dimecres, 30 de setembre del 2009

MOCIÓ DE CUPA SOBRE LA CELEBRACIÓ DE LA DIADA NACIONAL DE CATALUNYA DEL 2009 A ARBÚCIES

CONSIDEREM QUE:

El passat 11 de Setembre, amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya, l'equip de govern d'aquest ajuntament, i especialment l'alcalde i els regidors d'ERC, van actuar d'una forma totalment inacceptable.
Específicament i defugint les seves responsabilitats polítiques:

– No van planificar la celebració de la Diada Nacional de Catalunya al nostre municipi
– no van convocar cap reunió amb els grups polítics municipals per preparar-la
– no van proposar cap manifest, ni unitari ni no unitari
– no van pensar quin protocol se seguiria a la recepció oficial
– no van convidar-hi als treballadors municipals
– no van animar als arbuciencs i les arbucienques a posar senyeres als balcons i finestres (i malgrat això molts conciutadans ho van fer, amb molta més consciència cívica i convicció patriòtica que els esmentats càrrecs municipals)
– no van engalanar amb senyeres els carrers i places del municipi
– no van posar cap referència a la commemoració de la Diada a l'agenda municipal
– no van organitzar cap acte, ni festiu ni reivindicatiu, ni polític ni cultural com ara: l'escenificació o lectura d'algun fet històric, una audició de sardanes...

Posats a NO FER sembla que inclús NO ES VOLIA ORGANITZAR LA RECEPCIÓ OFICIAL a l'ajuntament, ja que aquest acte institucional, que finalment fou l'única cosa que es va fer des de la Casa de la Vila, es va convocar a correcuita dos dies abans i sense publicitar-lo de cap manera.

En definitiva sembla que la voluntat de l'equip de govern, format majoritariament per regidors d'ERC, fos passar de puntetes per sobre d'aquest 11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Per tant

DEMANEM QUE:
L'Ajuntament d'Arbúcies reunit en sessió plenària

ACORDI QUE:
–L'actual equip de govern de l'ajuntament d'Arbúcies faci públiques les explicacions pertinents d'aquesta incomprensible actitud.
–ERC d'Arbúcies demani excuses públicament al poble d'Arbúcies per aquesta seva greu falta de consideració envers la trajectòria política col•lectiva d'una ciutadania que, no ho oblidem, durant molts anys ha estat un referent nacional en la lluita per la construcció d'un país lliure.
–Sigui responsabilitat de l'equip de govern d'aquest ajuntament, sigui del tarannà que sigui, convocar les organitzacions polítiques de la vila amb antelació suficient per preparar una Diada Nacional de Catalunya amb la dignitat que ens mereixem els arbuciencs i les arbucienques.

53 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

5307

anònim ha dit...

Votada a favor només per CUPA i IA...

Anònim ha dit...

l?entesa es va ebstenir, pro va deixar molt clar, que en el fons estava d'acord, pro no en les formes, perque creia que era una moció mes en contre d'un grup i una persona que en el que en realitat aquesta demanava.

Anònim ha dit...

critiqueu a l'entesa per no haber votat la vostra moció a favor, pro no dieu res del que vosaltres voteu.
a favor de enderrucar la fasana del hotel Montsoliu o que es lo mateix "l'enderroc del edifici".
Que penseu fer ara quan els senyors del gobern fasifican les actes dels contes utilitzan el nom de cupa? els hi cuntinuareu dunan suport?

Anònim ha dit...

Si senyor, CUPA segueix amb la seva dinàmica.

Així m'agrada! Protestant i presentant mocions per la independència i per la celebració de l'11 de setembre! Perfecta!

PS. Al poble no passa res oi? Tota la resta està perfecta!

AV del carrer Francesc Camprodon d'Arbúcies ha dit...

Algú ens pot explicar perquè l'Ajuntament, per boca del seu alcalde senyor Zamorano i la Secretària de l'Ajuntament ens van dir que una moció presentada per una entitat no es podia votar en base a un informe jurídic emés per aquesta (mai vist) i llavors va tardar 5 mesos a votar una moció presentada per la nostra entitat legalment constituida i registrada i tant sols menys de 10 dies a votar una moció presentada per una entitat TECA (Taula d'Entitats Cíviques d'Arbúcies) que no sabem ni tant sols si està legalment constituida ni qui la constitueix. A nosaltres no ens hi han convidat?

Hi ha coses que com a Entitat no es poden permetre, i aquest maltracte rebut per tothom en aquest 9 mesos que portem constituïts ens fan pensar que som un gra de pus que incomode a molta gent.

Per aquest motiu i per la nostra falta evident de mitjans, qualsevol cosa relacionada amb el carrer o amb la diferència de tracta de l'Ajuntament amb altres entitats i que ens sigui desfavorable es portarà al Síndic de Greuges (s'adjuntarà al primer expedient la moció presentada i acceptada tant ràpidament per aquesta nova "entitat" creada).

Veïns, veïnes i ciutadans en general, els polítics (tant d'esquerres, com de dretes) saben molt bé que en moments de crisi, s'ha de distreure al personal parlant d'altres temes: el Barça, la Independència, etc... i així no es parla d'altres coses més properes, reals i d'interés pel ciutadà de peu, no us deixeu enredar.

Seguirem lluitant de manera cívica!

Anònim ha dit...

Escrit per Llorenç en un altre bloc: "No m'ho puc ni creure: SOM INDEPENDENTS!

T'aixeques un dia i descobreixes que tot ha canviat: som independents! I el cel és més clar (rés d'aquelles negres boires espanyoles) i... i els ocellets canten joiosos... i, no t'ho creuràs, rebs un e-mail del banc dient que t'han cancel.lat l'hipoteca, truquen a la porta i és la veïna que està com un tren, que ve a fer-te una feina ben feta, ja m'enteneu. Renoi l'independència, si ni al súper em volen cobrar!. Ostres tu, ahir era a l'atur, i avui que ja som independents em tocan un parell de mi.lionets a la 6/49. Tios, aixó marxa...
Una caixa de bombons?. Uauuu, me l'envia l'Obama!!!!"

I jo hi afegeixo, i som INDEPENDENTS i el carrer Camprodon es farà igual amb les mateixes contribucions especials, l'indústria carrocera d'Arbúcies segueix en crisi i amb molta gent a l'atur, això sí tindrem un Centre d'Arts Escèniques nou (tota la vida s'ha dit TEATRE, però queda més cool així), tindrem un Centre d'Interpretació de la Riera i dels oficis, i tindrem CUPA i ERC preocupant-se per les coses de sempre i deixant de banda el poble.

L'altre dia em vaig passejar per Taradell (per posar un exemple) un poble més o menys de les nostres característiques, ostres quina diferència, l'estat dels carrers, els jardins, l'arquitectura en general. Governat per CIU si, però això no importa, governat per gent competent, això si que importa.

Van aprovar el pressupost del 2009 el gener.

També han votat una moció de suport a un referèndum d'Independència.

Anònim ha dit...

Bona tarda, crec que els dos temes són compatibles ( Independència i Arbúcies).

Per qué siguin compatibles , has de dedicar els esforços per igual i aixó comporta treballar una mic més del compte, ho dic per qué pel que sembla CUPA deixa una mica més de banda el Poble que el País, i això no es bó per varies raons.

1.Per que l'Independència de Catalunya arribi a ser una realitat, s'ha de treballar des de la base i això comporta deixar hores en el teu poble i a més si ets partit amb representació municipal, encara amb més raó.

2.No es pot pretendre pasar una legislatura sense fer propostes serioses, i quan dic serioses, vul dir que no cal presentar mocions com la del dimarts passat, quan l'escoltava per la radio, em va caure la cara de vergonya aliena, Srs de CUPA les maneres de dir les coses són tan importants o més,que el que dius.

