dilluns, 26 d’octubre del 2009

CUPA dóna suport a la TECA

CUPA dóna suport a la Taula d'Entitats Cíviques d'Arbúcies per a la consulta sobre la independència. A més us recomana que consulteu el web per obtenir més informació: http://tecadarbucies.blogspot.com.
El protagonisme és de les entitats i de les persones que la formen, i en consequència estem a l'espera de les seves propostes.
De moment, sabem que fan la presentació el dijous 29 d'octubre i que la consulta es preveu pel diumenge 13 de desembre.

33 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

5993

Anònim ha dit...

Senyors de Cupa numes falteria que no hi donesin suport, quan veig les entitats que formen la TECA, tret de dues o tres, no puc deixar de veure a la Cupa dels vells temps.

Anònim ha dit...

i?

Anònim ha dit...

que continueu donan prioritat a temes que no son de poble, i el que de britat interesa no en parleu.
per exemple: que penseu del tema del enderroc del hotel montsoriu?

Anònim ha dit...

No sóc cupero, però el que comenta l'anònim d'abans no té cap sentit. I això ja no és preocupació pel poble, sinó del país!

Francmirador ha dit...

Una Arbúcies amb capital a Barcelona disposaria de més recursos municipals. Menys intermediaris, menys perdues. No és el mateix cobrar les contribucions amb seu a Barcelona que Els cobrin de Madrid i des pres retornin en un repartiment injust. Ajuda i solidaritat amb els altres pobles peninsulars Sí, cornuts i pagar el beure no.
Aquest és un tema que hauria de superar "vells temps" a menys que s'anyorin els temps encara mes vells.
O és que cupa mou els fils de més de 100 pobles. No. És la CIUTADANIA que mou per primera vegada des de baix, d'una manera pacífica però amb valor. Van començar els agosarats d'Arenys de Munt. Arbúcies i la seva població s'apunten a la onada. A la TECA, suposo que hi cap tothom qui vulgui respondre a la pregunta de la consulta.

Anònim ha dit...

Francmirador, t'has oblidat que una Catalunya independent haurà de rendir comptes a Europa?
Tens raó els diners no aniran a Madrid i tornaran en miques, els diners aniran a Bruxelles i tornaran a Rumania, Espanya, Portugal, Grècia, Eslovència, etc. i sense poder criticar-los com es fa amb Madrid, perquè les critiques a Europa queden molt lluny i els hi rellisquen...
Si voleu parlar clar parleu-hi, però explicant-ho tot.
Si la principal raó per la independència són els diners ja podem plegar.
Francmirador el teu raonament és pobra, molt pobra, suposo que no serà el de CUPA.
Entenc també que la solidaritat entre pobles ha d'existir, no? Això no ho defensava CUPA?
Cupa no agafava els diners dels arbuciencs i en destinava un 1,5% fóra?
Quanta hipocresia! Ajudar a centreamèrica si, però a d'altres comunitats properes no... ai senyor... Us perd el fanatisme i l'antiespanyolisme!

LET

El Centru ha dit...

Consulteu la programació de tardor a http://elcentru.blogspot.com

Us hi esperem!

Anònim ha dit...

que diu cupa d'aquesta acta que en zamorano diu que vau corretgir ???No penseu fer res, falsifiquen la vostra firma i no penseu fer res??? Qui ha vist Cupa i qui la veu , vergonya !

Francmirador ha dit...

LET, em sembla haver dit solidaritat amb els altres pobles peninsulars sí, cornuts i pagar el beure no.
No acostumo a descualificar, però després del que m'has dit afirmo que el que és pobra és la teva capacitat de voler entendre el que dic ofuscat per altres prejudicis.

La Catalunya moderna no ha pogut ser mai solidària: NO HA POGUT DECIDIR. ÉS solidari aquell que decideix compartir quelcom amb al algú o alguna comunitat. A la força no s'es solidari. Per mutu acord sí.

És solidari que a València i Andalusia tinguin magnífiques autovies gratuites amb un tràfec molt baix, insfraestructures que afavoreixen els "senyoritos" però poc al poble andalús?

ÉS solidari que tinguin més prestacions sanitàries, per naixement de fills,... perquè disposen de diners extres a part dels que genera la seva producció?

