diumenge, 14 d’octubre del 2012


72è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys
El 15 d’octubre de 1940 les tropes franquistes afusellaven el president Companys, primer president del Parlament català i president de la Generalitat durant la 2na República. Amb aquest afusellament no només es pretenia liquidar el president independentista, sinó els anhels d’un poble que volia ser lliure. Però lluny d’això l’independentisme català va seguir avançant, lentament però en pas ferm, amb decisió i valentia malgrat la forta repressió portada a terme per la policia franquista.
Això passava fa 72 anys. Avui, després del pacte per la democràcia, de la imposició de la monarquia espanyola i que com va dir el dictador tot quedés “Atado y bien atado”, la repressió a l’independentisme català continuava igual. Milers de detinguts, centenars d’empresonats i torturats i algun assassinat més és el llegat d’aquesta anomenada democràcia. L’empresonament i les tortures reconegudes pel tribunal d’Estrasburg, a independentistes al 1992, l’assassinat del jove independentista valencià Guillem Agulló l’11 d’abril de 1993, les tortures al jove de Torà el 2006, o més recentment les 13 detingudes a Mallorca per defensar el català, els fets de la Primavera Valenciana on prop de 200 estudiants van ser detinguts i les desenes de detingudes després de l’última vaga general són només uns exemples del què coneixem com a democràcia. L’últim episodi d’aquesta democràcia ha sigut les sospitoses maniobres militars fetes als pobles del Ripollès on dos avions de combat van sobrevolar la comarca a menys de 300 metres.
Però no ens feu por!!!!!! L’independentisme català segueix i seguirà avançant, ara més ràpidament i amb pas ferm cap a la victòria. Fem-ho pel Poble Català i fem-ho per totes aquestes persones que han deixat la seva vida o un tros d’ella per viure amb llibertat.
Ara que sembla que s’acosta una primera petita victòria no ens podem aturar. Siguem valents, sortim al carrer i cridem per la llibertat del nostre poble. Per un poble sense explotadors ni explotats, amb una sanitat i una educació pública, universal i de qualitat. En una societat sense homofòbia, ni racisme, ni masclisme. Lluitem i cridem per uns Països Catalans lliures i socialistes!!!!!