3.L'altre podia ser perfectament, el fet de posicionar-se d'una vegada per totes, són d'aquells partits politics que no prediquen amb l'exemple, deixaran que tirina terra l'Hotel Montsoriu per que la propietat i pugui fer pisos?.


Si us plau, els demano que toquin de peus a terra d'una vegada per totes i que treballin pel poble i es deixin de fer la puta i la ramoneta.

Francmirador ha dit...

En favor de CUPA, malgrat les discrepàncies:

1. Jo també peso que és un error no preservar les façanes característiques d'Arbúcies (Hotel Montsoriu, antic casal republicà amb les seves balconades que farien joc amb les de la Trona). Tot i això penso que encara s'hi és a temps d'esmenar i obligar als projectes que refacin les façanes amb materials actuals.

2. Veig que CUPA segueix traballant per Arbúcies, però no se li pot demanar que ho faci amb la mateixa intensitat que quan tenia majoria absoluta i un ampli suport social. NO ÉS CUPA qui s'ha separat i ha deixat la unitat.

3. Si en aquesta legislatura hi ha hagut regidories que han tingut els comptes clars i la feina feta són les que va portar cupa durant gairebé 2 anys. Discrepàncies, les que volgueu. És opinable. Però el treball pel poble no es pot qüestionar.
La base de treball pel poble no pot ser seguir anant contra CUPA. Aneu afavor de ... però no desqualifiqueu sistemàticament. Argumenteu fets.



A part, vull fer un comentari...
Feia temps que no veia fer una obra amb tanta correcció des de fa temps. Es tracta del nou pavimentat del carrer del Sorrall. La feina ben feta del Sr. Josep Bohils i els seus treballadors. Altres també es fan millor que abans i és que els paletes del poble sempre s'hi miren més. En canvi la de la Pietat va ser un contniu fer i desfer errades. Només per dir que el creixement no afavoreix el que se'ns vol fer creure. La feina en el poble ENS l'HEM DE PODER FER.

Francmirador ha dit...

El "creixement econòmic ràpid", la fenia intensa i corrents és PA PER AVUI i GANA PER DEMà, però entre mig hi ha que s'enriquex. En canvi poc a poc i bons acabats, un bon manteniment i bos projectes, tenen més futur.
No estariem en crisi si funcionessim més bé.
Què en queda dels beneficis dels darrers 6 anys?
Aquí també s'han fet molts informes.
I la PARTICIPACIÓ, quan ha costat la participació "pagant a professionals tècnics que l'han intentat estimular"? No hi havia els CONSELLS MUNICIPALS? No hauria de ser el consell municipal D'URBANISME el que hauria de dir la seva per a participar en la planificació del CARRER CAMPRODON i altres, no s'hauria de fer més cas del de MEDI ambient, ... ?

Anònim ha dit...

Seguiu creieu que qui té la culpa de tots els mals de CUPA són els altres (ERC i ENTESA), només pel fet que no fa gaires anys, tots eren dins de CUPA, pot ser seria hora de començar a preguntar-vos el per que aquests dos partits han sortit de CUPA i si realment la culpa d'aquestes cissions es de CUPA o de l'ENTESA I ERC.

Francmirador ha dit...

Em sembla que ho has llegit bé el que he dit, o no has volgut endendre-ho bé. No he parlat de culpa de res, he exposat fets i prou.

I et faré unes preguntes, amb resposata:
A qui interessava que CUPA donés els vost a ACORD MUNICIPAL d'ERC a nivell de Diputació i Consell Comarcal? a ERC.
A qui interessava que CUPA donés els vots a ENTESA a nivell Diputació i Consell Comarcal?

Qui va anteposar els interessos de PARTIT als de candidatura municipal?

Això no és culpar de res a ningú.
És exposar fets objectius.

El trencament de candidatures unitàries ja fa temps que va començar a altres municipis per aquests interessos partidistes "homologats". L'unic és que ARbúcies va resistir més temps.

Qui ha tret benefici de la fidelitat a partits?

Ha anat bé això per Arbúcies? Ha ant bé "l'ANTICUPISME a Arbúcies?".

Jo critico l'anticupisme (del qual Zamorano va fer bandera els primers 4 anys i després va rectificar). No he donat la culpa a ningú. Ara bé, si algú se sent culpable que tiri una pedra enlaire i que es posi en la vertical de caiguda.

Sí, sí, Arbúcies creix. Sí, fins i tot ja tenim semàfors. Un gran avenç.

Anònim ha dit...

Segueixo pensant que justifiques el desastre de CUPA a les ultimes eleccions, donant les culpes als que han sortit fora de la vostra tancada óptica i visió de la necessitat i realitat de la gent del poble.
Teniu l'orgull tocat i amb raó, però es per culpa vostra, i no de la normalitat general del país, vàreu perdre les eleccions i no vàreu saber reaccionar i per contra, heu seguit tancats en el vostra món i torturant-vos i fent-vos la mateixa pregunta cada dia dle món, com és que la gent ja no ens vota si tenim la raó?. Hem sembla que ja és hora de reaccionar i un analisis real de la situació.

I responent a la teva pregunta de;
A qui interessava que CUPA donés els vots a ENTESA a nivell Diputació i Consell Comarcal?

Crec que CUPA la darrera legislatura portava la cueta de EPM, no ser si això aclareix el dubte.

Francmirador ha dit...

Respecto la teva opinió i segurament CUPA li ha mancat renovació, però els arguments que exposo van en una altra idea:
Els que governen a partir de la devallada de CUPA i que n'havien format part (personalment o com a partit) no han de fonamentar el seu discurs amb carregar-se el passat, que és el que va fer ERC els primers 4 anys. Fins i tot el PSC, quan encara tenia grup parlamentari propi, donava suport a Cupa. Els anys de govern desgasten i acumulen encerts i errors, partidaris i contraris. El que critico és qui assumeix el discurs dels contraris de tota la vida. Espero que Entesa no caigui en aquest parany si acaba governant. ERC que inicialment semblava un relleu generacional raonable, no ha estat a l'altura. De fet, fins i tot a nivell de país no acaba d'estar a l'altura. Llàstima perquè el bagatge històric és important.
Potser l'enderrocament del casal republicà fundat per ERC (l'impulsor: Remigio Garcia regidor d'ERC,gendre de l'Ayats), sense cap impediment per un govern municipal d'ERC, no deixa de ser una al·legoria. Tanmateix tot és pot reconstruir amb eines i materials moderns.

I sobre Europa, ens hem d'emmirallar en països que donen més recursos als ajuntaments o que parteixen del principi de subsidiarietat: que no faci un estament d'extensió superior i llunyà allò que pot fer un estament més proper.

Com és que encara hi ha les Diputacions convivint amb Consells Comarcals?

O és qüestió de poder... Ser a una Diputació dóna més fotos que ser alcalde? Ser d'una entitat de la Generalitat dóna més calers que ser regidor?

Ambició o esperit de servei?
Imposar o escoltar?
Trasnparència o manipulació?

Fa 8 anys, viviem força bé.
L'especulació, les presses per fer diner fàcil, l'opulència, ... ens han portat a la crisi, ... però de debó que vivim pitjor que fa 8 anys? Algú sí, però la majoria no ho crec.

Anònim ha dit...

Llegiu els comentaris de la notícia anterior. Hi ha "suc".

Anònim ha dit...

AMNÈSIA 1.

"Actualitzar el catàleg d'edificis antics i d'elements històrics d'Arbúcies i elaborar un pla d'ajudes i subvencions."

Literalment del Programa electoral 2007 - CUPA.

