dimecres, 1 de juliol del 2009

CUPA FA UNA CRIDA A LA RESPONSABILITAT A ERC I EPA (EPM-ICV)

COMUNICAT:

· CUPA es va veure obligada a sortir del pacte de govern amb ERC i PSC, entre altres raons perquè la influència política dels nostres dos regidors enfront dels altres cinc no va ser suficient per redreçar els aspectes més negatius de la gestió del govern de la legislatura anterior (ERC- AIPA): poca atenció al ciutadà per part dels càrrecs polítics, paràlisi en la gestió dels projectes importants (Can Delfí, Petit Rutllat, Naus Ca l'Ayats, etc.), allunyament de les entitats cíviques...
· Amb l'agreujant que durant els últims sis anys l'ajuntament ha pogut disposar d'importants recursos econòmics, fruit de la bonança econòmica general i de les complicitats polítiques amb el govern de la Generalitat per la coincidència de partits governants en les dues administracions, i ha estat incapaç de traduir-ho en les millores que necessita el poble.
· Tota aquesta actuació ha provocat el malestar i posteriorment el desencís de gran part de la societat arbucienca amb el consegüent deteriorament de la implicació de la gent en la vida social i política de la vila. Això ha comportat una progressiva minva de la participació de la ciutadania en la gestió dels afers del poble.
· La situació ha arribat a tal punt de degradació institucional que amenaça en paralitzar totalment la gestió municipal, just en el moment que estem immersos en una greu crisi econòmica global que castiga sobretot a les capes socials més desafavorides.
· Tot això es tradueix finalment en la incapacitat per part de l'equip de govern d'ERC i PSC d'aprovar els pressupostos de l'any 2009, i ja estem al mes de juliol!

· És per tot això que valorada la situació actual, en un context d'una crisi econòmica generalitzada que també afecta la nostra vila i amb una greu crisi política en el govern municipal d’Arbúcies, CUPA considera que la solució a l'actual desgovern no passa per mocions de censura ni canvis de minories al govern, sinó que pensem que la millor solució per redreçar l'atzucac en què es troba actualment l'ajuntament de la vila és que les dues llistes més votades a les eleccions municipals de l’any 2007, EPA i ERC, es posin d’acord i formalitzin un govern estable. Per nosaltres és evident que són aquestes dues forces majoritàries les que tenen tota la responsabilitat i l'obligació d'entendre's, per tant els emplacem a que deixin de banda els seus personalismes i arribin als acords polítics necessaris per formar un govern municipal amb la majoria suficient que pugui tirar endavant els projectes que urgentment necessita el poble i que pel bé d'Arbúcies es posin a treballar sense perdre més temps.

Arbúcies, 1 de juliol de 2009

22 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

2567

francmirador ha dit...

Ho trobo coherent.

CUPA ja sap com actua Esquerra i com fa les coses en Pere Garriga i si no es compromet per escrit a uns punts clars, no es pot pactar.

No és estratègia. L'estratègia de cremar malintencionada hauria sigut donar suport al canvi i deixar el nou govern en minoria.

CUPA ha d'aceptar que només té dos regidors. Va intentar rendibilitzar-los al màxim i no va poder. Ara, encara podria menys perquè la força majoritària en té 5.
Amb una altra correlació de forces, les coses podrien anar diferent, però el poble només ha atorgat 2 regidors i els pactes no li estan funcionant, de manera que seguirà donat suport a allò que s'adigui amb la seva línea ideològica i de programa.

Si el que volgués CUPA fos esgarrapar vots, aniria modificant postures d'acord amb estratègies electorals. CUPA ofereix un programa d'acord amb uns principis i treballa per apropar-s'hi al màxim. Amb menys regidors, no es pot fer tant.

CUPA fa la lectura de la realitat de manera diferent al que se suposa "habitual en política".

Anònim ha dit...

Ergo, CUPA fa política de forma miop. Té un punt de vista irreal i distorsionat de la realitat. Que vigili i no s'entrebanqui a les properes eleccions.

