divendres, 30 de gener del 2009

VALORACIÓ DE LA GESTIÓ MUNICIPAL

El mes de juny de 2007 CUPA va signar un pacte de govern amb ERC i el PSC. Una de les principals condicions que va posar CUPA va ser que fos un pacte entre iguals en què la pressa de decisions no depengués del nombre de regidors que hi aportava cada formació. Hores d'ara creiem que això no s'ha complert, bàsicament perquè moltes vegades s'han menystingut les nostres aportacions, no tant en les formes, que cal dir que han estat sempre correctes en el tracte personal, com en la pràctica política que és en definitiva l'objecte d'aquest pacte.

Suposem que aquesta actitud política respon a una superioritat quantitativa, perquè CUPA només té dos regidors, però sobretot respon a unes inèrcies adquirides a l'anterior legislatura i a unes maneres de fer excessivament presidencialistes que a la pràctica es tradueixen en una certa prepotència i desconsideració cap a les nostres opinions.

En el butlletí anterior fèiem balanç i ja explicàvem algunes de les dificultats amb què ens trobem per poder treballar en equip i tirar endavant el nostre programa. Ara volem concretar-ho més i per tant fem una relació d'alguns fets puntuals però significatius:

1- No s'ha pogut tancar un Pla de Govern, entre altres coses perquè es van rebutjar, o ignorar, alguns dels vint-i-dos punts que CUPA va presentar com a irrenunciables.

Per exemple:
· Que es mantingués el servei de vigilants municipals i no es desplegués la policia, pels costos extres que suposava per als arbuciencs i arbucienques que hem de pagar dues vegades el servei de seguretat que ens haurien de proporcionar els Mossos d'Esquadra.
· Que s'accelerés el procés per tancar correctament els expedients de la plaça Frederic Mompou i del Càmping de la Sureda.
· Que es reformés el Projecte del Centre Cultural de Can Delfí per tal de fer-lo més assequible, tot simplificant-lo i programant-lo en diverses fases.
· Que davant de les importants obres que es volen fer es cobrís ja la plaça d'arquitecte municipal, que està vacant des de fa sis anys, cosa que permetria tenir un millor control d'aquestes obres i evitar que les despeses es disparin.

2- No ens han donat una resposta satisfactòria a la proposta que va fer CUPA el mes d'abril de 2008 i que anava en el sentit de millorar la coordinació interna de l'equip de govern.

3- No s'ha constituït, i sembla que no hi ha cap interès en fer-ho, la comissió paritària que ha d'estudiar el tema de la recaptació i la possibilitat de portar des de l'ajuntament la gestió tributària que ara té el Consell Comarcal.

4- No s'ha pogut discutir a fons algunes despeses de les quals CUPA, com a mínim,voldria tenir més informació.

5- No s'ha fet el manteniment d'algunes de les instal·lacions i infraestructures fetes en anteriors legislatures, com ara el Poliesportiu de Can Delfí, el Parc de la Dona d'aigua, la Plaça de la Solidaritat i d'altres.

6- Tot i haver-ho demanat diverses vegades no se'ns ha informat de manera clara i concreta de les previsions que hi ha per les importants obres que s'han d'afrontar en aquesta legislatura (c/. Camprodon, Centre Cultural de Can Delfí, Naus de Ca l'Ayats, ...). Com a integrants de l'Equip de Govern necessitem saber la temporalització i les fonts de finançament amb què es compta per tal de poder valorar si són viables o si s'han de reformular o deixar per més endavant.

7- Sobre els fons extraordinaris que ens pot donar el govern de Madrid per a aquest 2009 (1.100.000 €) no s'ha debatut suficientment on invertir-los. Un cop més es tiren endavant les propostes que fa el grup de govern majoritari sense valorar seriosament altres possibilitats.

8- En general lamentem constatar que hi ha poques ganes de treballar en equip per poder arribar a acords consensuats

8 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

BREU VOCABULARI
(POLÍTIC?)

d’algunes paraules importants per a CUPA amb el seu significat precís amb ajut del GDLC

PACTE: Contracte, clàusules o estipulacions que constitueixen un compromís

PARTICIPACIÓ: Tenir o prendre part en una cosa.

INFORMACIÓ: Notícies i dades que hom tracta de saber, que hom rep.

COORDINAR: Combinar harmònicament per a una acció comuna.

CONSENS: Consentiment, especialment per a una cosa demanada. Conformitat d'interessos, acord.

PÚBLIC: Relatiu o pertanyent a la societat, a la comunitat (per oposició a privat).

SERVEI PÚBLIC: Actuació prestada de forma regular i contínua per l'administració per a satisfer les necessitats generals públiques.