Ara, gràcies al vot de CUPA, l'equip de govern intentara descatalogar la façana de l'Hotel Montsoriu.

Algú sap quins son els interessos ocults en aquestes maniobres?.

Algú sap quin és el deute que CUPA té amb en Zamorano, que fà que traeixin el seu programa ? (tot donant pel sac als seus votants)

Flipo !!!!!

Anònim ha dit...

Ja te'ls diré jo els interessos ocults de CUPA:
la mare del regidor AULADELL, i cupera de tota la vida que és l'especuladora núm. 1 d'Arbúcies, constructora de pisos patera i bassura de mala qualitat, sense calefacció, etc. Ha deixat el poble ple d'edificis "emblemàtics" pel seu horror arquitectònic.

Anònim ha dit...

això és una afirmació i una exageració fora de lloc ... que potser et fa la competència aquesta sra.

Anònim ha dit...

"...això és afirmació i una exageració fora de lloc..." és el mateix que no desmentir el que dic i que molta gent sap i subscriuria.
"...que potser et fa la competència aquesta sra." és el mateix que no afirmar que el que dic és veritat.

Potser està fora de lloc, segur? Jo no ho crec, estava parlant d'urbanisme i la CUPA aquest fil.
Potser em fa la competència? No t'ho diré, però si me la fés voldria dir que els dos som especuladors i per tant es reafirmaria més el que he dit.

No crec que aquesta senyora faci la competència als que construeixen pisos amb un mínim d'encant i de serveis.

Anònim ha dit...

Juguem a veritat o mentida en temes d'urbanisme. Ara li toca a Esquerra (ERC) i PSC (PSOE) i a l'últim dels seus nyaps publicats i publicitats al seu bloc sensurat a l'anonimat: els pisos de protecció oficial per a joves i gent gran.
Dels 9 pisos ofertats amb bases abusives i discriminatories només 7 sol·licituds que al final s'han quedat amb 4 o 5. Tot un èxit que no publiciten...
A sobre, a les bases sostenien que si quedaven pisos es realitzarien unes noves bases.
Doncs bé, fins a dia d'avui de tot això, res de, és més, ja li han donat un pis a un treballador dels serveis tècnics de l'Ajuntament (concretament dels d'Urbanisme) un altre cop el senyor Ronda pel mig.
Mmmm... i com sempre ningú ha dit res!
Visca Arbúcies, visca els polítics que treballen per la independència, llàstima que no ho facin en tant d'entusiame per la incompetència.

Anònim ha dit...

AMNÈSIA 2.

"Proposem tirar endavant un Pla de Millora de l'Espai Urbà amb la finalitat de fomentar la rehabilitació i recuperació dels edificis, carrers, elements arquitectònics... en base a les seves estructures originals i històriques."

Literalment del Programa electoral 2007 - PSC.

Ara, gràcies al vot de PSC, l'equip de govern intentarà descatalogar la façana de l'Hotel Montsoriu.

Algú sap quins son els interessos ocults en aquestes maniobres?.

Algú sap quin és el deute que el PSC té amb en Zamorano, que fà que traeixin el seu programa ? (tot donant pel sac als seus votants)

Flipo !!!!!

Francmirador ha dit...

commentari a ...
qui afirma que Cupa té interessos ocults per haver votat a favor de descatalaogar l'edifici de l'hostqal montsoriu i sota l'anonimat no sabem si té interessos en la construcció.

Si la mare del regidor especula amb la construcció de pisos etc. etc.. fent irregularitats o destruïtt patrimoni comú evidentment que jo ho trobaria criticable i reprovable. No estic al cas de qui farà les obres a l'hostal Montsoriu. Vostè dóna a entrendre que serà a l'empresa de la mare del regidor. Això, si es dóna i es demostra, serà una evidènccia. I en cas contrari un intent més de desprestigi.


Suposant que sigui afrirmatiu l'emplaço a que demostri que Cupa en treu benefici (jo estic segur que no), perque si no, fa veure que aixeca una llebre que no hi és.

Evidentment els rumors que més queden a la gent són els del tipus que vostè fa. I si s'expliciten una mica més se'n diu calumniar.

ALERTA, perquè en bona part van ser els rumors que van ajudar des de fa 6 anys a un CANVI d'alcaldia a l'ajuntament. i les coses han anar millor? Crisis a part, crec que no. Tenim un alcalde encantat per (i amb) les sirenes de la Diputació.

ALERTA, perquè si se segueix així qui ocupi en el futur l'alcadia d'Arbúcies ho té magre, perqùe fincant-vos contra Cupa, els que governen ara ho estan deixan potes enlaire.

ALERTA, perquè haurem de vegilar qui "rep premis" de fidelitat i a qui...
i evidentment no és ni ha estat el cas de ningú de Cupa... que més aviat hi han perdut, ... calers i amistats... perqùe per calers i poder s'han perdut amistats, des de fa temps.

Ei! No generalitzo. Crec que ara a l'Ajuntament hi ha gent amb bones intencions. Però, temps al temps. Ja veurem qui s'amaga al final les mans tot i tenir (o ajudar a tenir) la paella pel mànec. Perquè tenir la paella pel mànec (poder polític) no implica controlar el foc i els ingredients(poder econòmic).

Anònim ha dit...

Contestant a Francmirador.

Et diria que els pressupostos (es a dir els diners públics -per tant de tots-) els decideixen els polítics, en els plens municipals. En el nostre cas, aquí a Arbúcies, tot el desgavell económic i el malbaratament dels nostres recursos, el debem absolutament als partits que varen ajudar amb els seu vot a decidir el conjunt de la "recepta".

Seguint en la teva metàfora gastronòmica, et puc demostrar amb moltes dades concretes, que ára mateix, qui te la paella pel mànec, regula totalment el foc, els ingredients i les proporcions, de tot l que s'està cuinant.

Tambe tinc clar , que el rostit malauradament ja s-ha enganxat .

Fa pudor a recremat.

Plataforma ha dit...

El Tribunal Superior ordena demoler un hotel junto al parque del Montseny
Cuatro edificios de 3.400 metros cuadrados están en suelo no urbanizable

El hotel que la empresa Baden Grup tiene a más de 700 metros de altura, junto al parque natural del Montseny, frente al macizo de Les Agudes, tendrá que ser derruido. El Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (TSJC) ha ordenado la demolición de los cuatro edificios de casi 3.400 metros cuadrados porque se han levantado sobre suelo no urbanizable de especial protección. La sentencia es firme y ordena "el íntegro derribo de lo construido", "la restauración de la realidad física anterior" y "el cierre, clausura y precinto". El hotel rural, en Arbúcies (La Selva), está casi acabado.

* La dificultad de tirar abajo las casas ilegales

Baden Group pidió rehabilitar la masía para faisanes, pero la tiró y alzó el hotel

El tribunal critica, además, la actuación del Ayuntamiento, que ordenó en junio de 2000 la demolición y 37 días después cambió de opinión. El entonces alcalde, Joan Soler, que gobernó hasta 2003, se ha mostrado "sorprendido" al conocer el fallo. "Todo el proceso se hizo de común acuerdo con la Diputación. No esperaba que acabara así", ha dicho. El administrador de la compañía Baden Grup, Francisco Badia, ha anunciado que recurrirá la sentencia ante el Tribunal Constitucional. "Todo se ha hecho con los permisos y las licencias oportunas". asegura. En el caso de que el tribunal no les de la razón, exigiran "la restitución patrimonial y los perjuicios a quien toque", en referencia al Ayuntamiento, la Generalitat e incluso el Estado.

