dimecres, 18 d’abril del 2012


GOITA QUE DIU ARA!

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Arbúcies (Entesa i PSC) està estudiant posposar algunes de les grans obres que s’havien de dur a terme aquesta legislatura com són la continuació de les obres de les Naus Ayats, la construcció de la nova biblioteca a Can Delfí o la urbanització del carrer Camprodon. Així ho assenyala l’alcalde, Pere Garriga, ja que “l’Ajuntament no disposa dels diners per fer front al pagament de les obres d’aquests tres projectes i, a més, la Generalitat no garanteix aquest any el pagament íntegre de les subvencions del Pla de Barris”, on havien estat incloses per l’anterior govern.
Garriga ha assenyalat que s’està plantejant tirar endavant només una de les tres obres i que, una vegada estigui acabada, se n’afrontarà  una altra evitant executar-les totes de cop, tal i com estava previst. La mesura es planteja després que des de la mateixa Generalitat se’ls va recomanés.
En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que “els diners estan garantits”, però que des de la Generalitat se’ls va anunciar que el pagament de les subvencions del Pla de Barris s’allargaria quatre anys més, és a dir, fins al 2016, malgrat podria ser que aquest 2012 es rebessin alguns fons.. Per això, si la Generalitat paga una part de la subvenció, que ascendeix a un total de 2.200.000 euros, es podria dur a terme una de les tres grans obres assenyalades.
“Des de l’Ajuntament tampoc es poden avançar els diners necessaris per fer les obres” perquè “ens trobem en el topall d’endeutament possible i no podem demanar més finançament”. Ara, ha dit Garriga, està en mans del Consistori la responsabilitat de decidir a quina solució s’arriba per tal de desencallar-ho.
“Són tres projectes de poble i no d’un sol partit polític” ha subratllat l’alcalde. Per això, Garriga ha dit que serà amb una  reunió entre tots els grups polítics representants a l’Ajuntament quan es decidirà quina de les tres obres es tirarà endavant, si seran les Naus Ayats, la biblioteca o bé el Camprodon.  Finalment, Garriga ha avançat que si es pren una decisió i es posposen dos dels projectes, un d’aquests no s’executarà aquesta legislatura i quedarà en suspens fins després de les següent eleccions municipals.