És solidari que a Extremadura els nens tiguin els llibres gratuits i altres recursos?

És solidari que els ragin diners però que no avanci la seva economia perquè s'han acostumat a repenjar-se?

Europa també redistribueix els diners, però formar part de la UE aleshores seria voluntat dels catalans. I part d'aquests diners seguirien anant a parts deprimides de la península. Però la UE posa condicions que s'han de complir. REspecte als diners que Espanya recapta a Catlunya, no n'ha de donar compte a ningú.

Sisplau, diques que no estàs d'acord amb mi i ho acceptaré, però no em diguis que els meus arguments són pobres.

I en el darrer escrit que faig no parlo de CUPA -encara que en aquest moment ens comuniquem a través del seu bloc-, per tant, sisplau, parla en base del que dic i no hi barregis, com t'he dit abans, prejudicis per més arrelats que els tinguis. Si en parlés, aleshores l'enfoc seria un altre.

Anònim ha dit...

NOVETATS A
http://tecadarbucies.blogspot.com

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb aquesta frase del Francmirador: "...ÉS solidari aquell que decideix compartir quelcom amb al algú o alguna comunitat. A la força no s'es solidari. Per mutu acord sí...".
Ara bé, a la consulta que s'està preparant no es dóna l'opció de ser independent i no formar part d'Europa. És més, un cop formes part d'Europa, el repartiment no el decidirà Catalunya t'ho asseguro.

Anant més enllà, t'has posat en Extremadura perquè regalen llibres de text i altres recursos?
Si vols t'ho explico, la gestió eficient, no és el mateix que ser solidari.
Extremadura no es gasta ni un sol euro en llicències de software i fa servir el linux (software lliure), cosa que genera riquesa i coneixement a la seva comunitat, hi ha desenvolupadors, tècnics, professors, etc. Des del funcionari més recalcitrant fins al mestre més apalancat el fan servir, és una comunitat molt més innovadora en aquest sentit que Catalunya.
El Govern de la Generalitat s'ha gastat 12 milions d'euros en 4 anys amb llicències de programari només Microsoft. Em sembla que amb aquest diners pagarien sobradament els llibres de tots els escolars de Catalunya... i si vols segueixo.

La teva ràbia contra Espanya et fa ser obtús i molt poc escèptic, no val llegir-se les grans xifres que publiquen 4 grups polítics interessats ens fer anar les masses cap aquí i cap allà, s'ha d'investigar i parlar amb coneixement.

Parlant de la solidaritat, si un dia es publiques la balança fiscal de Barcelona amb la resta de pobles de Catalunya, potser es posarien les mans al cap i ens deixarien sense ni un euro, és això el que propugnes per la Catalunya independent dins Europa?

Em sembla que el que no vol sortir del seu minimón, no hi surt, però el món és més gran que l'oasi arbucienc/català.
Mirem-s'ho tot amb una visió crítica i no enaltint el que tenim/volem aquí i desprestigiant/difamant el que fan fóra.

Es pot defensar el que vulguis però també es pot rebatir tot el que defenses, i jo intento fer-ho sempre amb arguments, però ja veig que et molesta.

LET

Anònim ha dit...

Ah, Santa Coloma de Gramanet també els paga llibres de text gratuïts tot i tenir un alcalde "pressumptament" corrupte i el menyscapte de l'Ajuntament.
Solsament es tracta d'establir una llista de prioritats.
Aquí a Arbúcies els agrada més gastar-s'ho en obra pública mal feta.

Francmirador ha dit...

A LET

1. No em molesta que em rebatis amb arguments. El que no trobo correcte són qualificatius com "argument pobre" " obtús" etc... quan simplement és discrepància. No m'hi tronaré amb la mateixa moneda. No és el meu estil.

2. No tinc rabia contra Espanya. No m'hi sento identificat. He estat de Nord a sud i d'est a Oest en mols llocs i hi ha indrets magnífics amb gent magnífica. Fins i tot m'agrada Madrid. Potser a Madrid hi trobo a faltar els republicans que van matar i que van resistir fins el darrer moment la guerra-cop d'estat aixecada "levantamineto" i els que van haver de fugir. Però encara queda gent ferma. Segueixes fent afirmacions sense basar-te amb el que exposo sinó més aviat amb els teus pre-conceptes, cosa que per altra banda trobo normal si penses d'aquesta manera.