El problema tiene más de 10 años y surge a raíz de una demanda de los vecinos de la urbanización de Fogueres de Montsoriu, que temían que los camiones de la basura y el abastecimiento del hotel pasaran por su urbanización. Hasta 1998, la finca se conocía como Sant Climent. Era una típica masía en estado ruinoso. El 7 de agosto de ese año Baden Grup presentó ante la Comisión de Urbanismo de la Generalitat un proyecto de reforma para dedicar la casa a la cría de faisanes. Tras unas modificaciones, la comisión emitió un informe favorable.

Plataforma ha dit...

En junio de 1999 el Ayuntamiento autorizó a la empresa a rehabilitar la masía, pero manteniendo las estructuras originales y sin hacer nada nuevo. Baden Grup empezó a trabajar y el Consistorio tardó un año en darse cuenta de que no estaba cumpliendo la ley: la vieja masía se había derribado por completo y levantado en su lugar cuatro edificaciones. El 28 de julio un decreto municipal suspendió la licencia, obligó al derribo de lo construido y abrió un expediente sancionador a la compañía. Las obras, decía el Ayuntamiento, son "ilegales e ilegalizables con arreglo al plan general". Pero 37 días después, y sin que nadie recurriera, cambió de opinión y emitió un informe que permitía legalizar las obras que antes no tenían solución con una serie de reformas.

Cuatro años después (abril de 2004), la compañía pidió un cambio de uso: en lugar de criar faisanes, quería construir un hotel. Urbanismo hizo un informe favorable y en 2005, el Ayuntamiento, ya con Zamorano en el poder, le dio el permiso. La sentencia es implacable. "Resulta a estas alturas de una evidencia abrumadora que no nos encontramos en forma alguna en presencia de unas obras de conservación, mejora y rehabilitación de una masía, sino ante unas construcciones de obra completamente nueva", dice la juez, que tilda el informe en que el Consistorio cambió de opinión de "inasumible" y hecho "de forma inaudita". El fallo condena al Ayuntamiento a cerrar el hotel y asumir su derribo si Baden Grup no lo hace. Además, exige que incoe un expediente sancionador "contra quien corresponda".

La comunidad de propietarios está exultante. Pero la lucha no acaba aquí. Mantiene un litigio con la Generalitat por los informes favorables que dio a los proyectos de Baden Grup. El ex alcalde Soler insiste en que la firma no tuvo ninguna vinculación con el Ayuntamiento que él dirigió, bajo las siglas CUPA (Candidatura Unitaria y Popular). Pero la inmobiliaria ha patrocinado al menos las fiestas municipales de 2007 y 2008 y el concurso de alfombras de flores naturales de 2008.

Anònim ha dit...

Quina màfia i incompetència que teniu tots muntada! CUPA, ERC, PSC i ENTESA ... Déu ni dó quina colla de trepes tots plegats

Francmirador ha dit...

A darrer anònim. Màfia qui?
Els rics de Fogueres de Montsoriu que deu n'hi do quina urbanització de luxe superprivada?
L'empresa que fa canivs d'ús?
El diari (qui controla el País?)que vincula unes ajudes a les festes d'Arbúcies amb l'empresa.
El periodista que 'sequivoca amb el nom de l'excalcalde, per tant parla d'oïdes sense comprovar les dades?

I sobre el menú de la paella jo ho també ho tinc clar, i evidentment no puc dir noms perquè jo no tinc els recursos per portar nungú a judici ni per defensar-me per aportar proves, a més la legalitat no sempre justa, a vegades els ampara.
Però sí matreveixo a dir que des de fa 30 anys a Arbúcies o mana el el poble sense tenir el poder econòmic (cupa) i a vegades prenent decisions a contracor per la legalitat vigent, o ha acabant manant qui té el poder econòmica a través de gent que els hi fa la feina indirectament (abans a l'oposició sovint eren gent que s'hi havien de presentar per compromís: mantenir el lloc de treball o gent del ram de la construcció) o gent que per mantenir càrrecs i escalar fan el joc al "capital" de bon grat.
Dit d'una altra manera, Cupa sovint s'ha emmascarat d'una paella bruta.

Finalment, jo crec que arreu hi ha gent que honestament vol servir el poble des del poble, en un partits més que d'altres.El que no hem de fer és generalitzar i posar tothom en el mateix sac.
El que està clar és que a algun lloc van a parar el vots que a les generals van al PP i a CiU (Gurtel, Millet, Banca Catalana, ...) i en canvi aquestes sigles no apareixen actualment al consistori.

I torno al darrer anònim: quina proposta fas tu, el grup que defensi els teus interessos i prou? A mi em fan por els anarquismes de dretes si vols que et sigui clar...

I si la crítica la fas des de l'esquerra, em fa por la queixa sense propostes. Els processos són llargs. A vegades falta visió per avançar i voles les coses massa ràpidament ens fa recular.

Anònim ha dit...

Pot ser que aixó sigui indici d'alguna irregularitat amb olor a corrupció?

Qui sembutxaca els calers?

Quants calers val saltar-se les lleis i callar?

Després ens parlen de desafecció política i encara volen que els votem.

Ho tenen clar.

Salutaccions

Anònim ha dit...

No canviareu mai. CUPA el poder polític contra el poder econòmic del poble. Mare de déu això és insultar a la inteligència col·lectiva, aquests discurs se us ha esgotat, per favor!
Analitzarem persona a persona:
núm. 1 de CUPA a l'Ajuntament: Funcionari de carrera ell, la senyora treballadora de l'ajuntament, no viuen en un piset.
núm. 2 de CUPA a l'Ajuntament: té dues botigues i el nombre de pisos i localsque té la seva família (mare) és incontable.
núm. 3 de CUPA fóra de l'Ajuntament: director d'un Centre i la senyora funcionària de l'ajuntament, tampoc viuen en un piset.
Segueixo o millor que pari? Millor que pari per no ferir susceptibilitats.
Ah, i no estic jutjant si el treball d'aquestes persones és bo o dolent.
Simplement que el discurs de "O MANA EL POBLE (CUPA) O MANA EL PODER ECONÒMIC" fa riure, per favor, preteneu que algú us cregui?

Només una reflexió: quan parleu de tants anys de majoria absoluta us en banaglorieu, jo només us diré una cosa, no hi ha més cec que el que no vol veure: MAI HE TINGUT MÉS DEL 60% DE VOTANTS DEL POBLE i m'atenc a les xifres oficials.

Tornant al tema de l'urbanització Monstoriu: la teva manera de defensar una il·legalitat és anar contra la gent que té diners i una casa a la urbanització i contra els errors d'un periodista? Pobres arguments.
Una il·legalitat és una il·legalitat. Jo vaig visitar aquestes obres quan les van començar i allà mai hi va haver una granja de faisans, d'això la incompetència municipal va tardar un any a adonar-se'n, era tan fàcil com agafar el cotxe i fer 12kms pel terme municipal que governen.
Ah, et recordo que seran rics els de la urbanització però més ho són els de BADEN GROUP que a més a més són especuladors immobiliàris, una feina que es porta molt a Arbúcies lligant-ho amb l'altre Monsoriu

Anònim ha dit...

Política d'esquerres per al poble,

P R E S S U P O S T O S

P A R T I I P A T I U S.

A veure qui te els collons de posar-ho en els propers Programes Electorals.

Si voleu treballar per el poble, cosa que tots "ho teniu en comú", ja va sent hora de que ho demostreu. Més fets i menys paraules que s'en dur el vent.

Salutaccions

Anònim ha dit...

quins cullons que teniu, tota la vida fen creure al poble que ereu els mes legals i que els corruptes son els altres i ves per on, ho es demostre el contrari ho vosaltres sou tan corruptes com els altres.

