diumenge, 25 de març del 2012

Participació ciutadana = democràcia




Que fàcil és parlar de participació ciutadana, de pressupostos participatius, de suport a les entitats i de que s’ha de governar entre tots i totes. I que difícil que és portar-ho a la pràctica quant no s'hi creu. Això són consignes que l’Entesa, durant la campanya electoral, llençava al vol. Però igual que moltes altres promeses, s’estan quedant en això; simples promeses incompletes. No s’ha de predicar el que un no creu.
Ja fa 9 mesos que ha entrat aquest equip de govern, temps suficient per engegar mecanismes de participació ciutadana, l’eina fonamental per democratitzar un Ajuntament.
A finals d’any, s’hauria d’haver aprovat un nou pressupost municipal, i diem s’hauria, perquè, al contrari del que ells exigien, encara no s’ha portat al ple. Un pressupost que estableix amb què s’ha de gastar l’Ajuntament els diners dels arbuciencs, per tant un pressupost que hauria d’estar fet entre tots i totes. Totes les persones que vivim a Arbúcies hem de tenir el dret de decidir si ens hem de gastar els diners en publicitat o aquest han de servir per facilitar la feina a totes les entitats, si s’han de gastar en informes i estudis o s’han d’utilitzar per evitar que els veïns i veïnes de la nostra vila paguin més per els mateixos serveis, com és el cas del Jardinet.
La participació ciutadana és democràcia i hauria de ser l’eix elemental de tot Ajuntament democràtic.