dimarts, 21 d’abril del 2009

ACLARIMENTS DE CUPA AL PROCÉS DE NEGOCIACIÓ OBERT

CUPA va sortir del govern amb ERC i PSC per què no es complien una sèrie de condicions que per nosaltres són fonamentals per estar en un govern de pacte. Les recordem per que tothom ho tingui clar:
– Tot el govern ha de treballar en equip i en igualtat de condicions.
– Aplicar al màxim el nostre programa.
– Corregir els dèficits de la legislatura anterior .
– Garantir la governa- bilitat de la vila
.


En funció d'això volem deixar clar que CUPA només es plantejarà tornar a formar part d'un govern municipal durant aquesta legislatura en el cas que s'arribés a formalitzar un GOVERN d'UNITAT, és a dir, un govern on hi hagi els tretze regidors elegits democràticament el maig de l'any 2007 que componem l'actual Ajuntament d'Arbúcies.

16 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

2215

francmirador ha dit...

i amb el compromís de repartir la feina i el sou de 7 entre 13. Si no no s'hi valdria.

Anònim ha dit...

Carai! quin canvi! ara voleu fer Alcalde a en Pere Garriga?, per que suposo que teniu clar, que l'Alcalde hauria de ser en Pere, oi?

cuperu ha dit...

Voler, voler,...CUPA haura volgut fer alcalde al seu cap de llista però els vots obtinguts no ho van fer possible. Aleshores entren en joc els pactes. Que no hem deixat clar que el que ens guia és un programa i una manera de fer? Algú encara pensa en el personalismes més que ne la democràcia. No es tracta d'això...
A més. Si llegeix bé el text diu que "només s'ho plantejarà"... del resultat d'aquest plantejament no en sabem res, entre altres, perquè encara no tenim totes les dades.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord, crec que encara es una mica massa d'hora per poder valorar les negociacions,( ja que no a trascendit encara res), només volia posar sobre la taula si tenien en compte aquesta possibilitat, i veig que si, tot i que estar clar que no s'ha de personalitzar cap decisió politica, ja que estem parlant de tirar endavant una situació molt complicada per l'estabiliat del conjunt del poble, per tant, m'alegro que el plentajament sigui en aquests termes i no en un tancament en banda.

david merino i parcet ha dit...

Amic cuperu, l'expresió que argumentes a la teva opinió no està a l'alçada de la teva sagacitat. O potser sí, però no a l'alçada del teu estil clar i directe. A veure, dir "Si llegeix bé el text diu que "només s'ho plantejarà"... ", és, al meu entendre, fer un us del llenguatge una mica sofista. Sí que és cert que diu això, però o planteja la negociació seriosament o sempre es pot buscar una excusa per deixar de plantejar-ho quan ens convingui. O s'està en el procès amb ganes de que vagi endevant o s'està per que no diguin que un no hi és. I crec que CUPA, per les opinions dels seus regidors, és del primer parer. Seria decepcionant que, en el fons, ho fes pel segon motiu. Espero que no sigui així. Sinceritat i tàctica política no han d'estar renyits si s'es honest, com he cregut sempre que CUPA és.

David Merino i Parcet

cupero ha dit...

Benvolgut David,
anem per parts:
a) ¿Què vols dir "no està a l'alçada de la teva sagacitat"? ¿Quina sagacitat m'adjudiques? Amb el meu comentari no hi ha cap estratègia, simplement una resposta del que penso amb una visió pròxima a CUPA. Crec que deus suposar que sóc algú quino sóc. Trobo en CUPA la pràctica i les idees pròximes al que penso i per això la defenso (amb totes les crítiques que calguin, però internament perquè no s'aprofiti per fer-li més desqualificacions.

b)Llenguatge sofista? De cap manera. Els sofistes buscaven un benefici econòmic a canvi del seu saber i per ells el més importat era l'argumentació perquè alguna cosa fos considerada certa. Precisament crec que hi ha molts,massa, de sofismes en la política actual (municipal i d'alt nivell). Però CUPA ha demostrat no estar al costat del "qui paga més", de "qui té els quartos". CUPA defensa el que creu i ho ha fet -i ho fa- per convicció, a partir de la visió popular (des del poble, amb al poble i per el poble). Ja sé que per molts és una visió desfasada, però per mi és una visió de futur, perquè la història no s'ha acabat i el mateix sistema peta (degue'n crisi)
i s'hauran prendre mesures diferents d'aqui un temps i moltes o van en la línea "ara desfassada renovada" o anem cap a una destrucció.