3. Explica'm com veuries una independència no vinculada a Europa. Ara no tenim vot directe, sempre hi ha d'intermediari Madrid. Aznar diu que sobren les administracions "autonòmiques" jo dic que sobra una "administració central i centralista" amb una casa reial a mantenir al capdavant.
Moltes coses de l'Europa actual no m'agraden, però per que veig al món encara no som dels pitjors. Podria ser una Europa més social, però els EUA en no són cap model. Es manté la independència d'estats amb certa cessió de sobirania, cosa que passa quan t'has d'entendre.

4. He parlat d'Extremadura que hi ha gent molt trempada, però també hi ha qui la promociona com a terra de conquistadores. Sobre la gestió del programari lliure, totalment d'acord. Però ja seria hora que amb els recursos rebuts fins ara generessin el seu propi desenvolupament.

5. El meu món no és sols Arbúcies. Sóc originari de terres de pas acostumant a veure molta diversitat molt abans que Arbúcies deixes de ser una vall mal comunicada. He voltat poc pel món, però el suficient per veure diferetns models.

6. Sobre balances... consulta els desequilibris entre els guanyen el pa amb la suor del seu front i el que guanyen pa (i molt més) amb el suor del front dels altres. Allo que amb castellà diuen "con el sudor de tu frente o con el sudor del de enfrente)

10. No crec haver difamat ningú. És una manera d'exposar realitats.
Em pots rebatre el que vulguis, perquè jo NO CREC TENIR LA RAÓ, el que faig és buscar-la. I amb el em dius només puc coincidir amb tu amb un molt petit percentatge.

Anònim ha dit...

Pregunta a CUPA :

Quan penseu demandar a l'equip de govern per FALSETAT DOCUMENTAL ?

Suposo que el que es va dir al ple municipal és un motiu prou important com per plantar cara ...

Ara ja va tocant !

de CUPA ha dit...

Si et poses en contacte personalment amb nosaltres et podrem explicar el nostre plantejament.

Anònim ha dit...

No entenc que volgueu fer personal, un afer que és públic i ens afecta a tots.

M'agradaria que parlessim clar i català, de les coses que estan passant al nostre poble, que en són moltes i d'interès general.

Repeteixo,

PREGUNTA A CUPA,

Quan penseu demandar a l'equip de govern per FALSETAT DOCUMENTAL ?

Una de les ventatges dels blocs, precisament és poder fer públiques i transparents (sense censura....) les qüestions que interessan als veïns i veïnes del poble.

Penso que el vostre tarannà coincideix força amb el que exposo, i que podeu explicar el que sigui en aquest bloc o en qualssevol altre.

Anònim ha dit...

LO 10/1995, de 23 de setiembre, del Código Penal
LIBRO II. DELITOS Y SUS PENAS.
CAPÍTULO VII. DE LA MALVERSACIÓN.
Artículo 434.
La autoridad o funcionario público que, con ánimo de lucro propio o ajeno y con grave perjuicio para la causa pública, diere una aplicación privada a bienes muebles o inmuebles pertenecientes a cualquier Administración o Entidad estatal, autonómica o local u Organismos dependientes de alguna de ellas, incurrirá en las penas de prisión de uno a tres años e inhabilitación especial para empleo o cargo público por tiempo de tres a seis años.

Artículo 435.
Las disposiciones de este Capítulo son extensivas:
1.A los que se hallen encargados por cualquier concepto de fondos, rentas o efectos de las Administraciones públicas.
2.A los particulares legalmente designados como depositarios de caudales o efectos públicos.
3.A los administradores o depositarios de dinero o bienes embargados, secuestrados o depositados por autoridad pública, aunque pertenezcan a particulares.