Anònim ha dit...

resposta a francmirador:
si no saps de que parles es millor que callis, el compromis per escrit esta sobre la taula de cupa. Hi si, cupa tan sols te dos regidors pro te la responsabilitat d'aquets dos regidors.Et recordo que ara fa dos anys la seva responsabilitat es la que va fer alcalde amb en Zamorano i es ara la que fa que torni aser alcalde en Zamorano.
Si el que preten CUPA es el final politic aquet es el cami mes rapit, tu parles de seguir el programa, pro amb semble que el unic programa que segiu es el del
PSOE, feu el mateix discurs d'ells.Que es posin d'acord¡ dieu,
aquet discurs esta caducat es imposible que pasi i si no pregunteu en Zamorano si deixeria ser alcalde amb en Pere.
Una ultima cosa, el juny del 2011 L'Entesa tindra majoria gracies a la desició presa per Cupa, pro fins a les hores no us adonareu que la desició presa es la desisió del final de Cupa.

Anònim ha dit...

La inmaduresa politica que ha demostrat CUPA ha estat propia d'un
nen malcriat, que per no compartir la joguina abans la trenca, igual que el que estan fent ERC i PSOE, que abans que l'ENTESA governi, ens deixaran un poble endeutat i enfrentat, social i econòmicament parlant, i si, tal i com s'ha dit, estar clar que aquest és el final de la CUPA, qui us veu i qui us ha vist, heu perdut el nord i tota proximitat amb la realitat, la gent del `poble demanava que els srs d'ERC i PSOE surtissin de l'Ajuntament i el que heu fet es tornar-los a posar a dins quan quasi ja estaven fora. Us hi heu lluit heu aconseguit la puntuació màxima, un 10.

un de tants ha dit...

A tots aquells neguitosos pel desplaçament del poder municipal, cap a una nova majoría encapçalada per el Sr. P. Garriga, d'Iniciativa-EPM., els diría que sense la participació de CUPA,els grups municipals d'ERC i EPM-Iniciativa, poden posar-se avui mateix a treballar pel poble d'una vegada, oblidant-se per un cop de sectarismes , interessos económics personals,etc i establir un dialeg seriós, generós i amb anim de servei al poble que permeti trobar sortida al periode d' allunyament del poble i finalment de paràlisi institucional que arrossega, desde fa ja 6 anys l'ajuntament d'Arbúcies.
Si ells, que son els grups majoritaris, es posen d'acord per constituir un govern estable ( com ja hagues estat possible al principi de la legislatura si no haguesin primat els interessos personals) aleshores es podrá parlar de fer un govern d'unitat amb tots els grups.

Una última questió. N'hi ha massa gent interessada en fer de profetes i els traeix el subconcient. Si CUPA ha de desapareixer ja ho dira el poble amb els seus vots, no pas el desig malaltis d'aquells que sempre l'han volgut fora de l'Ajuntament.

Anònim ha dit...

A qui si li traeix el subconscient: Si Arbúcies no és de CUPA hi ha allunyament del poble i paràlisi institucional. És a dir, en 2 anys CUPA (amb pacte amb ERC) no va aconseguir apropar-se a ningú ni fer res en positiu pel poble. Només ho podrà fer amb majoria absoluta el dia que tot el poble obri els ulls que s'ha equivocat de candidatura. Alucinant...

un de tants ha dit...

No company.
El problema no rau en la evident poca capacitat de CUPA per influir en les decisions d'ERC (indecisions, millor dit)sino en la manca de voluntat politica del Sr. Garriga per governar just desprès de les eleccions, cosa que ara canvia quan EPM-INICIATIVA s'en adona de que un cop cremat el govern d'ERC-PSC(PSOE) arriva el Sr. Pere Garriga com a salvador i per el 2011 majoria absoluta i a viure de la moma una temporada més.

Au vinga company que fa temps que no ens mamem el dit.

Anònim ha dit...

Amics de CUPA,

El poble es construeix amb accions polítiques i fets tangibles.

El que recordarem del vostre pas per la legislatura actual, serà la fugida que ha fet els vostres regidors i només veurem que no varen ser capaços de trovar una solució socialment acceptada al problema de les antenes.

Heu perdut una oportunitat d'or per que els arbuciencs tornessim a il.lusionar-nos amb el que va ser CUPA. Quans trens penseu que us passaran en un futur?

fm ha dit...

ENTESA i seguidors-seguidores, Pere Garriga i cia, no pot exigir a CUPA el que li va NEGAR fa 2 anys. en Pere tenia més fàcil ser alcalde des de fa 2 anys amb el suport de CUPA i altres. Volia? Li convenia? NO, NO S'hi val. Cupa es va mullar i es va escaldar. Diuen que CUPA desapareixerà, ara fins i tot ho diuen els d'Entesa.

