diumenge, 13 de setembre del 2009

DIADA NACIONAL DE CATALUNYA 2009 ARBÚCIES


PARLAMENT A LA PLAÇA DE LA VILA-

Companyes i companys,

Ens apleguem de nou a la Plaça de la Vila, amb l’aixepluc de l’Arbre de la Llibertat, per commemorar la DIADA NACIONAL de Catalunya.

Durant els 24 primers anys de democràcia municipal la celebració de la nostra festa nacional s’ha fet de manera unitària i amb el protagonisme exclusiu de la institució que ens representa a tothom, l’Ajuntament. Tal com ha de ser!!

Des de fa 6 anys, de manera incomprensible, l’Ajuntament ha anat progressivament fent deixament de la seva responsabilitat i devaluant la celebració de la DIADA.

Enguany, ja hem arribat al límit aquesta irresponsabilitat. S’ ha salvat in extremis la Recepció oficial. Estem convençuts que si CUPA no hagués pressionat no hi hagués hagut ni tan sols recepció oficial!!

CUPA denuncia amb responsabilitat i patriotisme aquesta abdicació de l’Ajuntament i fa una crida a recuperar, des de la Casa de la Vila, la dignitat i el contingut polític i simbòlic que exigeix la celebració del 11 de Setembre.

Properament CUPA presentarà una Moció al Ple Municipal per evitar que la situació penosa i vergonyosa d’avui és repeteixi cap més vegada.

Som aquí doncs, per deixar constància pública que hi ha arbuciencs i arbucienques que ens neguem a continuar fent tombs cap a la desídia, la irresponsabiltat i l’oblit dels nostres drets i els nostres deures com a ciutadans d’ aquesta Vila i d’aquest país. No volem sentir mai més, en una DIADA, la vergonya aliena que sentim avui !!!!

CUPA ha defensat i practicat sempre que mentre no siguem un país plenament normalitzat, en la celebració de la nostra Festa Nacional cal conjuminar la commemoració amb la reivindicació. La commemoració per recordar el que hem estat i per retre homenatge als patriotes de tots els temps… I la reivindicació per aconseguir el que volem ser, un poble digne i lliure, socialment i nacional.

Ben cert que la situació actual no és pas encoratjadora. La crisi del sistema, te unes conseqüències terribles per a milers de treballadors i treballadores – també a la nostra Vila – i amb poques perspectives de millorar a curt termini.

Volem aprofitar l’ avinentesa per expresar la solidaritat amb tots els treballadors i treballadores amb problemes de feina i els volem encoratjar a defensar amb els drets a la mà, el seu lloc de treball, amb fermesa i convicció,com estan fent per exemple els companys i companyes d’INDCAR.

A nivell nacional, igualment … La comèdia de l’ Estatut, la befa del finançament, l’amenaça del Tribunal Constitucional espanyol ... i la complicitat vergonyosa i vergonyant de la major part dels polítics nostrats, ens ha portat a una situació de desafecció ciutadana i a un desànim impropi d’ un poble que aspira a ser lliure.

Companyes i companys, cal que superem aquesta situació. Recuperem la fermesa en la defensa dels nostres drets individual i col•lectius… Enfortim amb convenciment els mecanismes d’organització popular.. Recuperem la memòria històrica com a treballadors i com a catalans!!!

CUPA predica el que creu i practica el que predica. Sempre ho ha fet, en qualsevol circumstància i moment històric. És per això que vol donar contingut pràctic i encoratjador a aquesta crida. Hi ho fa comprometent-se avui i aquí a recolzar la creació a la nostra Vila d’una Mesa d’Entitats Cíviques per a la Realització d’un Referèndum per l’ Autodeterminació. L’exemple del poble d’Arenys de Munt ens compromet i ens encoratge a seguir per aquest camí, que no oblidem és l’únic camí cap a la llibertat, el camí de la democràcia.

Recolzem doncs qualsevol iniciativa en el sentit de que es constitueixi una Mesa d’Entitats Cíviques i demanarem el suport institucional – polític i administratiu- de tots els grups polítics municipals i en conseqüència, si hi ha majoria, de l’ Ajuntament en Ple.