Interessa aquesta informació sobretot pels fets apareguts al BOP:
ENDERROC FONDA AYATS 122.428,46 €
MUR FONDA AYATS/CASTELL 110.473,79 €

En total 232.902,25 euros de fons públics malversats en operacions on se n'han beneficiat clarament uns particulars. Que vagin prenen nota els interessats i es busquin un bon lletrat per quan la instrucció de la causa els cridi, això serà la primera d'una sèrie de denúncies, per la via penal, de totes les actuacions urbanístiques que hi ha hagut en aquest municipi.
Als interessats els recomanem que es vagin llegint tot el títol XIX del Codi Penal i vagin pensant quins altres il·lícits han pogut cometre.
S'està documentant tot per presentar-ho a al fiscalia, aquí ja en teniu un abans.

CUPA ha dit...

CUPA no contesta preguntes anònimes.

Anonim amb nom amagat i per tant personalitat amagada ha dit...

L'anònim està censurant la seva pròpia identitat quan ni tan sols signa amb psudònim (o nik, en termes informàtics)

Francmirador ha dit...

Els anònims poden sembrar confusió sense assumir cap responsabilitat.

Poden posar en dubte moltes coses sense saber quins són els seus interessos.

No afavoreixen la transparència perquè són els primers que no són clars amb la seva identitat.

Poden exigir que un altre actui sense cap compromís per la seva part.

Si diuen que tenen por a represàlies tenen altres mitjans, com fer propostes a través d'una identitat.

francmirador ha dit...

he volgut dir entitat o pseudònim (ara qque no s'interpreti com una falsa identitat)

En el meu cas actuo com a Francmirador i qui em segueixi ja pot fer-se una idea de quina línia segueixo.

Anònim ha dit...

Por al desconegut?

Anònim ha dit...

Senyors de CUPA com veieu el projecte de reforma del Carrer Camprodon que us ha entregat l'Ajuntament?
Els veïns estem perplexos, es vota reiniciar-ho tot, l'Ajuntament segueix amb la seva planificació i cap grup diu res?
Hem de tornar a començar amb les movilitzacions?
Hem de desconfiar de tots els grups polítics?
Què hem de fer?

LET

Anònim ha dit...

no tots els grups municipals.L'Entesa a tornat el projecte aquet mateix mati.No es pot saltar un acord de ple per el morro de uns senyors que es pensen que la gent es tonta.

Francmirador ha dit...

Por al desconegut, per pat meva no.
Prevenció davant de possibles interessos -per mi desconeguts, però malfiat de mena- ocults i inconfesbles sí?.

Anònim ha dit...

Que penseu fer els de CUPA amb el projecte que diuen que en Ronda us ha donat? No creieu que els veïns del camprodon haurien de ser els primers en tenir totes les dades respecte aquest projecte?, no creieu que s'està incomplint l'acord de ple del dia 30 de juliol?, no creieu que poder ja n'hi ha prou de jugar amb la Llei i amb el temps de les persones?, no creieu que ERC i PSOE està prenent el pel a IA, CUPA i al mateix temps als Veïns de tot el poble? Jugareu o us plantareu davant la jugada de l'equip de govern?

O es que també ens hem de reunir amb vosaltres en privat per saber que penseu? com podeu veure, jo no sóc anónim!!

Veí del carrer Camprodon

Francmirador ha dit...

Sí, crec que ERC i el PSOE estan prenent el pèl al poble dArbúcies, fa temps i no només amb el tema del carrer Camprodon...
Qui queda dels 7 primers regidors?...
No serà quei hi ha un alcalde que vol "aguantar" fins el final de la legislatura i un possible substitut.
Pregunteu-li al nº 2 perquè fa butlletins de la seva regidoria amb les obres fetes amb diners del planE i altres i amb la seva foto a la portada.
Tan legítim com clarificador.

Anònim ha dit...

Dedicat al Francmirador:

Avui no continuaré amb les discussions apassionades que mantenia amb tu, avui et donaré una informació de primera mà.
Suposo que per la teva posició coneixes el que es vol fer a aquella casa ruinosa anomenada Can Delfí i que no és res més que això extret del bloc d'ERC Arbúcies:
"Títol del projecte: Complex d’equipaments i serveis empresarials per a la innovació" (va començar essent una biblioteca i un punt d'informació turística).
Sóta aquest títol enrevessat es preten traspassar-hi tot el que l'Ajuntament té a les Escoles Velles (club de la feina, Inicia, etc.) igualment que el personal que suposo que no pot pagar.
Pretenen també fer un viver d'empreses. Ein? Això no serà el que sortia al programa electoral de CiU de l'any 87 i 91?
Ara bé el que sorpren més d'ERC i PSCOE és pretenen donar la gestió d'aquest espai igualment com traspassar el personal a.... taxan!!! PIMEC-Girona!!!! (Com sabeu una de les patronals d'empresaris).

