dijous, 14 de novembre del 2013

La veritat sobre l’augment d’impostos a l’Ajuntament d’Arbúcies.


CUPA vota que NO a l’augment d’impostos i taxes a l’Ajuntament d’Arbúcies.

Avui m’he quedat perplex en veure l’agenda municipal, i és que el titular que l’obre diu: “l’Ajuntament d’Arbúcies congela els impostos per el 2014.” El titular queda molt maco, però ens amaga moltes veritats.
Per exemple, la taxa de recollida d’escombraries augmenta. Augmenta un 1’74% en el cas d’habitatges familiars i un 1’6% en establiments comercials.
Bé, doncs sembla ser que no es congelen tots els impostos! Ens fan pagar més per un servei que cada vegada veiem més reduït: S’ha reduït la periodicitat de recollida, s’han eliminat les gàbies per la recollida selectiva, es privatitza la deixalleria i això provoca la pèrdua d’un lloc de treball i la disminució de l’horari d’atenció al públic. Ara només la tenim oberta algunes hores tres dies la setmana, en lloc de cada dia.
En resum, paguem més per menys servei.
Tampoc ens diuen que la taxa per l’expedició de certificacions administratives augmenta fins un 67% i que es crea una taxa pels volants d’empadronament, quan fins ara no es cobrava res. Documents que necessiten les persones amb més dificultats econòmiques. Puja un 28% la llicència de parcel·lació, fins a un 67% la declaració d’un edifici en ruïnes, i es creen altres taxes que fins ara no es cobraven.
I també s’ha d’explicar que els arbuciencs i les arbucienques pagaran més per poder entrar a les piscines municipals l’estiu que ve:
Pagarem un 6’25% més pel carnet familiar.
Pagarem un 4’65% més per l’abonament individual.
Pagarem un 9’52% més pels abonaments individuals de menors de 14 anys.
I els nostres jubilats i pensionistes pagaran un 25% més per poder accedir a un servei municipal.
La classe treballadora veiem com dia rere dia ens vulneren els nostres drets a les empreses, ens acomiaden amb indemnitzacions ridícules i ens abaixen els nostres salaris i l’equip de govern d’ENTESA-PSC en comptes de preocupar-se pel nostre futur, sí, potser congela alguns impostos, però d’altres els augmenta considerablement mentre els treballadors i les treballadores arbucienques veiem com anem perdent poder adquisitiu.
Segurament, el nostre alcalde, que s’ha passat anys cobrant 6000€ cada mes en una empresa pública i que es va posar un salari de més de 2000€ nets mensuals, no té ni idea de les dificultats que tenen les famílies per arribar a finals de mes.
Necessitem un equip de govern que governi pels treballadores i les treballadores, i no per les seves butxaques i les dels empresaris!!!