

Bé com pots comprovar tinc molta imaginació. Si dius que sembla un guió d'un culebrot ho acceptaré... Però a vegades els culebrots es queden curts davant la realitat.

dilluns, març 29, 2010
Anònim PreoCUPAda ha dit...

Ah! i sobre la plaça Monpou o les antenes, es veritat, no s'avança.

Però entenc que en el govern CUPA hagués de ser més discreta i donar més oportunitats (algú diria empassar-se gripaus, callar i -com en el cas de les antenes- donar la cara per altres) i fora del govern es pot segur una línia pròpia, encara que només pugui fer-ho de paraula.

Per cert. Amb CUPA dins del govern, davant de tímides i mesurades protestes es deia que s'havia de trencar.
Amb CUPA fora, amb manifestacions més contundents, s'està dient que "som socis".

CUPA no està en el govern, un dels problemes deu ser la tossuderia de l'alcalde. Però alguna cosa més es pot fer des de fora, votant coses puntuals, paradògic, oi?

Per acabar et diré que sóc de les persones que lamenta que no hi hagi entesa de CUPA amb ENTESA.
Segur que ara ja es tard. Estem més a prop de la propera legislatura que a de l'anterior...

Escrito a cuatro manos ha dit...

Bones novament,

Jo no busco un diàleg que porti continuament un cara a cara CUPA - ENTESA. Perque encara avui hi han personalismes ambdues formacions que fan inviables els acostaments.

Realment el que m'interessa es ser capaç d'entendre perque CUPA ha signat un xec de tants mil.lions a ERC I PSC a canvi de promeses que altre hora varen ser incomplertes.

Perquè ara renoveu el credit de les promeses de'n Zamorano i fa un any vareu tirar pel camí del mitg?

Gracies per la teva paciencia "PREOUCUPADA".

Jordi@

Copiat i enganxat ha dit...

COPIAT I RETALLAT DEL BLOG @RBUCIESFUTUR
Anònim ha dit...

Jordi@ aquest post te l'has treballat felicitats.
Veig informació contrastada i crítica irònica i punyent.
S'ha vist un salt endavant al teu bloc, segueix així llegint, rellegint i mostrant les diferències de criteri dels esquerrants esquerdats iluminats. CUPA viu de la seva història, com un club de futbol que recordo i la treu a relluir a cada cantonada però d'això ja no en queda res. Plegueu amb dignitat, si us pau, fareu un favor a la gent que creu en certes coses.

dilluns, abril 05, 2010


Anònim PreoCUPAda ha dit...

... "fareu un favor a la gent que creu en certes coses." Diu el darrer anònim.

¿ANTICUPA = gent que creu en certes coses?
Gent que creu que cadascú s'ha d'omplir les butxaques com més millor, construir pisos sense control, explotar els obrers, comprar favors i poltrones... això NO es viure en el passat, és present, per desgràcia.

Busca el significat de dignitat al diccionari.

dimarts, abril 06, 2010


Persona preoCUPAda ha dit...

I ja que veig que t'agraden els jocs de paraules... creure en certes coses NO és és mateix que creure en coses certes.


Malament si veus la política com el futbol... En política tothom hi hauria de guanyar i no precisament amb paràmetres econòmics per davant.
El mal és que n'hi ha quan no guanyen per sobre de les seves previsions ja diuen que han perdut, i perjudiquen més els que d'entrada estan desafavorits.

Servei o servir-se.
Vet aquí la diferència. I en aquest poble CUPA és realització passada d'aquest plantejament perquè els vots ho han decidit. Si pot esdevenir futur aquest plantejament el poble ho dirà. Plegar, no és l'opció si no hi ha alternativa per servir (sense la S travessada per dues barres, com apuntava l'acudit del Jap al diari del Punt.

dimarts, abril 06, 2010

Anònim ha dit...

Si i també treballar pel poble, oi persona preoCUPAda?

El 24 de març es va convocar una reunió del grup promotor per la reforma del carrer camprodon pel dia 7 d'abril.
CUPA igual que la resta de partits polítics i associacions va rebre el correu electrònic i trucades del sr. Vidal (tècnic de participació).
El dia 7 d'abril al matí el sr. Vidal va trucar a totes les entitas i grups polítics per recordar-los la reunió.
Doncs el dia 7 d'abril a les 21:00 cap dels 2 regidors de CUPA (que cobren per ser-ho) va assistir a la reunió i tampoc van delegar el seu lloc a cap altre persona del seu partit. Tampoc va excusar la seva presència.

Això senyora preoCUPAda i francMirador és la manera que té CUPA de treballar pel poble?

Això té un nom: deixadesa i passotisme! Fa un any i mig que estem amb la història del carrer.

A l'Associació de Veïns ens han canviat les dates de les reunions 50 vegades, i mai hem dit, aquest dia no em va bé, cosa que si que han fet alguns dels nostres polítics.
Nosaltres no cobrem i segurament ens tocarà pagar pel carrer!

Això si que són maneres de guanyar-se el sou! Després aneu proclamant aquest discurs descafeinat del servei al poble que ja no creu ni la vostra mare.

Aquesta manera d'actuar segur que us farà guanyar molts vots i propaganda!