Tal com ens recordava fa uns mesos en Toni Strubell en la presentació del seu llibre “ El moment de dir prou”, o ens plantegem seriosament el nostre futur en llibertat, o serem engolits.

Així doncs, des de CUPA, us convidem a viure individualment i col•lectivament la DIADA NACIONAL d’ enguany amb més coratge, amb més fermesa i amb més reivindicació que mai, convençuts que només amb la lluita assolirem la llibertat!

VISCA LA TERRA !!! VISCA CATALUNYA LLIURE!!!

6 comentaris:

CUPA Arbúcies ha dit...

4916

Anònim ha dit...

Està molt bé això. Però a la pràctica quants vau "reagrupar-vos" a la plaça de la Vila?

Anònim ha dit...

la festa més maca de tot l'any i més patriotica i on era l'alcalde? no era ni a la recepció oficial.
Quina vergonya.

Anònim ha dit...

resposta a l'anonim preocupat pel numero.
ET podria dir que no és tan important la quantitat com la qualitat però prefereixo dir-te que en tot cas erem més que els que no van fer res de res, és a dir, més que ERCA i més que IA i més que EPA.
Apa.

Anònim ha dit...

Ei cuperus, felicitats per donar-vos compte de la deixadesa d'aquest Ajuntament des de fa 6 anys, obviant que durant 2 quasibé en vau formar part, jeje. De totes formes felicitats.
Felicitats també per preocupar-vos més d'una qüestió ideològica -la diada- que de la deixadesa, mala gestió i possibles irregularitats del poble, si voleu saber més llegiu l'últim que han penjat a:
http://plataforma-camprodon.blogspot.com
Felicitats també per atiar la guerra política i ideològica dins d'una empresa i l'ostigament cap a la família que n'és la propietària, des de la presidència política del comité d'empresa, un càrrec que no es pot acomiadar.
És molt fàcil parlar des de la barrera i protegit!
No confongueu deslocalitzacions amb internacionalització amb la vostra manera barruera de desinformar els "pueblerinos".
Les deslocalitzacions, per qui no ho sàpiga les practiquen les empreses forànies (multinacionals) que als anys 80 van aterrar a Espanya deslocalitzan-se d'altres països perquè la mà d'obra era més barata.
Les empreses locals, familiars, petites i mitjanes, no deslocalitzen, els propietaris estan arrelats al territori, els fills van a l'escola amb altres nens del poble, etc.
No confongueu a la gent si us plau.
No atieu les brases, els esteu enganyant.
Això si, aneu cridant i manifestant-vos que així salvareu molts llocs de treball que segons la vostra definició són treball escombraria.
Les deslocalitzacions només es fan amb treball escombraria, no amb mà d'obra qualificada!!!!
Sou uns esvalotadors, atieu guerres i sou uns inconcients, no mireu a llarg plaç, sinó el benefici proper.

Francmirador ha dit...

Publicat inicialment a comentaris del boc de la Plataforma del carrer Camprodon.

Ca l'Ayats està mig enderrocat. Crec que l'enderroc dels antics locals de l'antic economat (si no vaig errat, i inicialment d'ERC durant la segona república,amb història diversa) treuen una arquitectura singular. No estava protegida? S'hauràn de fer les noves construccions seguint el model de la façana històrica? Crec que la reconstrucció ha de tenir en compte aquets elements arquitectònics, encara que se n'hi sobreposin d'altres. Si no, Arbúcies continuarà perdent personalitat. L'AJUNTAMENT, el govern ha de vetlla per la història del poble. Els pobles avançats vetllen per la seva arquitectura singular. Aquí, no he sentit cap explicació a aquest nivell. Segur que hi ha projectes constructius. Com?... Per més propietat privada que sigui, també té unes obligacions. I l'alcalde d'ERC n'hi ha sigut capaç d'explicar la història de l'edifici tan propera al que diu ser hereu... Espero que s'esmeni i que no ho hagi de pagar el poble.