Si voleu les xifres concretes de l'externalització del servei també estan disponibles, però ho deixarem per una altre ocasió.

Si el teu grup ho desconeixia, doncs ara ja ho sabeu i si ho coneixieu us preguntaria què en penseu de tot plegat.

LET

Francmirador ha dit...

Tot el que sigui passar a mans privades els serveis públics ho trobo malament.
Malauradament les conselleries de la Generalitat van tendint en aquesta línia (sanitat, educació,...)
Malauradament els partits anomenats d'esquerres segueixen el joc al neoliberalisme trampós. Els diferencien dels anomenats de dretes per 2 aspectes:

1. Dintre d'aquests partits hi ha persones que ho fan a contracor, amb moltes contradiccions, mentre que en els anomenats de dretes ho fan contents i en presumeixen.

2. L'equerra és més sensible a mesures socials, tot i que que fa el joc a mantenir la "pau social" necessària per a que els rics es vagin fent més rics sense gaire conflictes.

Si els desequilibris creixen, alguna cosa important petarà i no hi haurà "mesures correctores" que serveixin. Alerta que molta gent pot prendre mal.

Jo crec que cal fomentar el cooperativisme.

Per cert, jo no tinc cap grup. Si et refereixes als titulars d'aquest bloc, ja t'ho respondran ells. Jo escric en diferents blocs.

CUPA ha dit...

Anònim 18N

Doncs sí que desconeixíem aquests documents i per tant et donem les gràcies per la informació.
Per nosaltres Can Delfí continuarà sent la seu de la nova biblioteca, tot i que recordem que si ERC i AIPA haguessin mantingut el lloc on nosaltres l'havíem previst - el solar municipal de la Farga - hores d'ara ja estaria construïda.
Estem d'acord en posar l'oficina de turisme ... i en quant a la resta d'usos ja hem dit moltes vegades que cal seure i parlar-ne en base a un estudi de les necessitats de serveis i locals de que disposa l'ajuntament.
Per sobre de tot trobem lamentable que ERC i AIPA hagin deixat degradar d'aquesta manera un edifici comprat fa 8 anys que haura permès esponjar alguns dels equipaments municipals.

Anònim ha dit...

A disposar, sempre que pugui faré sortir a la llum informació perquè les persones en facin l'ús que en creguin convenient.
Com que em temia aquests extrems (la vostra ignorància d'aquesta negociació) us ho vaig fer saber al bloc.

L.E.T.
Abans que pugui presentar malentesos ingorància=no saber res en relació a una cosa. Segona excepció del DIEC2, no em referia a la primera

Anònim ha dit...

Més info extreta d'altres blocs:

Ayuntamiento de Arbúcies - Aprobados 705.508 € - Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local
El Boletín Oficial del Estado, publicó el 27-10-2009 el Real Decreto-ley 13/2009, de 26 de octubre, por el que se crea el Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, que asciende a 5.000 millones de euros repartidos en función a la población de cada municipio, quedando condicionado a la dotación efectiva del fondo que se contemple en la Ley de Presupuestos Generales del Estado para el año 2010.

Arbúcies, con 6526 habitantes, se le asigna un total maximo de 705.508 € Euros, (117.386.654 ptas)

El Ayuntamiento de Arbúcies tiene de plazo para presentar sus proyectos 3 MESES DESDE EL Martes 3 de noviembre de 2009 - (3 Feb 2010).

A veure si amb això paguen alguna cosa del Camprodon, per exemple els fanals o les preses per firaires (jijiji).
Serem el primer carrer del món mundial amb preses per firaires (4 fires l'any) i altaveus d'última generació (olé!). Ni Vic, senyors, ni Vic!

L.E.T.