TREBALL: Acció de treballar, esforç sostingut. Allò en què hom treballa. Obra produïda amb aquella acció o esforç..

EQUIP: Grup de persones organitzat per a una finalitat determinada, aportar informació i prendre decisions.Un equip de govern té com a funció principal establir-ne els objectius i la línia de direcció.

CONSIDERACIÓ: Importància que hom dóna a una persona, un col•lectiu o a una cosa..

PROGRAMA: Enunciació d'allò que hom vol fer.

SATISFER: Complir la una necessitat o demanda d'algú Donar a algú les explicacions o solucions que demana. Complir les clàusules.

Anònim ha dit...

I ara qué, comapnys, i ara qué? Vau criticar a l'anterior legislatura, que AIPA no va saber pactar ni governar en pacte, ni es va fer respectar. Vosaltres, tireu papers al carrer, queixant-vos del mateix que AIPA patia en silenci i que vareu dir mil vegades que mai us passaria el mateix a vosaltres. Doncs nois, heus aquí, a només 19 messos de les eleccions, una situació crec que del tot insostenible. O us empasseu el que dieu a tot el poble o teniu "l'esquisofrènia" de seguir aguantant. A vegades sap greu tenir la raó. Comapnys i companyes, us planyo, feu el que feu.

David Merino i Parcet
IA

CUPA Arbúcies ha dit...

Gràcies COMPANY, pel comentari, però com és de suposar discrepem:

- esà clar que CUPA no fa com AIPA (reconvertida en IA i sorgida de CiU) que calla;
- no es tracta de patir en silenci...
- hem volgut canviar les coses des de dintre,...
- les crítiques i les autocrítiques no les fem per electoralisme ...
- els planys són del passat, nosaltres mirem el futur, per més fosc que el veiem ... però recordem que el moment més fosc de la nint és tot just a trenc d'alba,...
- no volem abaratir el somni, però sense deixar de tocar de peus a terra, bé hem de dir la feina que fem, doni o no els fruits que desitgem

Anònim ha dit...

Molt poètic el darrer comentari, però cal ser més pràctic i preguntar-vos. Hem de llençar tota una legislatura a la brossa per decidir actuar més energicament que un full, que passats 8 dies només ho recordarem 4 de contats?

Anònim ha dit...

de mes verdes en maduren

Anònim ha dit...

Ironies, vocabularis divertits, divisió interna...Només un paper, un trist paper per desfogar-se i..tot seguirà igual? CUPA ha canviat, no se si ha abaratit el somni o se'l ha venut per fer ben poca cosa al govern. AIPA va ser més quelcom més que una escicsió de CiU, i si CUPA ha fet història, cosa que no li nega ningú, AIPA també la va fer, i va ser, precisament, trencar una dialèctica de només dos pols, CUPA i CiU, precisament. Va destronar una CUPA esgotada que ara lluita tristament per fer la viu-viu dins un govern amb un alcalde que no els "aten", sembla ser. Si només feu papers i paperets, no ho feu gaire més be que AIPA. I us hi deixeu la dignitat i l'estabilitat del poble. Ara només falta saber que farà el Zamorano. Ah, i si el qualificatiu de companys no us agrada, potser amb us escau més be el de "col.legues". Ja m'enteneu...

Anònim ha dit...

No és desfogar-se. Des del conservadorisme no s'ha entès mai la discrepància interna i menys feta pública

No tot queda en papers perquè una carta d'aquest tipus genera tensions, i les tensions, ben resoltes, ajuden a créixer.Oh això esperem. Esperem que les coses canviin, i a bé; però no callant a l'espera d'unes noves eleccions.

Anònim ha dit...

Sempre he votat CUPA perque crec amb els seus ideals i amb les seves conviccions, ara bé despres dels dos darrers anys, CUPA a perdut tota la credivilitat que tenia amb bers les seves actuacions dins del gobern municipal.Com es posible que un partit que es diu d'esquerres voti totes les mocións al costat d'uns partits que son la nova dreta camuflada, se que amb direu que respecteu el pacte que es va firmar al comensament de la legislatura i que sou responsables i gent de paraula.
Si teniu raó, pro quina paraula la que bareu donar als vostres votans o la que doneu al Sr. Zamorano.
Al principi baix creure que era el mes indicat encara que no m'agrades que fesiu aquest pacte, pro senyors drespres de dos anys crec que ara es el moment de deixar al Sr.Zamorano que su fasi tot sol perque del contrari CUPA es qui en patira les consequencies de aquet mal gobern.
Res mes a dir per part meva, espero que no en tingui que penedir de la desisó que baix pendre ara fara dos anys.Gracies.