Pregunteu-vos-ho:
. a qui ha interessat que CUPA desapareixés des dels inicis? Qui ha anat untant altres formacions i altres líders? Qui ha abandonat els líders que no ho han aconseguit? Quin líder ha defraudat? Quin líder ésel mes teatrero i de copets a l'espatlla i comunicats sembrant dubte als diaris?
ENTESA quan us vau presentar ja era previsible una baixada de CUPA, el que no ho era tant era la captació de tans vots que ni sabien que votaven Iniciativa Verds. Si no volíeu governar encara, no us haguéssiu presentat, haver esperat. Però amb tants vots a les mans no vàreu fer el que ara reclameu. Sí Pere, dèies que la culpa era dels pactes dels PSC-ERC fora d'Arbúcies, però on ha convingut hi ha hagut pactes ENTESA amb PSC, CUPs o qui calia...

Pere, si aconsegueixes ser alcalde, tan de bo ho facis bé amb un bon equip que faci la feina que tu comences però no acabes, o et puguis apuntar als èxits que altres comencen i tu amb la teva capacitat verbal presumeixes.

Alerta que hi ha 2 significats d'il·lusions:
- el d'esperança
- el d'il·lús

El futur dirà...

PreoCUPAt.

Anònim ha dit...

El que no es pot negar és l'odi que en Pere Garriga us desperta i encara no ser per qué.

De totes maneres ara com ara ENTESA es l'unica opció que actualment hi ha al poble per governar, ja que tant ERC i PSOE han esgotat tot el crèdit per fer-ho i CUPA ha perdut l'ultima oportunitat per aconseguir un resultats dignes en les proximes eleccions.

CUPA des de l'oposició haurà de convéncer que no vol estar al govern per qué la gestió d'ERC i PSOE no és la bona i crec que des de ENTESA fa dos anys que s'està denunciant i demostrant que és així.

CUPA no pot estar a l'oposició i abstenir-se constanment, aixó es fer el joc al govern, i demostraria que tenen un pacte amb el govern per no fer alcalde a en Pere Garriga.

francmirador ha dit...

Anònim del 8 de juliol:

Doncs, t'equivoques, si puc negar i nego que en Pere Garriga em desperti odi. Sempre l'he vsit com una persona simpàtica i de la broma.

Una altra és que hagi esdevingut un ADVERSARI des del meu punt de vista polític. Ell i els que els van acompanyar han esdevingut adversaris polítics quan moltes coses s¡havien compartit.
Va ser ell qui no va acceptar que CUPA volgués com a líder a en Jaume Salmeron (també despertador de simpaties però ua formgueta treblladora molt més discreta i prudent)i quan ell, va arrossegar a en Salmeron i altres cap una nova candidatura.
Segurament CUPA s'entendria més amb una ENTESA encapçalada per un Salmeron. CUPA sap molt bé qui treballa i qui té pelica dels que la van abandonar.
Ei! La meva és una visió tangencial. Imagina't que aprofundís més.

I també veig diferències programàtiques,
- Entesa accepta la Policia Local Armada en contes dels vigilants compementats pels Mossos d'esquadra (perquè ha canviat, perquè dóna més vots?)
- Entesa d'Arbúcies no té el mateix punt de vista en temes de solidaritat i cooperació.
- Va ser més clar la postura de CUPA per fer cmplir la legalitat davant del camp de golf;
- En el tema de la moció de l'ampliació d'horaris de la biblioteca, Entesa no portava els càlculs fets, com en d' altres ocasions, només per sumar mocions i al fial de la legisatura poder dir "n'hem fet tantes...). Quan tenien cap i peus hi hem donat suport.

Per sort en democràcia (tot i els defectes de la que tenim) podem discrepar sense odiar. Desconegut i no nombrat anònim, spero que ho entenguis, perquè no m'agradaria que m'acabéssis odiant (ni a CUPA i altres), perquè un dia o altre s'acaba sabent qui hi ha al darrere d'un pseudònim.

Segueixo preoCUPAT pel que passa en aquesta Arbúcies. I méxpresso a través d'aquest mitjà.
Les esquerres haurien d'anar unides en les idees i l'acció. A les dretes ja les uneix el diner. Malauradament moltes esquerres actuen de manera massa semblant a les dretes.

Aquí no hi ha odis.

Anònim ha dit...

Crec que menyspreues en Salmeron,- i aixó que dius que es millor que en Pere-, ja que va ser el propi Salmeron qui no volia ser el cap de llista, mantenia i manté que el millor per encapçalar una llista amb garanties era en Pere i pels resultats obtinguts ho va encertar.