c) CUPA sempre es planteja les negociacions seriosament. Es va arriscar anant de soci amb ERC i PSC, amb totes les crítiques que li ha comportat. Ha deixat el govern, noves crítiques. Se'n poden fer lectures oposades: ho fa per electoralisme - la perjudicarà de cares a les eleccions. Serà la mort de CUPA - es mantindrà en minoria, o ... ,inclreible, recuperarà).

d) És la meva opinió, la d'un cuperu que va per lliure. Dels que es considera "base social" que abans CUPA en tenia molta i ara en quedem pocs.

d) I ara permete'm un comentari que em ve al cap com a conseqüència del teu. Si em critiques els arguments de "sofistes" és que consideres els teus veritablement "filosòfics". Sé que m'entens perfectament perquè tu ets llicenciat amb Filosofia. Veig en tu la vocació de ser de l'èlit platònica preparada (formada) per servir el poble (en el millor sentit). Però crec sincerament que vas fer una opció equivocada, més aviat ho vas fer a partir de l'èlit econòmica (aproximante-hi). El discurs anticupa et va estimular a agafar una opció (per fer fora CUPA) que els mateixos que et van donar suport després t'han abandonat (quan n'han trobat altra). Admiro la teva dedicació i constància, però no comparteixo el plantejament de la teva opció política.

david merino i parcet ha dit...

Amic cuperu, així m'agrades. No hi vegis cap descredit, ans al contrari, en atribuir-te sagacitat en els teus comentaris anteriors. és més el reconeixament a uns arguments ben defensats i ben estructurats, que en aquesta última anàlisi no fan justícia al nivell dels anteriors, segons ho veig jo. no se qui ets ni suposo tampoc la teva identitat - la qual cosa te el seu interès, és ben cert - però crec que hi ha alguns factors que no calibres acuradament. Primer, els sofistes no tenien un objectiu econòmic en la seva distorsió del us del llenguatge sino polític. La teva lectura es marxista - Marx parla d'ells amb aquest termes - però crec que incomplerta. Els sofistes no defensaven els rics - tots les ciutadan lliures a Atenes ho eren, doncs només els homes lliures, amb esclaus, eren ciutadans - si no eren manipuladors del llenguatge, que torçaven com els hi convenia, doncs deien que no hi havia veritats absolutes i postulaven un relativisme ètic ipolític, molt en línia en el que aquesta la nostra societat representa. En aquest sentit, es cert que Platò va lluitar contra aquesta relativitat moral, peò no em considero d'aquesta línia. sòc més Nietzscheà que cap altra cosa, i en aquest sentit no comparteixo ni el marxisme - una visió molt interssant de la història, però desfasada en molts punts - ni les derivacions platòniques i aristotèliques del cristianisme,ni en la seva vesant anglosaxona, el positivisme de la ciència com a valor suprem. I si que crec en uns valors - que ara falten - de l'humanisme pur i simple, basats en la superació, l'esforç i l'altruïsme, sense cap referència a un ser superior, del qual no podem demostrar ni l'existència ni la no-existència.
De sofisteria, no qualifico els teus arguments, només aquest on has filat molt prim, forçant, per mi, l'us del llenguatge.
El tema de les èlites econòmiques és fns acert punt graciós o, si més no, té una certa ironia. No m'hi he sentit mai, a prop d'aquestes èlites econòmiques que esmentes. I no em preocupa si m'han abandonat o no. El que em preocupa, i molt, és que m'hagin abandonat - segurament, no he estat a l'alçada del que volien de mi -una bona part de les 964 persones d'Arbúcies que van creure en mi el 2003. I t'asseguro que la majoria d'elles no eren cap "èlite econòmica". Però entendre per que em varen votar, i analitzar-ho, et farà veure per què el discurs de CUPA no s'ha sapigut adaptar als canvis d'aquesta societat, com potser també m'ha passat a mi.
De tota manera, em plauria molt pder-ho discutir tot plegat amb tu fent un a café i poder parlar de filosofia i política present i futura.

David Merino i Parcet

cuperu ha dit...