Pro aqui la diferencia es que si es demostra que hi ha corrupció, els unics que pagarem les consecuencies som tots els arbuciencs i arbuciencas, degut a una mala gestió d'uns senyors que fins ara ens volien fer creure que la seva gestió era la mes transparent. Jaume Soler i Roger Zamorano fasin el favor d'aclarir tot aquet enrranou pel bé de tots i siusplau donguin la cara.

Francmirador ha dit...

Al valent anònim del dia 14 a 6:47:

RESPOSTA OBERTA
Perdoneu-me, però seré més dur (espero que manteninet la correcció) que habitualment. Davant mentides i acusacions no es pot callar.

Nª 1 de CUPA,
a) funcionari de carrera. En aquest país, amb estudi, constància i esforç molts fills de la classe treballadora han aconseguit una plaça de fenia fixa per oposicions. Aixó no sols és mot digne, sinó que amés és lloable. Sobre tot si després a nivell de feina s'es competent. I si el seu destí és Arbúcies i hi fa un servei públic, jo ho valoro. Si volem que els nostres fills estudiin, em de començar valorant qui elsensenya. Malauradament hi ha persone que havent deixat penjats els estudis, han aconseguit més "prestigi" i cuartos especulant... Alguns la herència els ho ha permès. Altres la falta d'escrúpols.
b) Estàs mal informat o mentaixes descaradament. La dona del regidor no treballa per l'Ajuntament d'Arbúcies. Treballa pel consorci de normalització lingüística i de molt abans que ell anés a llistes i fos regidor per primera vegada. D'una veritat, que ocupa taula en un espai a l'ajuntament en surt una MENTIDA MALINTENCIONADA.

Num 2. Sí el núm 2 té 2 botigues, una a Arbúcies i una altra a Sant Hilari, són dos germans. Es guanye la vida honestament. En base a un estudis i una formació que tenen. UNA ALTRA INSINUACIÓ QUE SEMBRA CONFUSIÓ MENTIDERA. Sobre el que té la seva família, ho desconec, però en tot cas NO ESTÀ RELACIONAT AMB CUPA.
I la casa, que vosl donar a entendre, no és cap casa de Fogueres de montsoriu sinó una casa adosada. No arriba al que el President Macia desitjava per a tots els catalans "la caseta i l'hortet", perquè d'hortet no en tenen les d'aquella zona.


Núm 3. Vergonya t'hauria de fer ficar-te amb el núm 3, que no és regidor actualment. Vergonya aliena és el que sento jo d'un anònim que ni pseudònim fa servir. Vergonyós i indecent T'estàs ficant amb la persona que durant 20 anys ha treballat més i més discretament pel poble d'Arbúcies. Ajupint l'esquena i embrutant-se les mans quan ha calgut. Laborables i festius. Hore i hores de dedicació.
Sí era director d'ún centre, primer depenent d'una associació benèfica i després assumit pel consell comarcal, que oertocava a uns ens públic amb un servei comarcal. I ara que gaudeix duna merescuda jubilació encara hi fa serveis.
Ah! i quan ell era el regidor de la brigada, hi havia menys tècnics, més currants i per posar un exemple les línes de les discontínues -fetes per arbuciencs i de meyns cost- dels carrers eres més rectes i sense "escalèctrics".

I crec recordar que ella va entrar a l'ajuntament quan ell no era regidor. No conguem el termes ni a la població. I per cert, no era millor portar la recaptació des de l'Ajuntament -que era la feina que ella controlava- que amb una empresa subcontratada pel Consell comarcal (amb tants intermediaris molts es perden pel camí) I t'assegura que abans no es perdia res pel camí. en tot cas algún empresari morós que se li havia d'anar al darrera.
I una altra vegada la casa... Vergonyós el que insinues, des del teu anonimat absolut.

Fer les feines del seu ofici i amb seu esforç personal i en el seu lloc de treball no és manar. EStar a l'oposició tampoc.

En tot cas mana qui té diners per moure els fils des de dalt.

I com que no seguixes amb altres exemples, jo també acabo.
Podria estar d'acord amb altres crítiques a Cupa, però no soporto LES MENTIDES i les INSINUACIONS DE FALSEDAT.
Només puc pensar una cosa, hi ho diré en castellà perquè rima i potser encara méntendràs millor:
"cree el ladrón que todos son de su condicion"

I al darrer anònim del dia 15... espero que amb més informació rectifiquis el teu encès comenari que t’han provocat els altres...

Anònim ha dit...

soc l'anomin del dia 15 a les 19:52
estic totalment d'acord em tu quan defenses a les persones que en el comentari del dia 14 a les 6:47surten malparades, perque jo tambe crec que es mereixen tot el respecte del mon perque han dunat la cara per tots nosaltres en tot moment.
Referen a ractificar el comentari que segons tú es molt encés; com molt bé tú dius espero aquesta imformació perque si no es molt dificil que rectifiqui.
et demanó disculpes si la manera de parla era massa encesa

Francmirador ha dit...

Acceptades, i et diré més el que em va preocupar més, no és que algú pugui dir el que va escriure l'anònim del 14 6:47. Que realmensnt pensin el que deia, per sort hi ha poca gent, però malauradament acostumen a tenir poder econòmic o hi estan molt propers. Probablement no cambiarà, alguns interessos hi deu haver al darrera.
Em preocupa més que s'escampin mentides, per això t'agraexo el comentari de rectificació en reflexionar sobre la realitat i que segons com s'espliquen les coses es converteixen en insinuacions calumnioses.
La gent que ens guanyem el pa amb el propi suor i no amb el suor d'altres som majoria. Per això hem d'evitar enfrontar-nos entre nosaltres i no fer el joc a aquells que tenen les espatlles ben cobertes per un bon capital.

L'experiència ens demostra que algú és ric per herència, per que li toqui la loteria o especulant aprofitant-se del treball (o els calers) dels altres.

Anònim ha dit...

Sóc l'anònim del dia 14 a les 6:47. Francmirador començaré per aquí:

No hi ha més cec que el que no vol veure, no hi ha més sord que el que no vol sentir, ...

En aquell anterior escrit, si el tornes a llegir sense la ràbia continguda amb el que sembla que el vas llegir, veuràs que potser hi ha un petit error però que el que diu és veritat i, el que és més important:
No s'ha criticat a cap d'aquestes persones ni s'ha pretés menysvalorar-les ni a elles ni la seva feina.

A veure si escrit d'una altre manera ho entens: el que critico o pretenia criticar és el cinisme de CUPA i el discrus amb el qual veig que encara segueixes de poder econòmic i polític i de rics i pobres.

Que quedi clar que de pobres no n'hi ha a la llista de CUPA, són gent de classe mitja-alta i alguns bastants són empresaris, funcionaris i/o treballadors d'alt nivell.

I que torni a quedar clar, això no és una crítica, em sembla perfecta que així sigui i així ho hagin aconseguit, no estic valorant en cap moment els esforços, ni la capacitat dels mateixos!

Seguint amb el tema i estan fart del teus discurs demagog que és el mateix que fa servir la dreta feixista i cito textualment:

"Que realment pensin el que deia, per sort hi ha poca gent, però malauradament acostumen a tenir poder econòmic o hi estan molt propers. Probablement no cambiarà, alguns interessos hi deu haver al darrera."

Això és un prejudici i un racisme invers en tota regla.
Per tu haver nascut fill d'un empresari = a ser un dèspota, a no haver lluitat per res i a tenir "poder" econòmic.

Sento dir-te que això és populisme barat, si llegueixes algun discurs de Hitler o de Goebbels veuris les semblances amb el que dius, i sé que no ets un feixista, però ser-ho o no ser-ho es valora amb les paraules i actituds que un pren i aquesta teva opinió és calumniosa.

Anònim ha dit...

Segueixo, sóc el d'abans...