Per altre banda, pots aprofundir tot el que vulguis si t'hi atreveixes, el que jo ser es que la marxa d'en Pere i en Jaume S, va fer molt mal a CUPA(electoralment parlant)i que això alguna cosa significa, no?.

També dir-te que jo tampoc tinc cap mena d'odi ni cap al teu anonimat,-per que francmirador per mi es com si signessis amb el nom d'Arbucienc emprenyat o cuperix o Arbucienc compromés o vei d'arbucies etc... i tampoc envers CUPA i la seva gent, ells defensen unes idees i d'altres defensem unes altres igual de bones o dolentes però al cap i a la fi legitimes totes.

francmirador ha dit...

El tema del pseudònim és per ajudar a seguir el fil conductor d'una conversa davant d'una desconeguda (o no) , però que manifesta una dentitat, uns arguments i fins i tot unes possibles contradiccions.

Del que dius, darrer anònim, no entenc allò que menyyspreo en salmeron, ans al contrari el valoro com a treballador constant i discret. Vaga dels que fal la feina.

Entesa (que no ha treballat bé per donar significat al que vol dir la paraula) critica CUPA d'una cosa que no té arguments lògics i fa servir slogans emotius, els d'impacte al diari o setmanrais (per xemple l'actualitat), el boca orella.
Sobre aquest posible pacte no volgut per CUPA etc... que s'omple la boca EPA hi ha algú que em pugui dir que entesa va fer un pressupost amb care i ulls alternatiu al d'ERC? o Repeteixo, ¿ EPA VA ELABORAR UN PRESSUPOST ALTERNATIU PER POSAR SOBRE LA TAULA I DEBATRE-HO AMB CUPA PER ARRIBAR A UN PACTE? Això seria fer política d'alta qualitat en bé del poble. No es tracta de tu aquesta regidoria i jo l'altra.

Espero resposta ... tic tac, tic tac,

Anònim ha dit...

Està clar que l'unica força que no vol a en Zamorano com alcalde es ENTESA, o es que CUPA va fer algun pas per començar a parlar d'una possible moció de censura?. Qui va fer aquest pas, va ser ENTESA, amb l'ànim de arribar a un acord,i amb un seguit de propostes, però, sembla ser que CUPA, quinze dies abans del termini per presentar la moció de censura ja va dir no a aquest possible acord, i tot per que l'ENTESA no entrés a governar.

xxx ha dit...

i IA? i el David merino ell tampoc vol a ERc . no t'oblidis

david merino i parcet ha dit...

IA no vol aquest govern pèssim. No vol vendre Arbúcies per partidismes. No vol que no s'escolti a la gent. No vol aquest desgavell i aquest inacció constant. I això vol dir no a que l'alcalde sigui en Zamorano, que es va negar a dialogar per un govern ample, que va arraconar a la CUPA fins fer-la marxar, que va dir que mentre ell fos regidor no volia en Pere d'alcalde, per que "no es de fiar", afirmava. IA hagués renuciat a personalismes i hagués pactat un govern amb CUPA i Entesa amb un acord progràmatic comú. Hi havia camp per còrrer i, si calia, deixar temes "candents" per les properes eleccions, solucionant alguns d'ells i altres deixar que els arbuciencs hi poguin dir las seva ara i el 2011. Però poder tenir un govern sòlid, participatiu i executiu aquests dos anys per tirar endevent Arbúcies. Malaraudament, ha triomfat el rentar-se les mans, les pilotes fora i el tacticisme. Que hi farem. Ho sento per Arbúcies. Un govern ben pactat Entesa-CUPA-IA segur que hagues treballat més i hagues escoltat més a la gent. Una lamentable ocasió perduda. Segurament la última abans del 2011.


David Merino i Parcet

francmirador ha dit...

A l'Anònim que ha dit: Està clar que l'unica força que no vol a en Zamorano com alcalde es ENTESA, o es que CUPA va fer algun pas per començar a parlar d'una possible moció de censura?.

Si no ho etens encara: copia 100 vegades:

ENTESA VA REBUTJAR A CUPA PER FER GOVERN FA DOS ANYS

ENTESA VA REBUTJAR A CUPA PER FER GOVERN FA DOS ANY

ENTESA VA REBUTJAR A CUPA PER FER GOVERN FA DOS ANYS

ENTESA VA REBUTJAR A CUPA PER FER GOVERN FA DOS ANYS

etc...