Gràcies per la invitació, però ara per ara m'estimo més continuar de blocaire. Segur que algun dia parlarem cara a cara i coneixeràs la meva identitat, però saps, en aquest poble ja he viscut molts anys l'ets "cuperu" com a adjectiu principal d'identitat.
En el meu cas és una afinitat motivada per unes idees anteriors a l'existència de CUPA i per unes persones que he vist deixar-hi la pell en dedicació, temps i maldecaps. Però alhora tembé he vist com bona part del poble vibrava il·lusionat entorn d'un projecte. Una vibració que ha tingut "harmònics" en d'altres llocs de Catalunya.
Sí, la societat ha canviat i ara les coses són diferents. Però també s'han dit moltes MENTIDES. S'han fet còrrer moltes mentides. I ara tocaré un tema molt delicat i espero que ningú hi busqui males interpretacions. Simplement és una lectura de la realitat de la història recent (ara em diràs que això de la lectura de la realitat és marxista?) Malgrat el cansament, el desgast, etc... de CUPA, un dels arguments que va treure vots a CUPA en les primeres eleccions perdudes va ser el de la "por a les persones desconegudes" (fixat'hi que faig servir expressament el significat etimològic d'un qualificatiu que no acostuma a agradar i no el mateix qualificatiu). Quan tot just començaven els moviments migratoris a la nostra vila es deia que aquí l'Ajuntament els donava diners i per això es quedaven, que des de cupa es feien venir persones a treure llocs de treball, etc... Cosa que s'ha demostrat totalment fals. Mai hi havia hagut un creixement migratori a Arbúcies tan gran com aquests darrers 6 anys. Però a les comarques gironines i voltants ja es donava el fet des de feia 20 anys, per exemple a Figueres o el Maresme, o 10 anys a Santa Coloma. Primer només homes, després les famílies, reagrupament familiar. I qui fa venir a la gent és el nostre benestar i la feina. A vegades la feina "irregular", d'amagat, sense contractes,... Ara una vegada hi ha persones que viuen entre nosaltres, és humà tractar-los correctament, no difiultar-los la vida, facilitar-los empadronament per a que no hagin de viure encara més precàriament. El benestar d'Arbúcies i la feina van fer venir molta gent. Com a molts altres llocs. Un benestar i una feina aconseguides en temps de la democràcia amb CUPA governant. uns anys de desenvolupament municipal controlat. On l'Ajuntament es gestionava com una empresa, però una empresa pública. On la tensió amb alguns constructors i alguns "emprenedors", per exemple, era evident perquè se'ls posava límits, se'ls feia complir la llei. Fins i tot recordo alguns d'aquells "emprenedors" que va ser regidor de l'Ajuntament (de CiU) i fa temps que va marxar d'Arbúcies.

Bé ara no em puc allargar més. Malauradament Arbúcies ha quedat arrossegada per les tendències neoliberals. Signes del temps. Durant un temps semblava possible una alternativa amb CUPA. Hi ha qui diu que CUPA va aparèixer massa aviat i que veu el futur municipal de Catalunya aquesta anirà en aquesta línia si volem sobreviure com a país, com a Nació que va integrant tot allò nou.

Bé com deia, no em puc allargar més. Continuarem, veriat?

david merino i parcet ha dit...

Oi tant, company, oi tant!

Per cert, la interpretació marxista de la realitat és una de les grans fites del pensament filosòfic, social i polític de tota la historia de la humanitat. Cal reconeixer que fins Marx - i Engels - s'havia obviat l'explicació econòmica de la dinàmica social i històrica humana. I veure des de aquest punt de vista ha aclarit moltes foscors històriques.
A més, interpretar la realitat no te per que ser necesariament marxisme i si ho és, i ho encerta, magnific.
Però no tota la realitat pot ser descoberta des de la vessant econòmica. Hi han altres factors a tenir en compte. I en seguirem parlant, és clar.

David Merino i Parcet

Anònim ha dit...

ja, ja ja... llegeixo "Un benestar i una feina aconseguides en temps de la democràcia amb CUPA governant. uns anys de desenvolupament municipal controlat. On l'Ajuntament es gestionava com una empresa, però una empresa pública. On la tensió amb alguns constructors i alguns "emprenedors", per exemple, era evident perquè se'ls posava límits, se'ls feia complir la llei."

i encara no he pogut parar de riure.