A partir d'aquí i ja que t'agrada parlar tant de poder econòmic m'agradaria, ja que jo el desconec, saber qui té aquest poder i quin ús en fa.
No ho vull saber en sentit genèric, ho vull saber amb noms i cognoms, perquè així t'ho podré refutar o no, i així deixaràs de fer populisme barat.

No hi ha res que m'interessi més que saber qui té el poder econòmic i saber que en fa.

Si governés la dreta, com l'anomenes tu, en aquest poble, què canviaria? Diguem fets no generalitats com les que estàs acostumat a exposar.

Per posar un exemple, al poble del costat, St. Hilari crec que ha governat molts anys la "dreta", no sé si bé o malament, però, ha fet o no coses molt diferents de les que s'han fet a Arbúcies?

Gràcies per endevant.

Anònim ha dit...

Ah me n'oblidava, si vols saber els meus interessos te'ls diré: únicament em rebenta el cinisme i el populisme barat.

Si vols saber els meus origens te'ls diré: sóc un xarnego, fill i nét de treballadors, de classe mitja alta actualment i que no renego ni de la gent que no té res ni de la gent que ha tingut o té molt.

M'interessa que tothom pugui viure en llibertat i dignament i que pel fet de ser com són no se'ls jutgi.

M'interessa que si hi ha algú que té "poder econòmic" el sàpiga utilitzar per revertir el que ha rebut d'una manera justa i equitativa i que generi més riquesa als altres.

M'interessa que el que no té res i està proper tingui.

M'interessa pagar com menys impostos millor i que la gent gestioni el que té per poder viure millor en comunitat.

M'interessa que el poder polític, gestioni i utilitzi els diners públics molt acuradament i amb mesura.

M'interessa fer veure que per molt do de paraula i molt bones intencions això no et proclama com a bon gestor.

M'interessa treure els colors als manipuladors de masses, als "egos" que governen aprop, i fer-los veure que la gent s'equivoca i que no són déus.

M'interessen .... moltes coses més, ja veus, i cap de les que tu tens en ment.

Francmirador ha dit...

Ara si que m'has descol·locat, especialment que crequis saber què tinc en ment.

Accepto algunes de les coses que dius, jo no he dit el contrari encara que ho sembli per la teva manera d'afirmar-ho. En cap moment, però, es pot qualificar de cinisme ni populisme barat el que dic (això deu ser el que està en la teva ment).

Perquè que jo vegi les coses d'una altra manera, no vo dir que sigui cec (idem d'escoltar).

Perquè?
Primer: jo no busco vots, ni tan sols el teu convenciment dels meus arguments. Ara em preocupa que alguns arguments exposats per anònims (no sé si tu o d'altres) segueixen els arguments anticupistes des de les primeres legislatures. Al final ha guanyat l'anticupisme, però hi ha perdut Arbúcies.

Segon: jo ne he fet gestió municipal com sembla que et creus. Simplement valoro positivament allò que veig positiu.ESpecialment els eforços de moltes persones per un ideal.
Molts es mantenen fidels i encaras se'ls critica perquè la pràctica té molts condicionants i no sempre es prenen les decisions més "radicals".
Que després alguns han fallat?,... escolta la cançó de Raimon sobre els diners d'un autor de l'edat mitjana. Però una de dos: ho ho critiquem per intentar superar-ho o hi caurem.

Tercer: no vull donar noms. Però quan es volia enderrocar Cupa de l'alcaldia no es presentaven directament alguns "empresaris" (ep que no tots són iguals) es buscaven persones lligades a la feina, a l'empresa, als càrrecs, a negocis... Aleshores conservaven o milloraven la seva situació a la feina, si tenien un negoci mantenien el clientelisme. I és clar que això no només passa a Arbúcies! Tampoc vull fer com tu: insinuar noms (quan dius el num que ocuoen a la llista) i donar una informació real, però parcial i que en un context porta a l'equívoc i a la mala interpretació.
I el meu sentiment correcte en llegir el teu escrit és d'INDIGNACIÓ explícita, no és rabia continguda com afirmes.
continua...

Francmirador ha dit...

Resposta a anònim. PART 2

Tornat als candidats, en moltes legislatures els de cupa eren funcionaris, gent que treballava fora i per tant no podien ser represalitats (perquè no sé si ho saps, però alguns treballadors varen ser represaliats entre les 2 primeres legislatures).Altres varen haver de deixar la feina i es van posar per ells mateixos i els va anar bé.

Si m'aguessis volgut entendre, hauries vist que no generalitzo (hi ha empresaris amb un nivell moral correcte). Però en molts casos hi ha fets que no son formalment il·legals ni clarament demostrables, per tant no cal seguir la via d'obrir ferides.

Però està clar que hi ha explotadors i explotats.
Gent que acumula capital i gent que, tot i treballant molt, no arriba a final de mes. Gent acomiadada després de molts anys de fidelitat i eficàcia a una empresa.

Causes de problemes mal resols creats per històries passades. Les persones hem de madurar èticament i el conjunt de la societat també.

Per tant crec que és hora de resoldre bé els problemes.

I jo no jutjo a ningú, he exposat i opinat sobre fets. Jo no he condemnat ningú. Simplement voldria que algunes actituds que mantenen persones d'aquest poble canviessin.

I jo no he fet cap escrit que dongui peu a que facis insinuacions de manipulació de masses. Només he donat el meu parer en relació al que s'ha dit aquí, i no crec que gaires masses hi accedeixin.

Obrim els ulls. Estem perdent el control sobre el nostre entorn i les nostres vides. Multinacionals han comprat negocis vinculats a l'xtració d'aigües. Cadenes de supermercats han substituit botigues. Es copia del forani (golf, paintball, quads...) i es renuncia a l'autòcton en el dia a dia (això sí quan toca una fira per recordar els nostres orígens...).

Jo crec en bé públic. I si els impostos són adients amb els serveis, perfecte. Però mentre calguin tantes despeses militars i en "seguretat", vol dir que hi ha massa desigualtats.
I sobre la propietat t'he de dir que l'entenc a partir d'allò que en podem tenir cura d'allò de que ens preocupem. La propietat no ha de ser una especulació.

Ei, accepto les meves contradiccions, però crec que encara podem mirar a un costat o cap a l'altre.
I segons com mirem...,valorem les coses i actuem.

Anònim ha dit...

Hola Francmirador, sóc l'anònim de les últimes rèpliques.
Veig en el teu escrit un ànim de mirar endevant i no enrera, però també vaig veient que vas treient reminiscències del passat i aquesta em sembla que és la teva contradicció.
Jo puc mirar a tothom d'una manera verge, innocent, o la puc mirar recordant el que m'han fet i el que van ser.
Si un vol ser positiu s'ha d'oblidar de l'última frase.
Estic bastant i dic bastant i no totalment, d'acord amb la visió de poble que proposes amb uns matisos.
El poble que proposes és un poble enquistat en el passat i m'explico: parles de defensar el petit comerç i no els grans supermercats:
Jo hi estic en part d'acord, en el que no estic d'acord és que s'ha de defensar a cegues, no penso defensar una botiga que fa 100 anys que existeix i es pensa que pot seguir igual que el primer dia, la innovació és per la indústria, però també pel comerç, quan veig que es defensa el petit botiguer i entro a la botiga i no veig cap valor afegit al seu producte, m'esgarrifo.
Quan parles de supermercats, tant de bó tots els que hi ha al país fossin com els que tenim al poble, un supermercat de la comarca veïna, amb propietaris de la comarca, catalanistes i que defensen el català en l'etiquetatge, que intenten vendre i promocionar productes de la regió, etc.
No es pot descafilicar per definició un concepte crec jo, suposo que entens per on vaig.
Per avui ho deixaré aquí. Si el meu escrit et va molestar em sap greu, no pretenia molestar només posar de relleu uns fets, no pretenia crear polèmica.

