dimecres, 25 de gener del 2012

BUSCANT LA VERITAT A ARBÚCIES

El Sr. Pere Garriga, actual alcalde d'Arbúcies, fa unes declaracions al setmanari L'Actualitat del Baix Montseny del dia 13 de gener de 2012, pàgina 12, que porten per títol:

"L'alcalde d'Arbúcies diu que els diners atorgats a la Unió Boletaire eren del 2010”,
 en el text es diu, entre altres coses, que “CUPA menteix” i el peu de la fotografia hi posa: “...el cap de llista de la CUPA menteix...”

Doncs bé mirem què hi ha de veritat en tot aquest afer.
La cosa fa referència a l'article de CUPA aparegut a L'Altaveu, número 24 del mes de desembre passat. En ell es deia que Entesa discriminaven les entitats arbucienques perquè amb l'excusa que “no hi ha diners” no se'ls donava la subvenció que hi havia compromesa per l'any 2011 i que en canvi alguna entitat, de la qual no dèiem ni el nom ni la quantitat, però ja que ell ho ha tret cal dir que era la Unió Boletaire Arbucienca (UBA) a la qual curiosament pertany el Sr. Pere Garriga, se li havia adjudicat una substanciosa ajuda de 3.200 €.
Aquest és el fet que l'alcalde nega al·legant, ara, que aquesta subvenció correspon a l'any 2010, això és el que diu el titular de l'article. Comprovem-ho.

La Junta de Govern Local (JGL) del dia 25 d'octubre de 2011 a la qual van assistir l'alcalde i tots els regidors del govern (EpA i PSC) va aprovar per unanimitat el següent:

“...S'acorda concedir a la Unió Boletaire Arbucienca un ajut de 3.200 € per la realització de la XIX Trobada de boletaires de la Vall d'Arbúcies”.

Segons el que diu el Sr. Pere Garriga hauríem d'entendre que la XIX (19) Trobada de boletaires era la que es va fer l'any 2010. Doncs no.

La prova és que si consultem l'Agenda Municipal que el mateix Ajuntament té “penjada” a la seva pàgina web, veurem que entre els actes de la Fira de Tardor del 2011,  el programa del diumenge 16 d'octubre de 2011 posa:
“... Al matí
A LA PLAÇA DE LA VILA
Gran trobada de boletaires
19è concurs de boletaires
Tast de bolets
Lliurament del Bolet d'Or.”

CUPA no qüestionava en el seu escrit la subvenció a la UBA en si mateixa sinó l'arbitrarietat i el favoritisme del govern municipal i el que té de discriminatòria la mesura per a la resta d'entitats que no han rebut ni un euro.

I pel que fa a les ofenses del Sr. Pere Garriga creiem que amb aquesta carta ha quedat ben palès per a tothom que ho vulgui comprovar qui és el que diu mentides i fa afirmacions sense cap fonament. No és la primera vegada, ni la segona, que ho fa però dissortadament no sempre és pot demostrar i a la “bona gent” li pot quedar el dubte de no entendre qui és que diu la veritat i per tant  la cosa queda en un “és la seva paraula contra la meva”. Sortosament aquest cop hi ha documents escrits (L'Actualitat, la JGL i l'Agenda Municipal, els cartells de la Fira de Tardor ...) que demostren qui diu la veritat i qui no.

Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies (CUPA)
Arbúcies, 17 de gener de 2012

1 comentari:

R R. ha dit...

goita quina injustícia, a ells els hi publiquen mitja pàgina amb titular destacat i la veritat només ens la treuen a cartes al director i ni es molesten contrastar la noticia ni es fan reso en les pàgines interiors .. d'aixó se'n diu bon periodisme oi?