I tot i això CUPA s'hauria ENTÈS amb ENTESA si ara li hagués presentat uns pressupostos elaborats que recollissin millores respecte al d'ERC.

Crec jo, vaja... que només sóc 1 votant entre tants, però que a anys que veig que passa en aquest poble.

Anònim ha dit...

Osti en Merino em fot una gràcia...

david merino i parcet ha dit...

Concretament, qué és el que et fa gràcia,benvolgut anònim? Crec que el tema és prou greu i seriós...

David Merino i Parcet

Copia i enganxa ha dit...

Si llegiu
http://arbuciesfutur.blogspot.com/
A comentaris trobareu aquesta resposa:

Persona PreoCUPAda ha dit...
¿Mai hauria pensat que CUPA fos capaç d'actuar amb tanta poca estima al nostre poble. Estan perdent les seves darreres virtuts?

Escolta, barreges moltes coses i portes confusió. Procuraré fer-ne una lectura ordenada i resumida:

1. Denuncies la mala gestió d'ERC, i per extesió del tripartit (quan ho era). I ara la continuitat.

2. Et queixes del PSC. Ja sabem que us feia falta a EPA, el seu vot (més el de IA) per obtenir l'alcaldia. Sempre heu dit que era per interessos de partit. Però vull recodar que Entesa (Iniciativa) també sap, quan vol, pactar segons interessos de partit.

3. I acabes fent la pregunta carregant contra CUPA. Va ser Entesa qui va marxar de CUPA i el problema era de lideratges. I tabé, com s'ha vist, Entesa ja en campanya va deixar de "predicar unes virtuts" per desmarcar-se de CUPA i aconseguir vots.
I amb el vots guanyats NO VAU VOLER PACTAR AMB CUPA, que no ho recordeu. 5+2 hauria estat fàcil. Però no, vau buscar al PSC (de virtuts mé espanyolistes i menys solidàries). VAU REBUTJAR CUPA.
Cupa ha explicat reiteradament el perquè del que ha fet i el perquè del que no ha pogut fer. I HO HA FET PER ESTIMA AL POBLE. I els regidors som municipalistes, NO BUSQUEM CÀRRECS, més enllà del poble.
Entenc el que dieu i sobre tot perquè ho dieu. Ja heu comença fa temps la precampanya per intentar governar en majoria,en concret fa 2 anys ja la vau començar. Se us veu el plumero, encara que no tothom ho vegi amb les mateixes ulleres.

Sobre les accions de CUPa al govern ha se n'ocuparan de recordar-ho. Les del 1r any estan al seu bloc des da fa temps.

Nota:
Hi ha d'aver cometes en la frase
" I els regidors som municipalistes, NO BUSQUEM CÀRRECS, més enllà del poble."

Copia i enganxa ha dit...

Persona PreoCUPAda ha dit...
RESPOSTA A UN COMENTARI COMENTARI FET A @rbuciesfutur:

Anònim ha dit...
Es molt més sen'z'ill tot plegat gent de CUPA. Ho heu fet malament, assumiu-ho.

Diques 1r, què ha fet malament CUPA
* quedar-se amb un pam de nas per la carbassa a governar amb EPA?
* pactar amb erc-psc per intentar refer les coses?
* no deixar fer un govern en minoria EPA-IA i després desgatar-lo?
* treballar pel poble AMV 2 REGIDORS durant dos anys, mentre EPA, amb 5 regidors, n'hi ha que escalfen seients de càrrecs de la generalitat, en els plens presentacnt mocions a vegades poc treballades, enviant notes de premsa als diaris "denunciant" coses indenuciables (es confon la població amb publicar als diaris amb denunciar als tribunals).

Digues, què hem fet malament. No que pensem diferent sinó OBJECTIVAMENT MALAMENT.

Alguns parlen de les antenes: sempre s'ha complert la legalitat, es va buscar una opció que beneficiava a totom i si dues cases quedaven afectades, ho hera a molta més distància que la més propera del carrer dels nuvis...

Sobre el Camping,... Es van retirar les barraques de prop de la carretera, gràcies a l'acció de CUPA. Que encara no està tot bé? Sí, un fracàs. Però qui ajuda? Medi ambient de la generalitat està en mans de Iniciativa-Verds, del qual entesa és la seva marca municipal. Quina és l'acció contundent d'EPA.

El golf P&P. Amb Cupa al govern es van fer tancar quan es va obrir al públic sense permisos. Després no hem pogut fer res com activitat privada.