Anònim ha dit...

Se'n fa dificil pensar que tot plegat a de continuar igual que fa 20 anys, tal i con diu Francmirador en la seva exposició.

Fa referència en l'anticupisme, i que sense CUPA a l'Ajuntament, qui ha perdut es Arbúcies, doncs no hi estic gens d'acord, crec que les renovacions són necessàries i que aquesta transició fa que la gent d'un poble vegi que no sempre l'antic és l'autèntic, segur que tot i que hi ha nostàlgics que guarden el 600 i el mantenen com a reliquia, el cotxe que fan servir pel dia dia es un altre, un del segle XXI.

Francmirador ha dit...

Jo, tot i que no vaig donar suport a ERC, sí vaig pensar que era una manera de renovar. Un relleu generacional. Però m'ha defraudat. No tots, però sí el lideratge(?) i la manera d'actuar, poc d'esquerra, discretament republicana i d'una Catalunya que no gosen ni rememorar l'11 de setembre de manera popular i digna. Les renovacions s'han de donar, hi estic d'acord, però segueixo creient que no hi hem perdut de la manera que s'ha fet. Perquè es va fer "ANTI", no "a favor de". I quan a la nova legislatura es va donar una altra correlació de vots, les coses han anat a pitjor (crisi a part).



Sobre el tema de mercats, botigues i supermercats voldria fer una reflexió. Quins són els supermercats d'Arbúcies:
- El Bon preu (totalment d'acord amb el que ha exposat l'anònim)
- Els mercadona (origen valencià) d'Hostalric, Sant Celoni, Girona, Vic...
- L'Espai Girònès o el baricentro...
- Els mercats del diumenge d'ARbúcies o de Tordera.

El mateix podria dir del cinema,...

El mateix de sortir de festes i discos i concerts... (segur que el fluxe de gent que va a activitats forànies és molt més alt que el que aplega l'invent poparb, almensy ara per ara)


I encara hi ha gent que està d'acord amb el desdoblament de l'eix. Un botiguer em va dir un dia que això facilitaria que els arribessin més aviat els productes. Jo dic que el que facilita és que la gent marxi d'Arbúcies a comprar.
Ei! que millorar la seguretat i acondicionar l'eix fa falta, però d'aquí a que sigui una ruta internacional homologada ... ens ho podríem estalviar. Tan fàcil que seria reconduir el transit internacional per les autopistes i fomentar el tren (al cap i la fi fent només l'eix ferroviari, que igualment s'acabarà fent, no en farien prou?)

Sobre la dinamització econòmica. Perquè no s'estimulen les empreses tecnològiques, les que nececessiten de creació,... de gent que vivint a ARbúcies trobessin l'espai per pensar... a més d'un turisme viatger, no només de segona residència o de barracons de camping... Un turisme, una restauració, unes hostatgeries i un comerç de singularitats que no es poden trobar en un altre lloc. No tirem hotels singulars al terra per fer-hi blocs de pisos. Estimulem ofertes úniques...

Per cert. Jo no m'ho agafo com una polèmica negativa. Al contrari. crec que estem davant d'un fòrum en que podem dir les coses que pensem clarament. Darrera d'un pseudònim o un anonimat sorgeixen els "subsoncients" de persones i col·lectius. Crec que és molt millor això que la crítica desqualificadora i la mentida de de capelletes i de botiguetes.
Els blocs són "àgores" renovades.

Francmirador ha dit...

Aclariments:
Repassant el text on diu segueixo pensant que no hi hem perdut, sobre el no...
"segueixo pensant que hi hem perdut". Ho sento.

Sobre el tema de que trec reminiscències del passat, etc...
alguna reflexió més:
* Jo no ho veig com a reminiscències. Ho veig com a història local. Recent, però fets que han succeit i que hi ha gent que els ha patit des de punts de vista diferents. I recordar fets és bó si serveix per a aprendre i evitar errors de present i futurs.

I sobre l'analogia del 600. La mentalitat "antiga" era fer aparells que duressin,envasos retornables, pots amb pedres i una estètica, fins i tot les fàbriques la tenien...
La mentalitat "consumista" és fer coes que durin poc, que s'hagin de canviar les peces fetes a la Xina, a Corea o al Japó en contes d'arreglar-les aquí. Aparells que quan jo era jove podia desmintar i fer-los funcinars alguns anys més i a ra ni tan sols pot fer servir un tornavís... I per contra una deixalleria amb un munt d'aparellesi andròmines que han servit poc temps.
No fa tants anys, unes de les persones que es guanyaven més bé la vida als pobles eren els "parracaires". No en vaig conèixer cap de pobre. Mans brutes sí, però els dies de festa mudats, eh? Ara el tema de deixalles és una ruina. ho ha d'assumir l'ajuntament perquè té pèrdues...

Excepte la vida (i el que gira entorn de la vida) que té un valor intrínsec, les altres coses tenen el valor que hi donem. Per tant, elegim bé els valors.

Bona nit que se'm fa tard.

Anònim ha dit...

I aquesta critica respecte ERC, i suposo que IA, de l'Anticupa, no la fet també CUPA aquesta legislatura antientesa? o es que només teniu raó vosaltres i podeu criticar sense assumir part de la vostra culpa i responsabilitat? per que us recordo que entesa ha guanyat les eleccions i té 5 regidors!.

Si voleu que la gent del poble no marxi a fora a comprar, o que si més nó, en vingui de nova a passar uns dies o de visita de cap de setmana, cal que Arbucies tingui un bon pla turistic i un bon reclam d'oci, però es veu, que el que fomenta aquest equip de govern és la creació de pisos i més pisos i la destrucció del patrimoni del poble. I referent a l'Eix, el desdoblament es tan necessari com l'eix ferroviari, igual que el tunel de Bracons o el 4ª cinturó de Granollers o el desdoblamnet de la AP-7 etc... La millora del trànsit sempre s'agraieix, ja que si volem ser un pais de referència turística i de innovació industruial calen unes bones comunicacions.

Anònim ha dit...

El 28 de Juliol de 2000,

L'ajuntament d'Arbúcies suspén la licència d'obres a Sant Climent.

Obliga a l'enderroc i obre un expedient sancionador a BADEN GRUP, SL.

Les obres són ilegals i ilegalitzables segons el Pla General.

O J O !!! Passa el mes d'Agost i escaig (precisament una altre cop aprofiten el mes de vacances per fer de les seves !!)

Passen 37 dies, diuen, i l'Ajuntament permet legalitzar-les amb certes reformes.

Aquí que va passar?

Josep

Anònim ha dit...

De totes les vocacions, la política és la més noble. De totes les professions, la professió política és la més vil.

Molt bonica

Persona preoCUPAda ha dit...

Resposta al Sr. Josep,

Va passar que s'havia de protegir una arcada i un enrajolat originaris de l'antiga Masia.
El promotor va conservar només l'arcada i es van parar les obres per incompliment: no van conservar l'enrajolat, encar que sí l'arcada.

El promotor havia de reconstruir o restituir. Com la primera opció no era possible, va fer una restitució econòmica i va poder continuar les obres.

AIXÍ DE CLAR i qui vulgui que ho comprovi (però sisplau que no ho faci fer als funcionaris que paguem entre tots que ja tenen altra feina i si posen més funcionaris, més costos per tots)

Les preguntes CLARES, tenen respostes CLARES, Sr. Josep. La gent de CUPA està NETA tan l'alcalde (Soler) com el regidor d'urbanisme (GArriga) d'aleshores.