Qui va aixecar "els límits" constructius, per exemple al mateix carrer camprodon, aixecant sostre edificable a tot arreu? O qui va urbanitzar depressa i malament el Sagrat Cor permetent el desastre i impacte que s'hi aveïna? O qui va autoritzar Can Pons a una multinacional que es diu COPERFIL? La llei feta per CUPA en diferents normes urbanístiques encara vigents.

Anònim ha dit...

PLATAFORMERU diu:

Jo tampoc no puc parar de riure company quan llegeixo:

"Fins i tot recordo alguns d'aquells "emprenedors" que va ser regidor de l'Ajuntament (de CiU) i fa temps que va marxar d'Arbúcies."

Suposo que et refereixes al meu estimat amic Azorín, arquitecte entre d'altres de la reforma de Can Rinsa, de l'antic Can Vadoret i oposat a totes i cadascuna de les obres del senyor Benet Cervera (arquitecte municipal a l'època de CUPA) entre d'altres Antic poliesportiu, reforma de Can Cornet, el nou CAP, el carrilet, la reforma de l'Ajuntament, av. Països Catalans i un llarg etcètera.
Compareu els estils arquitectònics d'un i de l'altre i jutgeu quin s'ajusta més a com era el poble i la funcionalitat dels edificis construïts.
També recordo l'autorització de CUPA de l'edifici de 4 plantes del c. Sant Jaume contravenint l'ordenança de fondària d'aquella zona.

Senyors de CUPA ideològicament els vostres postulats s'aguanten amb pinces, però arquitectònicament i urbanísticament no s'aguanten per enlloc. Vau convertit un poble d'estil mediterrani en un poble industrial, això si, el vau pregonar com la vila jardí del Montseny, -quin riure cada cop que llegia això-.

Ja sabem el vostre gust pel formigó, el ferro i el color blanc, el mateix gust de l'estimat Benet Cervera.

Si alguna cosa va fer bé el sr. Zamorano és facturar aquest senyor.

Seguint el tema, quan llegeixo l'anàlisi intern de que CUPA va perdre les eleccions pels immigrants només puc reafirmar-me més en el meu pensament que és que CUPA és un partit paternalista que tracta els electors com a "tontos" influenciables. Sóc allunat de CUPA, no per ideologia sinó pel nom, i mai he pensat que l'Ajuntament donava diners als immigrants, i si així ho fés, no ho criticaria, els ens públics estan per afavorir les minories desafavorides.
Que no, que no és això! Que vau guanyar les primeres eleccions perquè era una època de canvi general i vosaltres el representaveu, però després d'això heu anat visquent de renta fins que aquesta s'ha acabat. Mireu el nombre de vots i els %, mai heu estat, MAI, més del 60% dels votants i això vol dir, com a mínim, tenir-ne el 40% en contra.
Qualsevol persona amb inquietuds i una mica formada i escèptica hauria fet un millor anàlisi que vosaltres.

PS. Al senyor Merino, només dir-li que potser no el votaven només a ell, sinó al seu grup, perdó al grup del que ell formava part.

Un veí PLATAFORMERO del carrer Camprodon, enfrontat amb l'actual equip de govern.

david merino i parcet ha dit...

Amic plataformero, tens tota la raó, no es vota una persona, es vota un grup, però si he personalitzat en aquest cas és per referir-me a la confiança depositada com a cap de llista, com a candidat a alcalde. De fet, tan ho era ara en un grup com en IA, un grup nou. De tota manera, d'acord amb la puntualització. Un hom no hagues fet res ni ho feria ara sense el treball i el recolzament del seu grup. La política és un treball col.lectiu.

David Merino i Parcet

R. Rodriguez ha dit...

Només una puntualització a "Plataformero":
Arbúcies JA ERA una vila industrial co a mínim des de principis del segle XX, no va ser CUPA qui la va convertir en el que era, en tot cas CUPA va fer resorgir aquesta realitat que hava estat soterrada expressament pel feixisme i a més la va portar al govern municipal. I això sempré ha dolgut als vells i nous conservadors.

cuperu ha dit...

