dimarts, 6 de novembre del 2012

Ple ordinari dia 31 d'octubre de 2012



1er. Quant es pensen penjar a la web les actes dels plens?
2n. Hi ha un augment en pràcticament totes les taxes i en l’impost de l’IBI.
IBI puja un 9%, escombraries un 7% i un 5% el jardinet afegida a la forta pujada de l’any passat.
Una primera pregunta: Perquè el rebut de les escombraries puja més a particulars que a empreses, quant hauria de ser tot el contrari?
En canvi els salaris de la majoria de treballadors i treballadores no paren de baixar, ens pugen els preus, ens fan pagar més per serveis que abans eren més barats o gratuïts, etc.... En definitiva, els treballadors i les treballadores arbucienques no parem de veure com el nostre poder adquisitiu no para de baixar d’una manera alarmant. Cada dia hi ha més gent al llindar de la pobresa. Nosaltres entenem, i així ho hem demostrat durant els 24 anys que hem governat aquest ajuntament, que aquelles persones que estan al capdavant de la gestió municipal i per tant que, en aquest cas, prenen la decisió de pujar els impostos i les taxes, han de ser les primeres en donar exemple, i amb vosaltres el que observem és tot el contrari. Heu acomiadat 11 treballadores, apugeu els impostos i les taxes. I vosaltres??? Que feu amb els vostres excel·lents salaris??? 2100 € nets l’alcalde, 1900 € nets el tinent d’alcalde i 900 € cada regidora estan molt per sobre de les possibilitats de la gran majoria de treballadors i treballadores arbucienques.
Es per això que el nostre vot en aquest punt serà negatiu.
Votació: NO
3r.
Aquesta ordenança no ajudarà a tenir el poble atractiu que ens mereixem, i no ajudarà gens a donar feina a aquelles persones que es dediquen a arreglar i pintar façanes. Per això el nostre vot serà negatiu
4t.
Ja ho hem dit en el segon punt. Els primers que han de donar exemple en aquests moments tan difícils econòmicament, són aquelles persones que governeu i que decidiu pujar aquesta taxa. I des de CUPA no hem vist cap gest que així ho indiqui per tant i sent coherents amb el que diem, votarem que no
7è.
Votarem a favor, però no entenem com podeu estar aprovant aquest pla després d’haver acomiadat aquelles persones que l’han redactat.
Com es pensa tirar endavant aquest pla local de joventut sense les persones que l’han preparat?
Nosaltres entenem que aquesta regidoria és vital i que necessita de tot el màxim suport, tant tècnic com logístic ja que afecta aquelles persones amb riscos més elevats d’exclusió. Recordem que l’Atur juvenil està per sobre el 50%, que cada dia és més difícil emancipar-se, que cada dia és més car estudiar i ja impossible compaginar estudis amb treball, etc...
Què pensava aquest equip de govern quant va guillotinar aquesta àrea amb l’ERO??? Què en pensa d’això la seva regidora, senyora M. Àngels? Vostè hi va donar el vist-i-plau???
Ara ens costarà més de 250.000 € l’any. Quant ens costava abans???
Es redueixen serveis o la periodicitat de recollida????
Moció d’urgència
Punt 5 proposar a altres ajuntaments l’aprovació d’aquesta moció
Precs i preguntes
  1. Senyor Saborit. Els veïns ens han comentat que les obres que s’estan duent a terme al carrer Segimon Folgueroles - Turó de l'home, estan malt senyalitzades. Que va estar tot dilluns sense senyalitzar, a la nit però ja s’havia posat dos cons i tapat la senyal de prohibit, però els que entren per Loreto Mataró ho tenen encara avui sense senyalitzar i passen el c/ Riumalló en contra direcció.
  2. La gent del poble també ens ha dit que es donaven 600 en premis en la inauguració del Skatepark. És cert??? Els paga l’Ajuntament????
  3. Reclamem a l’Ajuntament que faci una neteja de les parets, que estan plenes de pintades i brutes. La sensació que tenim els arbuciencs i arbucienques es que el poble està força brut i deixat.
  4. Alcalde. Ara que es presenta per diputat, suposem que amb la intenció de sortir escollit evidentment, la seva intenció és presentar la dimissió com alcalde o seguir i per tant cobrar els dos salaris i reduir la seva dedicació a Arbúcies???
Per cert, sembla ser que el procés pel qual ha estat escollit número 2 per Girona per Solidaritat, no ha estat precisament un exemple de democràcia. Aquí ja ens hi té força acostumats....