Les actuacions de l'Ajuntament van ser legals. Les altres administracions van donar els permisos adients. Si hi hagués algun error seria compartit.

Per cert, sap Sr. Josep que van reconstuir una edificació vella seguint la normativa vigent, amb ampliacions dins el marge de la llei?

Sap que la querella la van interposar veins de Fogueres de Montsoriu enfrontats al promotor. Sap que en el fons és una "baralla de rics" ( Fogueres de Montsoriu precisament hi ha molts rics que no es preocupen gaire pel medi ambient).

Per tant, ara el que hem de preocupar és que una baralla de rics no l'hagi de pagar el poble d'Arbúcies.

A més si han d'enderrocar la casa, per la mateixa regla de tres s'haurien d'enderrocar altres cases rurals que s'han adequat a partir de cases de pagès ruïnoses. Vostè no veu bé reconstruir cases de pages i que es repobli una mica el Montseny. No, no tenim cap vinculació amb el promotor.

I si darrerament ha el promotor donat diners per festes, com diu algun diari, això no és corrupció. Hi ha moltes empreses i botigues que donen suport a les festes o altres activitats públiques. També està bé que l'empresa restitueixi al poble part del benefici que treu o treurà dels usos del territori, beneficis que ha de treure sense perjudicar el territori (encara que als rics veïns de Fogueres de Montsoriu els molesti que un "veí renyit" faci passar vehicles prop de l'urbanització.

Sobre les insinuacions, dubtes etc... A veure, si els fets es donaven a l'estiu, l'Ajuntament no hi tenia cap culpa. Si altres han fet accions estratègiques aprofitant l'estiu, no involucreu a CUPA. No generalitzi Sr. Josep. Segurament és un fet que es dóna massa freqüentment, però això no vol dir que tothom qui es dedica a la política ho ha malintencionadament. També hi ha molta honestetat.

Anònim ha dit...

A la persona preocupada que ha dit:
"Sap que en el fons és una "baralla de rics" ( Fogueres de Montsoriu precisament hi ha molts rics que no es preocupen gaire pel medi ambient)."

Això no és difamació? El veig molt informat, veig que coneix cadascun dels propietaris de la urbanització de Fogueres i coneix els seus interessos. Està vostè molt informat.

Ei, de rehabilitació correcte res de res! Allà hi han fet un hotelàs, del que era una casota, que no masia, eh! I ara es vol justificar la feina mal feta dient que és una baralla de rics?

M'encanta les justificacions de la CUPA dels seus erros, tranquils seguiu igual, no us heu equivocat mai, sempre les culpes són dels rics perapunyetes.

Menysmal que hi ha algun "ric" que té cullons i us para els peus a tanta incompetència!
Senyors que això és el que popularment es diu "pelotazo", això no és repoblar el Montseny!
Baden Grup va comprar una casota i ara té un hotelàs de 4 edificis (això no és una ampliació) al mig del Parc Natural, amb un canvi d'usos i tot.
Em diràs senyor/a preoCUPAda que allò alguna vegada va ser una granja de faisans? A aquells 4 edificis amb aquells acabats hi havia faisans dins?

Aneu-ho a veure, perquè si eren faisans vivien en un hotel de 4 estrelles aquests faisans.
Recordo, que al 2003 van demanar un canvi d'ús de la masia, no una llicència d'obres, o sigui que amb un acte adminisratiu han transformat una granja de faisans en un hotel?

Està bé que pensis que la gent és ignorant però ni ha alguns que no ens colaràs la llebre!!!

Persona preoCUPAda ha dit...

Insisteixo.
En tot cas, si hi ha alguna irregularitat i s'ha d'enderrocar alguna part construida sense permisos, espero que no hi hagi de pagar el poble d'Arbúcies. I repeteixo, si hi hagués errors, serien col·lectius i les costes han d'anar repartides entre totes les administracions implicades.

No entenc (sóc un ignorant) que una sentència digui que ho d'enderrocar l'amo i que si no ho fa ho ha de fer l'Ajuntament (o sigui diners del poble d'ARbúcies).
I per cert el canvi d'ús no el va autoritzar Cupa.
I si en contes de faisans hi ha persones amants de la natura i les instal·lacions respecten el medi ambient, no hi haurà més pressió que quan al Montseny hi pastoraven vaques. Això és com allò dels avets, si en contes de plantar patateres en un terreny hi planten avets, la pressió sobre el medi no varia gaire.

I només tinc certa informació, cosa que no vol dir estar ben informat. Per exemple no entenc tampoc perquè el jutjat dictamina el tot o res en contes d'especificar quina és la part sobrera.

No et considero ignorant, ni crec que el Sr Josep ho sigui, però endevino molts prejudicis contra cupa per part de vostè, Sr/Sra anònim. Jo només contestava a la carta del Sr Josep i vostè s'ha donat una resposta fet una fúria.

El senyor Josep es més valent que vostè, per començar. No sé si és el seu nom veritable o no, però almenys s'identifica d'una manera que permet una conversa.

I jo em reafirmo amb la idea d'una baralla de rics que no ha de pagar el poble. En cap moment he dit que els de Fogueres de Montsoriu fossin tots iguals i a la una.

I, escolti. Jo em quedo amb la llebre i ja quedi's vostè els gats que vulgui, que jo no tinc gats per donar.

Persona preoCUPAda ha dit...

I puntualitzo:

...dir molts rics no és dir tots... pertant només es poden sentir difamants els que alhora se sentin al·ludits consa que em donaria la raó ja que es confirmaria l'alusió.

Anònim ha dit...

A Can Riera de la Pineda, va passar quelcom de semblant.

Quan se li va dir al Sr. Zamorano, que si estaven fent un nombre molt important de "cuartos de bany", va dir que no volia dir res. Que tothom es lliure de fer el que vulgui a casa seva.

Actualment ja sabem quin és l'ús d'aquesta casa.

Si els usos de les cases, és a dir, les reconversions en negocis, es poden anar fent sobre la marxa, i ja veurem qué passa, per qué no canviem les normatives? ... i que tothom faci el que vulgui, paguin les licències corresponents, l'ajuntament cobrarà i el poble no dirà absolutament res.

Si volem fer les coses segons les lleis i normatives, exigueixo que l'ajuntament d'Arbúcies sigui garant del compliment escrupulós dels requisits que mana la llei.

Hi han molts cassos, a Arbúcies i a molts pobles, que indiquen que depenent dels promotors, és fa la vista molt grossa !!

Aixó no és democràtic, discrimina i a sobre sóna a presa de pèl.

Josep

Persona preoCUPAda ha dit...

Res a afegir, sr Josep. Hi estic totalment d'acord. Cal vigilar cal vigilar que no hi hagi abusos i això també hi té responsabilitat un ajuntament.

A. Rodriguez ha dit...

Resposta al Sr. Josep,

no sé pas que te a veure el sr. zamorano amb cupa .. penso que quasi res ...
l'actuació de CUPA a sant Climent va ser segons les lleis vigents i en tot cas altres instàncies superiors: diputacions - parcs i generalitat van aprovar el mateix que l'ajuntament de CUPA abans del 2003 .. del que passés despres ...demaneu comptes a ERC i AIPA (actual IA)que eren qui governaven i us donaran les explicacions que creguin oportunes.
pel que fa a la les lleis, estem d'acord amb vosté .. i sino vegi el programa i els escrits de cupa i veurà que hem sigut els primers ( i a vegades els únics )que hem dit "exigueixo que l'ajuntament d'Arbúcies sigui garant del compliment escrupulós dels requisits que mana la llei",
i precisament per això potser alguns dels odis que ha despertat CUPA han estat atiats per gent amb interesos urbanistics a qui no es deixava fer " el que volien".