Arran d'haver llegit Anònim del (ja, ja, ja) i Plataformero:

Primer RESPECTE, jo m'he rigut de ningú ni he insultat ningú. Mal aniríem si persones com vostè governéssin. Discrepàncies, les disutim. Explicacions, les que calguin (dependrà del meu limitt temps, avui puc perquè és diumenge)

Si no vaig errat, el Sgt. Cor es va esfaltar i urbanitzar abans de les primeres eleccions democràtiques, i si no va prosperar va ser per la crisi del 73 i perquè és una zona força obaga. Ha crescut molt més la zona de Pujals, molt més assoleiada i amb vista a les Agudes.

L'Avinguda dels Països Catalans ha donat a Arbúcies una entrada principal magnífica, quan abans només veies naus industrials. Criticar-ho globalment només ho entenc per no poder atribuïr-ho als que consideres "teus", però un repte com aquest només es podia assumir amb una visió general de Vila. Que té aspectes millorables? segurament segons el punt de vsita de cadascú, però tampoc és moment d'entrar en detalls

La previsió constructiva del Pla General vigent aprovada en temps de CUPA tenia una previsió de creixement fins al 2015 com a mínim. I aquests darrers 6 anys la febre del totxo s'ha encomant a Arbúcies. La frenada de la crisi fa ara que hi hagi -com arreu de Catalunya- habitatges excessius.

Estic d'acord amb l'inconvenient i de les cases Coperfil a Can Pons. Però qui ho va afavorir van ser les lleis del govern central. Els ajuntaments estan massa lligats a tenir ingressos per donar permisos de construcció, si és que volen fer coses. No crec que fos la millor opció, però tal com van les coses, crec que sense Cupa fins i tot el camp de futbol actual seria urbanització.

Amb CUPA els empresaris complidors de la llei MAI van sortir perjudicats, com havia de ser. En canvi el poble anava aconseguint serveis. Amb CUPA el poder polític i l'econòmic no estava a les mateixes mans, i això dolia a una part que estava acostumada a controlar-ho tot. I l'anticupisme d'un sector era visceral. ¿On és ara el vot conservador en aquest poble?

Amb els comentris que he fet, no entenc això dels paternalismes, a menys que sigui un prejudici vostre. El que si és cert que en converses de joves entre 15 i 25 anys, surt l'expressió "CUPA donava diners als immigrants perquè es quedessin". Això és el que , potser part del 40% que dèieu està transmetent al jovent, i això és FALS, totalment FALS. Havia donat feina a alguns, sí, però això no és paternalisme. I mireu quines feines van acabar fent, dignes totes, però rebutjades.
També CUPA havia facilitat activitats per a la integració (xerrades, mediacions del Servei Gironí de Pedagogia Social, formació,...) però per facilitar la integració. No els havia fet venir "en Nic" com es deia, i pel que sembla encara hi ha qui ho transmet.

Per altra banda trobo groller allò de diu de considerar els electors "tontos".

Sobre el Sr. Azorin, evidentment ho heu endevinat, no he criticat la seva vàlua professional. He criticat la seva postura política i de retruc els que els van empèner per entrar a l'ajuntament per defensar uns interéssos que evidentment eren constructius.
Sobre el Sr. Benet Cervera, tampoc m'agradaven alguns dels seus projectes, però en aquells moments era dels més ben considerats. Però, en pau descansi, em sembla que també havia de limitar la seva activitat laboral per motius de salut, com després s'ha vist.

Finalment un darrer comentari. El que dieu demostra que CUPA governava per a TOT el poble. Els constructors necessitaven espais, les empreses noves ubicacions, etc... i això s'havia d'aprovar o deixar el poble estancat.
Arbúcies va tenir un poliesportiu, un museu, un passeig vora la riera, una vitalitat en les festes,etc, etc .... molt abans que altres pobles. I sense "vendre's" a cap partit. Sense sortir del municipalisme. Amb compromís nacional i internacional.

La coherència absoluta, per qui es compromet i actua públicament no l'he vista encara en democràcia (en dictadura, amb els feixismes, sí, perquè eliminen els seus oponents com a principi). Però en opcions concretes hi he vist aproximacions ideologia-pràctica. I CUPA n'és un exemple. Superable, però un exemple.

Bona nit

Anònim ha dit...

Si els de CUPA parleu de coherència, perque no feu una moció de censura ara mateix...

Us asseguro que la guanyarieu...

Més vots per les properes eleccions...

I potser un benefici per el poble d'Arbúcies....